play

Yrittäjä, ulkoista myös riskit

Kaupallinen yhteistyö: Rantalainen

Mainos. Oletko miettinyt, kuinka suuri vaikutus toimivalla palkkahallinnolla on yrityksesi toimintaan?

Palkkahallinnon merkitystä työnantajayrityksissä ei voi aliarvioida. Jatkuvasti muuttuvien työelämän lakien ja säädösten ajantasainen tunteminen, nykyaikaiset työajanhallinta-, matkalasku- ja hr-järjestelmät sekä sujuva ja virheetön palkanlaskentaprosessi vaikuttavat paitsi johdon toimintaan myös jokaisen yksittäisen työntekijän arkeen. Viimeisimpänä uudistuksena Kansallinen tulorekisteri, jonka myötä yritysten palkkahallinnon viranomaisilmoittaminen muuttui kertarytinällä.

Kun palkkahallinnon prosessit toimivat hyvin, yrityksessä voidaan keskittyä ydinosaamiseen. Toimiva palkkahallinto parantaa myös yrityksen työantajakuvaa. Hyvämaineinen työnantaja houkuttelee parhaat työntekijät.

Palkkahallinnon ulkoistaminen ulkoistaa myös riskit

Palkanlaskenta ei ole niin haavoittuvainen ison palkanlaskentaan erikoistuneen yrityksen kuten Rantalaisen yhteydessä, kuin se olisi yrityksen sisällä omana pienenä yksikkönä. Esimerkiksi sairastapauksissa palkanlaskenta ei ole yhden henkilön varassa, vaan palkanlaskijalla on aina varahenkilö. Lisäksi yrityksen palkkahallinnon kulujen ennakoiminen on helpompaa, kun sivukulut ja koulutukset hoitaa Rantalainen.

Lainsäädännön tai työehtosopimusten muutos- ja tulkintatilanteissa palkkahallinnon ulkoistamisen hyödyt nousevat esiin. Rantalaisella on lähes sata palkkahallinnon osaajaa paikallisesti eri toimipaikoilla. He jakavat keskenään tietoa ja toimivat toistensa varahenkilöinä. Palkanlaskennan lisäksi työ palkkahallinnossa vaatii osaamista monelta osa-alueelta. Palkkahallinnon asiantuntijat etsivät ratkaisut asiakkaiden kysymyksiin tarvittaessa yhdessä tiimeinä tai koko konsernin asiantuntijavoimin.

  • Päivitämme henkilöstömme osaamista monipuolisesti niin sisäisillä kuin ulkoisilla koulutusmahdollisuuksilla. Ymmärrämme asiakkaidemme erityistarpeet ja etsimme ratkaisut kaikkiin palkkahallintoa koskeviin kysymyksiin hyödyntäen tarvittaessa koko konsernimme osaamista, kertoo Rantalainen Joensuun toimistopäällikkö Helena   Kinnunen.

Toimintamme perustuu henkilökohtaiseen ja paikalliseen palveluun

Palkkahallinnon asiantuntijoiden vahvuuksia ovat palkanlaskenta, työelämän lait ja säädökset sekä muut palkkahallinnon erityiskysymykset. Asiantuntijoilla on myös laaja tietämys siitä, miten palkkahallinto toteutetaan parhaiten eri toimialoilla. Palkanlaskenta ja perehtyminen jatkuvasti muuttuviin työelämän lakeihin ja säädöksiin kannattaa jättää asiantuntijalle. Kun asiat toimivat, voi yrittäjä keskittyä ydinosaamiseen – ja myös työntekijät kiittävät.

Asiakkaalle jää palkkojen hyväksyminen ja palkanlaskijan yhteyshenkilönä toimiminen. Raportit kertovat suoraan henkilöstökulujen jakautumisen eri laskentakohteille, mikä helpottaa kulujen seuraamista ja analysointia. Rantalainen tarjoaa myös asiakkaille koulutuspalveluita palkanlaskennan ohjelmistojen käyttöön ja sitä kautta varmistaa sujuvan käytön asiakkaan kanssa yhdessä. Kulu- ja matkalaskuista johtuvaa hallinnollista työtaakkaa ja siihen kuluvaa aikaa voidaan vähentää sujuvilla prosesseilla. Matka- ja kululaskut voidaan tehdä samalla ohjelmalla, joka laskee päivärahat. Kulukuitit voidaan liittää mukaan myös mobiilisti.

 Työaikakirjanpito on työnantajan lakisääteinen velvollisuus, johon Rantalainen tarjoaa tehokkaat työkalut. Työntekijät voivat merkitä työajat silloin, kun se heille parhaiten sopii – vaikka älypuhelimella. Järjestelmä toimii apuna myös lomien ja vuorojen suunnittelussa.

Palkka- ja taloushallinnon kumppani, kehittäjä ja asiantuntija paikallisesti.

  • Palvelemme asiakkaitamme paikallisesti tarjoten jokaiselle henkilökohtaisen kirjanpitäjän ja palkanlaskijan ja visionamme onkin olla paras paikallinen taloushallintoalan kumppani. Rantalaisen asiakkaana tiedät aina, kenen puoleen kääntyä taloushallinnon haasteissa, Kinnunen kertoo.

Ota yhteys Joensuun toimipisteeseemme: rantalainen.fi

Rantalainen on luotettava ja ihmiskasvoinen taloushallinnon palveluita tuottava konserni. Yritys on Taloushallintoliiton auktorisoima Suomen neljänneksi suurin tilitoimisto, jossa asiakkaiden käytössä on yli 600 koulutetun ammattilaisen osaaminen. Tarjoamme kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja muille organisaatioille.

Sisältö on Karjalaisen yhteistökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi