play

Automaattikahvin maukkaus piilee raaka-aineissa

Kaupallinen yhteistyö

Kahvitauon tulisi olla seesteinen hetki kiireisen työpäivän keskellä, mutta kesken loppuva kahvi, keitinten alituinen lataaminen ja seisseen kahvin tympeä maku ovat tuttuja ongelmia useilla työpaikoilla.

Joensuussa toimiva kahvipaahtimo Unison Coffee haluaakin tarjota yritysasiakkailleen mahdollisuuden miellyttävämpään taukohetkeen kahviautomaattien avulla.

Jo yritystä perustaessaan Tomi Sutisen ja Miska Kämäräisen yksi päämäärä oli muuttaa ihmisten käsitystä kahviautomaateista yksi kupponen kerrallaan. He kertovat maukkaan kahvin salaisuuden piilevän laadukkaissa raaka-aineissa, oikeassa paahtotekniikassa ja uuttamismenetelmässä.

-Mielikuva siitä, että automaateista saa vain pahanmakuista kahvia ei ole missään mielessä automaattien vika, tänä päivänä on erittäin laadukkaita automaatteja. Maku riippuu siitä, että käytetään laadukasta raaka-ainetta ja reseptiikka on rakennettu oikein, silloin pystyy saamaan tosi hyvänmakuisia kahveja, Sutinen selvittää.

Sutinen ja Kämäräinen alkoivat valmistaa kahviautomaatteihin kahveja, jotka soveltuvat lyhyeen, vain 30 sekunnin valmistustekniikkaan.

-Kotikeittimessä valmistusaika on monta minuuttia eli kahvi uuttuu eri tavalla. Hyvän kahvin saamiseksi koneiden oikeanlaiset säädöt ovat aivan yhtä tärkeitä kuin raaka-ainekin, Kämäräinen kertoo.

 Kätevästi hyvää kahvia

Viime vuonna Unison Coffee toimitti tyytyväisille asiakkailleen noin sata kahviautomaattia raaka-aineineen. Yksi automaateista päätyi MarskiDatan Joensuun toimipisteelle.

-Ongelmamme oli varmasti hyvin perinteinen: Kun on menossa hakemaan kahvia, sitä ei koskaan ole. Lataat keittimen ja menet vähäksi aikaa tekemään muita hommia, ja kun tule hakemaan kahvia, sitä ei ole taaskaan, tuumii MarskiDatan asiakkuuspäällikkö Jouni Rupponen.

Yritys sai kahviautomaatin aluksi testikäyttöön, jotta henkilöstö pystyisi tutustumaan tuotteeseen rauhassa.

-Katsottiin, miten se meille sopii, ja miten meidän paatuneet kahvinjuojat tottuvat erilaiseen, ei palaneen kahvin makuun. Kaikki äänestivät kyllä, joten hankimme oman koneen.

MarskiDatan liki 20-henkinen työyhteisö on nauttinut kahvin helposta saatavuudesta jo puolen vuoden ajan.

-Automaatti ollut kyllä hyvä ja kovassa käytössä meillä. Siitä kahvi on myös helppo ottaa mukaan, kun lähtee ajelemaan asiakkaan luokse. Automaatista saa sekä vaaleaa että tummaa kahvia, nykyäänhän on mukavaa, kun on vaihtoehtoja.

Yksi tärkeä tekijä kahviautomaatin hankinnassa oli myönteisten kokemusten lisäksi paikallisesti paahdettu kahvi.

-Mielellään käytetään paikallisia toimittajia niin pitkälle kuin voidaan. Unison Coffeella on myös hyvä yrityslahjapuoli, olemme jakaneet asiakkaillemme heidän kahvejaan. Se on aina mukava vieminen, joka jää mieleen.

 Monipuolisia laitteita

Unison Coffeen valikoimista löytyy kahviautomaatteja useisiin käyttökohteisiin.

-Automaatteja on toimistoihin, kahviloiden puolelle tuoremaitojärjestelmällä sekä ison kapasiteetin laitteita massapaikkoihin, kuten hoteleihin. Automaatteja löytyy myös maksujärjestelmillä, joten ne toimivat myös julkisilla paikoilla, Tomi Sutinen tähdentää.

Automaattien näyttöjä yritykset voivat käyttää esimerkiksi sisäisen viestinnän tukena.

-Sähköposti hukkuu aika monella kiireisenä työpäivänä, mutta kun kahviautomaatilla pyörii sama tiedote, se on yksi tapa viedä viesti perille asti, Sutinen toteaa.

Unison Coffee on ainoana toimijana Suomessa kytkenyt kahviautomaattinsa verkkoon seuratakseen niiden toimivan moitteetta.

-Parhaassa tilanneessa ollaan asiakkaan luona korjaamassa konetta, eikä asiakas itse vielä edes tiedä, että siinä on ollut vikaa, Miska Kämäräinen sanoo.

 Unison Coffeen kahviautomaatti ratkaisi monta ongelmaa Jouni Rupposen työpaikalla.

Kahviautomaatista tuoretta kahvia saa nopeasti puolessa minuutissa.

Sisältö on Karjalaisen yhteistökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi