play

Haaveissa turvallinen sijoitusasunto?

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Mainos. Asuntosijoittaminen on viime vuosina alkanut kiinnostaa yhä useampia, ja sijoitusasuntoja hankkivat nyt kaikenikäiset. Asuntosijoittamiseen houkuttavat usein säännölliset vuokratulot ja asunnon hyödyntäminen oman perheen tarpeisiin vaikkapa lapsenlapsen opiskeluaikana tai eläkeiän kotina.

Asunto onkin turvallinen ja vakaa sijoituskohde, kunhan muistaa lähteä liikkeelle harkittujen, omaan elämäntilanteeseen sopivien suunnitelmien mukaan.

1. Koolla on väliä

Asuntosijoittamisessa kannattaa panostaa suhteellisen pieniin asuntoihin. Noin 40 neliön kokoisia asuntoja on helppo vuokrata, ja niihin voi saada pitkäaikaisiakin vuokralaisia - jos yksin asuvan vuokralaisen seuraksi muuttaa poika- tai tyttöystävä, ei tarvitse heti muuttaa isompaan asuntoon.

2. Keskusta tai sen läheisyys

Sijoitusasunnon kannattaa sijaita kaupungin keskustassa tai lähellä keskustaa. Vuokralaiset arvostavatkin nykyään paitsi palveluiden läheisyyttä mutta myös liikuntamahdollisuuksia ja luonnonläheisyyttä. Parhaimmissa kohteissa nämä molemmat yhdistyvät.

3. Uudiskohde on turvallinen

Uudiskohteessa voit itse vaikuttaa asuntosi ilmeeseen ja valita pintoja, jotka miellyttävät vuokralaisia. Huoneistoa ei tarvitse kunnostaa eikä lähivuosina ole luvassa yllättäviä remontteja. Lisäksi asunnon ääneneristys, sisäilman laatu tai vaikkapa vesikiertoinen lattialämmitys vastaavat nykypäivän vaatimuksia.

4. Tunne kaupunkisi

Joensuu on sijoittamisen näkökulmasta vireä ja kasvava maakuntakeskus, jossa on jo pidemmän aikaa ollut pulaa vuokra-asunnoista. Asuntosijoittamisen näkökulmasta kannattaa myös panostaa eri kaupunginosien tilanteen selvittämiseen, hintatasoihin ja vuokratilanteeseen.

5. Valitse vuokralainen huolella

Huolellisesti tehdyllä vuokralaisen valinnalla sekä tarkalla vuokrasopimuksella voi vaikuttaa vuokrauksen kannattavuuteen sekä pitää huolta asunnon kunnon ja arvon säilymisestä. Tämä onkin tärkeää, sillä asuntosijoittaminen on usein pitkäaikaista sijoittamista, jossa kerrytetään itselle hyvää pesämunaa yllättävien elämänmuutosten varalle.

Etsitkö uudiskohdetta sijoitusasunnoksi? Joensuun Vehkalahteen nousee Asunto Oy Joensuun Ukonhatun asuntoja, jotka ovat vain muutaman kilometrin päässä Joensuun keskustasta ja sijaitsevat Pyhäselän rantamaisemissa. Tutustu kohteeseen ja asuntoihin täällä.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi