play

Kankaasta nousee neljän hehtaarin liike- ja teollisuuskeskus

Lehmonkankaalle valmistuu noin neljän hehtaarin laajuinen liike- ja teollisuusalue.

Lehmonkankaalle valmistuu noin neljän hehtaarin laajuinen liike- ja teollisuusalue.

Kaupallinen yhteistyö

Mainos. Lehmonkankaan uuden liike- ja teollisuusalueen rakentaminen on vauhdissa. Vaikka kiinteistöjä ei ole vielä pystyssä, on alueella työskennelty jo monta viikkoa pohjatöiden parissa. Nyt Lehmonkankaalla on päällystettä vaille valmis katu ja rakennusalueetkin ovat saaneet muotonsa. Sivutuotteena alueen urakoitsija Itä-Suomen Konepalvelu jalostaa Lehmonsuon turpeen mullaksi omaa käyttöä varten.

Lehmonkankaan maansiirtoprojekti on monipuolinen kokonaisuus. Kadunrakentamisen lisäksi syntyvät vesi- ja viemärityöt, rakennusten pohjatyöt ja salaojitukset sekä pihojen viimeistely nurmikon istutusta myöten. Isot työkokonaisuudet ovat Pasi Judinille mieluisia – mitä haastavampi, sen parempi. Hän toteaakin, että nykyisin maanrakennusalalla on yhä tyypillisempää haluta valmis pakettikokonaisuus.

- Onhan se asiakkaalle helpompaa, kun kohteen eri työvaiheisiin ei tarvitse kysyä tarjouksia useista eri paikoista.

Ole tarkkana urakkatyön kanssa

Maansiirto- ja rakennusalalle tyypillistä on urakkahinnoittelu, jolloin kaikki kustannukset paketoidaan yhden hintalapun alle. Urakkatarjouksissa on kuitenkin vaaransa, ja Pasi Judin kannustaakin olemaan tarkkana tarjousten kanssa.

- Mielestäni asiakkaan kuuluu saada käsitys kokonaishinnasta. Itse teen kustannusarvion usein yläkanttiin, jotta asiakkaalle tulee käsitys, mitä työ todellisuudessa maksaa. Joskus tulee sitten iloisiakin yllätyksiä ja lasku onkin odotettua pienempi, hän toteaa.

Judinin mukaan jokaisella yrittäjällä pitäisi olla menestyäkseen pari periaatetta, joista ei tulisi tinkiä.

- Pitää olla rehti ja reilu – asiakkaalle ja työntekijälle.

Joulukuussa Itä-Suomen Konepalvelu oli asentamassa Lehmonkankaalle kunnallistekniikkaa.

Maaperä ratkaisee

Maanrakennusalalla kustannuslaskelmiin vaikuttavat alueen laajuuden ja työn valmiusasteen lisäksi myös maaperä. Jokainen kohde vaatii perehtymistä alueeseen. Erilaiset maaperät vaativat erilaisen soran. Esimerkiksi katutöissä maanrakennuksen virheet näkyvät päällystetyssä pinnassa. Suoritetun työn lopputulos ja kestävyys vuosien aikana ovat merkki laadusta, Judin pohtii ja kertoo kohdanneensa myös tilanteita, joissa vain muutaman vuoden takainen työ on jouduttu tekemään uusiksi.

- On parempi tehdä hommat kerralla huolella, kyllähän vastuu pitää kantaa ja töihin takuu antaa, Pasi Judin tokaisee.

Kahden vuoden syklillä

Pitkäaikaisen yhteisyrittäjyyden jälkeen Pasi Judin perusti kaksi vuotta sitten oman maansiirtoyrityksen, Itä-Suomen Konepalvelun. Toiminta alkoi yhdellä koneella. Pian Judin alkoi kuitenkin kaivata isompia haasteita ja työkavereita. Nyt Itä-Suomen Konepalvelu työllistää yrittäjän lisäksi 6–13 henkeä työmäärän mukaan, ja erilaisia projektejakin on kahden vuoden aikana ollut katutöistä kouluympäristöjen maanrakennukseen ja lumien auraukseen saakka. Rakennusliikkeet, kunnat, kaupungit ja yksityiset ovat Pasi Judinin tärkeitä asiakkaita.


Alussa Judin toimi yhdellä kaivinkoneella – nyt niitä pyörii työmailla neljä. Lisäksi ajossa on kolme pyöräkonetta, vaihtolavakuorma-auto ja maansiirtotraktori aurausvarustuksella.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi