play

Ammattilaisen vinkki auton ostajalle: Panosta arkikäyttöön, säästä turhista lisävarusteista

Kaupallinen yhteistyö

Mainos: Auton ostaminen on iso investointi, jonka kanssa ei kannata hätiköidä. Ammattilaisen ykkösvinkki uuden auton ostajalle on pysähtyä miettimään, mihin autoa enimmäkseen käytät. Millaista on arkikäyttösi ja millaisen auton tarvitset sitä varten? Kaikki muu on ekstraa ja toissijaista.

Joensuun Delta Auton päällikkö Pertti Nylund neuvoo uuden auton ostajaa ennemmin panostamaan itselleen tarpeellisiin ominaisuuksiin, kuin ostamaan jokaiseen mahdolliseen tilanteeseen sopivaa autoa. ­- Moni jää miettimään, että ehkä tarvitsevat ison auton, kun kerran vuodessa tekevät isomman reissun. Mutta vastaako iso auto sitten todellista käyttötarkoitusta loput 364 päivää vuodessa?, Nylund muistuttaa.

Lisävarusteisiin ei kannata turhaan törsätä, mutta itselle tarpeelliset lisävarusteet ovat tärkeä tunnistaa. Onko esimerkiksi neliveto ehdottoman tarpeellinen, jos asuu lähiössä ja ajaa enimmäkseen hyväkuntoisilla teillä? Neliveto ominaisuutena nostaa kuitenkin uuden auton hintaa. Nylund kehottaa ennemmin panostamaan lisävarusteisiin, joita oikeasti tarvitsee. Jos tykkää ajaa automaattivaihteilla, kannattaa maksaa muutama tuhat euroa siitä, että uudella autolla on mukava ajaa. ­- Olen itse oppinut tämän kantapään kautta: Alkoi jälkikäteen harmittamaan, että menin nuukailemaan automaattivaihteissa, sanoo Nylund.

Vaikka lisävarusteet nostavat auton hintaa, kannattaa summaa miettiä pidemmällä aikavälillä. Rahoituksella auton hankkiva voi vertailla, vaikuttaako itselleen tärkeä ominaisuus loppujen lopuksi kuukausierän suuruuteen merkittävästi.

Uusi Kia Stonic vastaa nykyautoilijoiden tarpeisiin

Perjantaina 10.11. ensiesittelyssä oleva Kia Stonic -katumaasturi sopii edullista ja kompaktia autoa tarvitsevalle. Kia Stonic on pienen perheen tai pariskunnan valinta: Kohtuukokoinen ja järkevästi suunniteltu auto on ketterä kaupungissa, ja siinä on myös riittoisasti säilytystilaa.

Kia Stonic on edullinen auto, ja sen vuoksi sopii nuorellekin auton ostajalle. Delta Auto tarjoaa myös erilaisia rahoitusmahdollisuuksia, jolloin kuukausierästä voi saada hyvin kohtuullisen. Auton tilat riittävät nuorelle parille, ja tarvittaessa takapenkit saa kaadettua. Kyytiin mahtuvat myös koira ja sen tarvikkeet. Pienen perheen päivittäiseen käyttöön Kia Stonic riittää mainiosti – samalla se mahtuu vaivatta marketin parkkiruutuun. Sisätilat on suunniteltu käytännöllisiksi. Isommalle perheelle tai enemmän tilaa tarvitsevalle Kia Stonic sopii kakkosautoksi.

Polttoaineen kulutus on minimissä kohtuukokoisessa Kia Stonicissa

Kia Stonicin ehdoton valtti on korkeus ja iso maavara. Sen ansiosta kuljettaja istuu hieman korkeammalla, jolloin näkyvyys on parempi. Iso maavara mahdollistaa vaivattoman ajamisen vaikeissakin olosuhteissa. Korkeuden ansiosta Kia Stonicin kyytiin on helppo istua, joten se sopii huonompijalkaiselle tai mukavuutta arvostavalle. Kohtuukokoisen auton etuna on myös edullisuus, sillä Kia Stonic -malliston hinnat alkavat 17 990 eurosta. Lisäksi uuden moottoritekniikan ansiosta polttoaineen kulutus ja kustannukset ovat saatu minimiin ilman, että se haittaisi kuitenkaan suorituskykyä. Tällä hetkellä tarjolla on 1,2 litran vapaasti hengittävä bensiinikone, 120 hv bensiiniturbokone ja 1,6 litran dieselkone.

Nylundin mukaan Kia Stonic vastaa Euroopassa kasvavaan kysyntään järkevänkokoisista autoista. - Keskikokoisten autojen, eli niin kutsuttujen B-segmentin autojen, katumaasturimallit ovat pikkuhiljaa valloittamassa Eurooppaa, sanoo Nylund Delta Autosta.

Delta Auton kautta saa edullista rahoitusta uusille ja käytetyille autoille. Rahan hinnan ollessa nyt ennätysalhaalla ei välttämättä kannata edes ostaa autoa rahalla. - Auton hankintaa kannattaa miettiä kuukausierän eikä koko hankintahinnan kautta. Mieti mieluummin, kuinka paljon kuukaudessa sinulla on vara laittaa autoiluun, sanoo Nylund.

Lue lisää Kia Stonic -malliston ominaisuuksista sekä Delta Auton tarjoamista rahoitusmahdollisuuksista.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi