play

Tähän tarkoitukseen suomalainen lainaa rahaa

Kaupallinen yhteistyö VertaaEnsin.fi

Lähes neljäsosa (24%) suomalaisista on ottanut kulutusluottoa viimeisimmän kahden vuoden aikana. Jousto- tai kulutusluotto on laina, johon ei yleensä tarvita takaajaa tai vakuuksia. Tällaisten lainojen hinnat ja ehdot voivat vaihdella suuresti. Tämän vuoksi taloustietoisen kuluttajan kannattaa tarkastella lainamarkkinaa huolellisesti, ja kilpailuttaa tarjoajat ennen kuin hakee lainaa.

Lyhytaikaisia lainoja ja kulutusluottoja otetaan vaihteleviin tarkoituksiin. Vertailusivusto VertaaEnsin.fi teetti tutkimuksen yhteistyössä YouGov-kuluttajapaneelin kanssa.

Tutkimuksessa kävi ilmi, mihin suomalaiset hakevat lainaa. Tutkimuksessa kysyttiin myös, mihin kuluttajat voisivat kuvitella hakevansa lainaa.

Yksi yllättävä meno ylitse muiden

Kyselyyn vastanneista yli viidesosa, 22 prosenttia kertoi, että on hakenut tai voisi hakea lainaa yllättävää menoa varten. Yllättävä meno tai hankinta on siis yleisin lainan kohde.

Kuitenkin kolmannes suomalaisista elää kokonaan ilman säästöjä. Kun tätä lukua tarkastellaan, voisi ajatella, että vieläkin useampi saattaisi ottaa luottoa arvaamattomia menoja varten tulevaisuudessa.

Auton hankinta kulutusluotolla

Toiseksi suosituin käyttökohde lyhytaikaiselle lainalle on auton hankinta (14%). Kolmanneksi eniten vastaajat kertoivat lainaavansa remonttia varten (13%). Joustoluotto tai kulutusluotto onkin usein järkevä vaihtoehto käytetyn auton ostamiseen. Uutta autoa ostaessa autokaupat tarjoavat usein kulutusluottoa käytännöllisempiä vaihtoehtoja.

Kun puhutaan remontista lainauksen kohteena, voidaan todeta, että muutaman tuhannen pintaremonttiin joustava lyhytaikainen laina on hyvä vaihtoehto. Tällaisen lainan saa nopeasti, usein ilman vakuuksia tai takaajia.

Remontin kalliit kustannukset voivat askarruttaa, koska kuluja kertyy niin työstä, kuin materiaaleistakin. Pienenkin remontin kustannukset voivat nousta korkeiksi, ja suunniteltu budjetti voi helposti ylittyä.

Mihin muuhun suomalaiset hakevat lainaa?

Tutkimuksessa selvisi siis, että suomalaiset hakevat lainaa seuraaviin tarkoituksiin:

  • Yllättävä meno (22%)
  • Auton hankinta (14%)
  • Remontti (13%)
  • Elektroniikka- ja kodinkonehankinnat (11%)
  • Laskujen maksaminen (10%)
  • Lainojen yhdistäminen (10%)
  • Matkustaminen (9%)

Elektroniikkahankinnat ovat usein isompia investointeja, jotka tuovat säästöjä sekä tulevaisuudessa että päivittäisessä elämässä. Vaikka Suomessa pesulapalvelut eivät ole niin kovassa käytössä kuin ulkomailla, tulee uusien koneiden energiatehokkuudesta usein isoja säästöjä.

Esimerkiksi ilmalämpöpumppu on kertahankintana suhteellisen kallis, mutta tuo pitkällä aikavälillä säästöjä lämmityskuluissa.

Vanhojen lainojen yhdistäminen vain huolelliselle kuluttajalle

Usein lainan ottamista mainostetaan hyvänä vaihtoehtona myös vanhojen velkojen yhdistämiselle. Käytännössä kyseessä on siis uusi laina, jolla maksetaan vanhat pois ja yhdistetään nämä uudeksi velaksi.

Lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa, mutta tarkista huolellisesti että seuraavat kolme ehtoa täyttyvät. Ennen kuin otat uuden lainan vanhojen yhdistämiseen, varmista nämä asiat:

  1. Olet varma, ettet tarvitse enää uutta lainaa yhdistelylainan takaisinmaksuaikana
  2. Sinulla on nyt monta lainaa, joiden kustannukset, esim. korot ovat suhteettoman korkeita.
  3. Olet laskenut useamman kerran, että lainojen takaisinmaksu erikseen on kalliimpaa kuin lainojen yhdistäminen.

Vakuudettomia lainoja haetaan nykyään enemmän, ja erilaisiin tarkoituksiin. Kun haet lainaa, muista varmistaa että haet lainaa oman talouden perusteella. Lainanhaku on aina iso prosessi, ja siksi kaikki vaihtoehdot kannattaa vertailuttaa.

Vertaile kaikki luottokortit, säästötilit ja lainat VertaaEnsin.fi:n avulla. 

 Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi