play

Lainojen hinnoissa on suuria eroja

Kaupallinen yhteistyö: Matchbanker

Mainos. Markkinoilla tarjottavien lainojen hinnat vaihtelevat suuresti, jopa uusien kuluttajia suojaavien lakien jälkeen. Säästettävissä onkin paljon rahaa, jos lainaa etsiessä osaa kiinnittää huomiota muutamiin tärkeisiin seikkoihin.

Lainamarkkinat ovat täyttyneet viime vuosina useista eri pankeista ja yrityksistä, jotka tarjoavat mitä joustavampia lainoja ja niiden viidakossa monet suomalaiset päätyvät vahingossa ottamaan hyvin kallista lainaa. Tämä siitäkin huolimatta, että palvelut kuten Matchbanker kilpailuttavat lainoja ilmaiseksi ja tekevät halvimman lainan löytämisestä helppoa. Suurin ongelma on, että lainanhakijat ottavat omiin tilanteisiinsa sopimatonta lainaa.

Pankkilainojen ottaminen on perinteisesti ollut selkeä, joskin aikaavievä prosessi, sillä pankkityöntekijä kävi lainanottajan kanssa lainan kaikki aspektit läpi. Näin lainaa haettiin ja sitä joko ei myönnetty tai jos se myönnettiin, sen takaisinmaksusuunnitelma käytiin tarkkaan läpi lainaajan kanssa. Nykyään kuitenkin lainamarkkinoilla on tarjolla huomattavasti monipuolisempaa luottoa ja lainaa kuluttajille, mutta kun pankkivirkailija puuttuu välistä, menee monelta lainan ottaminen pieleen.

Tämän takia onkin tärkeää, että sopivaa lainaa etsiessäsi tiedät:

  1. minkälaisia lainavaihtoehtoja on olemassa

  2. miten niiden hinnat määräytyvät ja

  3. miten lainan ottamisen suunnittelu vaikuttaa lainan kokonaishintaan.

Kun nämä ja omat kuluttajan oikeudet ovat hallussa, avautuu lainamarkkinoilta useita erilaisia lainoja erilaisiin tarpeisiin, ja jos lainan ottaminen on suunniteltu huolella ei takaisinmaksun koittaessa tarvitse pelätä maksavansa enempää kuin oli jo tiedossa.

Eri lainat sopivat eri tilanteisiin

Pankit myöntävät asiakkailleen monia lainoja ja luottoja joiden korot ja kulut vaihtelevat pankeittain. Näiden lainojen saaminen monesti kestää, mutta lainojen korot ovat yleensä alhaiset ja toisaalta jos maksun kanssa on ongelmia, niitä voi pitkäaikaisena asiakkaana monesti uudelleenjärjestellä.

Pankkilaina haetaan yleensä suuriin hankintoihin, kuten remontteihin tai talon ostoon. Koska summat ovat suuria vaativat pankit lainaajalta omia säästöjä ja tämän lisäksi yleensä takuita lainalle, kuten ostettavan talon. Näin pankin riski laskee ja näin laskee lainankin hinta.

Kuitenkin jos rahalle on tarvetta nopeasti sitä saa nykyään hankittua suoraan lainaa myöntäviltä yrityksiltä. Pienlainoja ja joustoluottoja on helppo hakea netistä ja niitä varten tarvitsee vain:

  • henkilötunnuksen henkilöllisyyden varmistamiseksi
  • pankkitilin joka vastaa lainanottajan henkilöllisyyttä
  • ja yleensä 20 vuoden iän

Tämän takia pienlainat ja joustoluotot sopivatkin hyvin yllättäviin menoeriin, jolloin raha tarvitaan nopeasti tilille. Lainaa ottaessa ei täydy määritellä mihin sitä käyttää, jonka takia se on myös kuluttajalle vapaammin käytettävissä olevaa rahaa.

Lainan hintaan vaikuttaa muutamat tekijät

Lainan hintaan vaikuttaa useat tekijät, mutta kuluttaja voi helposti vaikuttaa muutamaan ja näin säästää huomattavia määriä rahaa.

  1. Nyrkkisääntönä ennen oli, että suuremmalla lainalla on pienempi korko, mutta tämä ei enää aina pidä paikkaansa. Koska nykyään isojakin lainoja saa nostettua ilman takuita ja pieniä lainoja koskeva lainsäädäntö on muuttunut, tarkoittaa se sitä, että monesti alle 2000 euron lainoilla on pienempi korko kuin esimerkiksi 30 000 euron lainoilla. Eli pieni laina on monesti halvempi laina.
  2. Toinen suuri vaikuttaja lainan hintaan on sen takaisinmaksuaika. Jos lainaa maksaa pitkään takaisin kertyy korkoa enemmän ja myös palvelumaksuja syntyy herkemmin. Lainan ripeä takaisinmaksaminen siis myös laskee lainan kokonaishintaa.
  3. Kolmas asia joka unohtuu monelta, on kilpailuttaa otettava laina. Kuuluisin tai mainostetuin lainantarjoaja ei välttämättä aina ole halvin. Paras tapa löytää halvin laina onkin käyttää ilmaista Matchbanker palvelua joka kilpailuttaa lainat puolestasi. Näin voi säästää huomattaviakin summia.

Lainansuunnittelu on paras tapa säästää rahaa

Paras tapa löytää halpa laina on suunnitella lainan takaisinmaksu huolellisesti. Pitkä takaisinmaksuaika korottaa lainan hintaa, mutta toisaalta jos lainaa yrittää lyhentää liian nopeasti voi se johtaa ongelmiin oman talouden hoidossa. Jos lainan takaisinmaksuaika on liian lyhyt ja lainaa joutuu uudelleen järjestelemään voi se helposti kohottaa lainan kokonaishintaa.

Pienlainojen korkeat korot ovat nykyään historiaa uuden lainsäädännön myötä, alle 2000 euron lainojen korkokatto on 50 prosenttia vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että pienten lainojen hinnat pysyvät kohtuullisina kunhan ne saa maksettua ilman ongelmia takaisin.

Kun lainanotto on suunniteltu ei hakeminen ole vaikeaa. Lainoja saa haettua helposti ja rahat tulevat tilille nopeasti. Kuitenkin ennen lainan ottoa kannattaa kaikki lainantarjoajat kilpailuttaa ilmaiseksi Matchbankerilla, jolloin on helppo löytää halvin laina vaivatta monien tarjoajien joukosta.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi