play

Osaatko opiskella verkossa? Näillä vinkeillä onnistut

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Karelia-ammattikorkeakoulu

Mainos. Verkon kautta tapahtuva opiskelu on lopullisesti lyönyt itsensä läpi. Jo kauan on puhuttu tietoverkkojen hyödyntämisestä opiskelussa ja etätyössä, mutta vasta nyt se on arkipäivää.

Nykyisten tietoverkkojen nopeus, käytön edullisuus, tietokoneiden riittävät tehot sekä oikeasti toimivat ohjelmistot ovat mahdollistaneet verkkojen helpon käytön monenlaisiin toimintoihin.

Verkko-opiskelutarjontaa on jo runsaasti ja monelta eri alalta. Opiskelija voi valita omiin harrastuksiin liittyviä opintoja tai työelämän osaamista laajentavia tai syventäviä opintoja. Voi myös ryhtyä opiskelemaan aivan uutta ammattialaa tai muuta kiinnostuksen kohdetta.

Yksin tai yhdessä – ohjatusti

Verkko-opiskelu mahdollistaa paikasta ja usein myös ajasta riippumattoman opiskelun. Nykyiset oppimisalustat eli verkkosivustot ovat helppokäyttöisiä ja niiden kautta opiskelu etenee ohjatusti. Verkon kautta tapahtuva etäopiskelu sopii sekä itsenäiseen työskentelyyn että ryhmätyöskentelyyn.

Itsenäisesti tutustuttavan materiaalin lisäksi on mahdollisuus opettajan ja opiskelijan sekä opiskelijoiden väliseen vuorovaikutukseen: keskusteluihin, kysymyksiin ja tehtävien yhdessä tekemiseen. Opettajien pitämät luennot voivat olla tallenteita tai verkon kautta seurattavia, jotka mahdollistavat myös keskustelun.

Näin onnistut verkko-opinnoissa

  1. Rauhoita opiskeluympäristösi ja varaa aikaa! Opiskelun aikana ei kannata seurata Vain elämää –ohjelmaa tai kuunnella radiosta jääkiekko-ottelua.
  2. Älä jätä viimetippaan. Viimetippa on hyvä motivaattori, mutta verkko-opinnoissa se aiheuttaa turhaa stressiä. Tehokkainta työskentely on lyhyissä jaksoissa (45 min. opiskelua, 15 min. taukoa) joka päivä! Opiskelu ja tehtävien teko kannattaa aloittaa heti opintojakson alussa.
  3. Verkko-opiskelu ei ole oikotie oppimiseen - oppiminen on aina aktiivista toimintaa aivoissa. Keskustelu, kysyminen ja oman tiedon ja kokemusten jakaminen muiden opiskelijoiden kanssa verkon kautta on tärkeä osa verkko-opiskelua.
  4. Olet oman itsesi herra. Oppiminen ja edistyminen ovat vapautta, joka antaa sinulle vastuuta omasta tekemisestä.

Opiskelijoiden kokemuksia verkko-opinnoista Karelian avoimessa ammattikorkeakoulussa

Karelian avoimen amk:n opintoihin osallistuneet olivat kyselyn mukaan opintoihin hyvin tyytyväisiä.

Varsinkin verkko-opinnot olivat osallistujien mieleen. Niitä myös haluttiin lisää.  Esimerkkejä Karelian verkko-opinnoista (LINKKI http://www.karelia.fi/fi/koulutus/avoin-amk/663 )

Verkko-opintojen suosio näkyy mm. siinä, että opiskelijoita on ympäri maata ja myös ulkomailta. Opiskelijat ovat suorittaneet verkko-opintoina yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia opintokokonaisuuksia. Suosittuja opintoja ovat mm. liiketalouden opintokokonaisuudet, graafisen suunnittelun opinnot sekä sosiaali- ja terveysalan opintojaksot.  Viime aikoina myös biotalouteen liittyvät verkko-opinnot ovat herättäneet kiinnostusta ympäri Suomen.

Opiskelijat ovat kokeneet verkko-opiskelun olevan hyvä vaihtoehto lähiopetukselle.

” Minusta verkko-opiskelu on tosi mukava muoto, koska ulkomailla asuva voi osallistua opiskeluun ja suorittaa tehtävää omassa tahdissa.”

”Opintoja voi suorittaa milloin vain, kurssit ovat inhimillisen kokoisia töiden ohella suoritettavaksi.”

” Opiskelin ensimmäistä kertaa verkkokurssin avulla. Opettaja on nähnyt todella paljon vaivaa kurssin suunnitteluun ja hänen tekstejä lukiessa tuntui kuin olisi ollut luennolla.”

”Edulliset hinnat.”

Avoimen ammattikorkeakoulun opintojen lisäksi myös kokonaisia tutkintoja on voi suorittaa verkko-opintoina; esimerkiksi tietojenkäsittelyn tradenomitutkinto tai sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ikähaitari on laaja. Vuonna 2017 nuoret aikuiset (alle 30-vuotiaat) muodostivat suurimman opiskelijaryhmän, mutta myös tätä vanhemmat osallistuivat opintoihin innokkaasti. Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ja verkko-opiskelu sopii kaikille, iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta!

Tutustu avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin www.karelia.fi/avoinamk

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi