play

Varovasti liukkailla keleillä! TerveysHelppi auttaa vahingon sattuessa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Mainos. Talven tullessa vaara vaanii jalankulkijoita heti kotiovelta ulos astuessa. Kiire ja vääränlaiset jalkineet ovat pahin yhdistelmä liukkailla keleillä. Usein vahinko tapahtuu välittömästi kodista lähdettäessä esimerkiksi lehdenhaku- tai koiranulkoilutusreissulla.

Suurin osa liukastumisten aiheuttamista henkilövahingoista on vähäisiä, lähinnä mustelmia ja venähdyksiä. Valitettavan usein ne voivat kuitenkin aiheuttaa ranne- ja nilkkamurtumia, joskus jopa aivotärähdyksiä.

Oikealla jalkineiden valinnalla tarpeettomat tapaturmat vähentyisivät oleellisesti. Erityisen liukkaissa talviolosuhteissa, kuten vetisen jäisillä teillä ja jalkakäytävillä ainoastaan hyvät jalkineet eivät ole riittävä suoja. Tällöin kannattaa turvautua liukuesteisiin. Muita oivia apuvälineitä liukkailla keleillä ovat esimerkiksi sauvat, kävelykepit sekä potkukelkka.

Liukastuessa kaikkein suurimmassa vaarassa ovat ranteet, nilkat sekä lonkat. Nyrjähtänyttä raajaa on hyvä jäähdyttää 20-30 minuuttia. Ensiapuna raaja on syytä kohottaa ja vammakohtaan tulee sitoa tukeva side turvotuksen estämiseksi. Mikäli kipu ja turvotus eivät mene nopeasti ohi tai jos jalalle ei voi varata painoa, on aina syytä hakeutua hoitoon. LähiTapiolan asiakkaiden kannattaa tällaisissa tilanteissa soittaa TerveysHelppiin, josta saa neuvoja vamman hoitamiseksi ja tarvittaessa ohjauksen erikoislääkärin vastaanotolle.

TerveysHelppiin soittaminen on maksutonta asiakkaille, joilla on LähiTapiolan vapaaehtoinen henkilövakuutus. Puhelun aikana hoitaja neuvoo asiakasta muun muassa hoidontarpeen suhteen sekä arvioi alustavasti asiakkaan vakuutuksen korvattavuutta kyseisessä tilanteessa. Lisäksi hän neuvoo asiakkaalle sopivan hoitolaitoksen ja varaa hänelle ajan asiakkaan puolesta. LähiTapiolan asiakkaat voivat hyödyntää minkä tahansa lääkäriaseman palveluita, mutta käytännössä valtaosa vastaanottoajoista Pohjois-Karjalan alueella varataan Terveystaloon, Itelle tai PK Terveyteen.

LähiTapiolan asiakas - Jos sinulle sattuu tapaturma, toimi näin:

Soita TerveysHelppiin numeroon 0206 1000. Puhelimeen vastaa lääkärikeskus Dextran ammattilainen.

Kerro, mikä sinua vaivaa. Saat saman tien ohjeet, kuinka toimia ja millaiselle lääkärille sinun kannattaa mennä. Aika varataan puolestasi.

Saat neuvontaa ja korvausasiat heti vireille.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi