play

Sivullinen pelasti Pielisjokeen menneen ihmisen Joensuussa perjantaina iltapäivällä

Tästä Itärannan puolelta sivullinen huomasi jokeen menneen ihmisen. Tapahtumapaikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Tästä Itärannan puolelta sivullinen huomasi jokeen menneen ihmisen. Tapahtumapaikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Kuva: Marko Puumalainen

Helen Hyttinen

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen ihmisen vedestä pelastamistehtävälle Siltakadulle Joensuussa perjantaina kello 14.45. Ilmoituksen mukaan Itäsillalta oli päätynyt ihminen veden varaan.

Pelastajien ehdittyä paikalle kävi ilmi, että sivullinen nuori nainen oli havainnut veteen menneen henkilön Itärannan puolelta jokea. Hän ohjeisti ensin henkilöä rannalta käsin ja lähti sitten uimalla pelastamaan tätä. Toinen paikalle tullut sivullinen avusti naista pitelemällä keppiä, josta tämä sai pidettyä kiinni vedessä ollessaan.

Henkilö ei ehtinyt olla kylmässä vedessä pitkään. Pelastuslaitokselta arvioidaan, että veden lämpötila joessa voi tällä hetkellä olla alle 5 astetta.

Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Lauri Hirvonen kiittelee sivullisen toimintaa ensiluokkaiseksi. Ensihoitajat veivät potilaan Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Paikalle saapunut päivystävä palomestari Lauri Hirvonen sanoo, että sivullisen naisen toiminta tilanteessa oli ensiluokkaista.

Paikalle saapunut päivystävä palomestari Lauri Hirvonen sanoo, että sivullisen naisen toiminta tilanteessa oli ensiluokkaista. Kuva: Marko Puumalainen

Päivitetty 27.10.2023 kello 16.20: täydennetty kauttaaltaan pelastuslaitoksen jatkotiedotteen pohjalta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi