play

Kuvat talteen bittiavaruudesta

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Joensuun Kuvanmaailma

Mainos. Nykypäivänä valokuvaamisesta on tullut entistä helpompaa, sillä lähes jokainen kantaa mukanaan jatkuvasti kameralla varustettua älypuhelinta. Itselleen merkittäviä hetkiä ikuistetaan puhelimen kuvarullaan niin ulkomaanmatkoilta kuin lapsen ensimmäisestä syntymäpäivästä. Parhaimmat otokset päätyvät sosiaaliseen mediaan muiden nähtäville.

Kuvat saatetaan siirtää puhelimesta talteen myös tietokoneelle, ulkoiselle kovalevylle sekä muistitikulle siltä varalta, kun yksi laitteista hajoaa. Kuvien käyttöarvo kuitenkin laskee, jos ne jäävät vain digitaalisiin tiedostoihin. Miksi ottaa valokuvia, jos niistä ei teetä paperisia, pysyviä versioita? Entä kun muistot elämäsi parhaimmasta hetkestä katoavat bittiavaruuteen? Elämä kannattaa ikuistaa paperille, jotta kauneimpia hetkiä voi ihastella vielä vuosienkin päästä!

Mielikuvat paperisten valokuvien teettämisen vaikeudesta kannattaa unohtaa. Paperiset valokuvat valmistuvat helposti esimerkiksi Joensuun Kuvanmaailman myymälässä, jossa digikuvien teettäminen onnistuu nopeasti huokeaan hintaan. Myymälässä digikuvien teettäminen onnistuu käden käänteessä kuvakioskeissa joko itsenäisesti tai henkilökunnan avustuksella.

Kuvia pystyy teettämään niin muistikortilta, kännykästä kuin sosiaalisesta mediasta. Kuvien teettäminen onnistuu myös kotoa käsin Kuvanmaailman nettisivuilla.

Vaikka digikuvien teettäminen on helppoa, parhaan lopputuloksen saamiseksi kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat:

1. Kuvan laatu

Mikäli kuvaa muokkaa kuvankäsittelyohjelman kautta, kannattaa pitää huoli, ettei kuvan resoluutio pienene. Jos resoluutio pienenee, paperinen lopputulos voi olla laadultaan digikuvaa huonompi. Toisin sanoen mitä enemmän kuvaa käsittelee ennen teettämistä, sitä haastavampaa on saada laadukas paperikuva.

Monikaan ei tiedä, että kuvien lataaminen pilvipalveluun tai sosiaaliseen mediaan pienentää kuvatiedostoa. Kun kuvatiedosto pakataan pienempään tilaan, kuvan tarkkuus kärsii. Kuvan pakkaaminen vaikuttaa sen resoluutioon eli kuvan tarkkuuteen. Konkreettisesti tämä voi näkyä kuvan rakeisuutena ja epätarkkuutena etenkin silloin, jos kuva halutaan suurentaa esimerkiksi canvas-taulua varten.

2. Kuvakoot, -suhteet ja -rajaukset

Kuvasuhteet vaihtelevat laitteittain. Teettämisvaiheessa kuvakokoja ja -suhteita pystyy helposti muokkaamaan, jolloin kaikista kuvista saa halutessaan samankokoisia.

Asiaan kannattaa kiinnittää huomiota, jotta kuvista ei rajaudu mitään oleellista pois.

3. Valokuvaamisen olosuhteet

Valokuvatessa kannattaa aina pyrkiä siihen, että otettua kuvaa ei tarvitse muokata juuri lainkaan jälkikäteen. Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti valotukseen, sommitteluun ja rajaukseen.

Mitä tietoisemmin toimii kuvatessa, sitä vähemmällä vaivalla kuvasta saa teetettyä laadukkaan paperisen version!

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi