play

Kannattiko tästä artikkelista maksaa noin tonni

Kaupallinen yhteistyö: Digitoimisto SEOSEON

Mainos. Natiivimainonta on viime vuosina kasvanut voimakkaasti ja siksipä sen kannattavuudesta sikiää uusia keskusteluja markkinoijien Facebook-ryhmissä lähes viikoittain. Tarkastellaanpa siis, mitä tähänkin artikkeliin sijoitetuilla euroilla voidaan saada vastineeksi.

Väittämä: Vaikka emme saisi tällä noin tuhat euroa maksaneella artikkelilla yhtään asiakasta, se voi silti olla meille hyvä sijoitus. Miten tämä on mahdollista?

Aloitetaan kuitenkin ensin siitä kauniista skenaariosta, jossa saisimme hankittua asiakkaita suoraan tällä artikkelilla.

1. Yksi asiakas voi maksaa koko artikkelin hinnan takaisin!

Tiesitkö, että yhdestä lainojen kilpailutuspalvelulle hankitusta asiakkaasta voidaan maksaa markkinoijalle jopa yli tuhat euroa?

Kuluttajalle tämä näkyy ja kuuluu:

  • Muistatko koska viimeksi näit mainostauon ilman yhtään laina-aiheista mainosta?

  • Vierailitko lainapalvelun verkkosivulla ja nyt verkkosivustoilla välkkyy vain lainamainoksia? (Vinkki: VPN estää mainostajia seuraamasta sinua)

  • Näitkö kenties uutisotsikon, mutta artikkeli olikin lainapalvelun mainos?

  • Kirjoittiko suosikkibloggarisi lainoista, vaikka kyseessä piti olla ruokablogi?

  • Jäikö lainahakemuksesi kesken ja nyt jopa Facebook muistuttelee sinua tästä mainoksilla?

  • Sponsoroiko vähintään yksi rahoitusalan yritys suosikki urheilujoukkuettasi?

Ärsyttävää, mutta lainojen mainostamiseen on syynsä. Yksinkertaisesti se vain on taloudellisesti kannattavaa, sillä pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat asiakkaista nyt kovempaa kuin koskaan ennen ja ovat valmiita maksamaan uusista asiakkaista avokätisesti.

Verkkopalvelumme ei ole rahoitusyhtiö, pankki tai edes lainojen kilpailuttaja. Me yksinkertaisesti testasimme ja listasimme parhaat palvelut lainojen yhdistämiseen. Silti parhaimmillaan yhdestä lainojen yhdistämiseen johtavasta hakemuksesta maksetaan jopa nelinumeroisia summia.

Silti, suoran myynnin kautta tuskin saamme artikkeliin sijoitettuja rahoja koskaan takaisin. Artikkelilla on kuitenkin toinen suoraa myyntiä arvokkaampi hyöty, mitä lukijat eivät usein tule ajatelleeksi tai edes tiedä.

2. Näymme Googlessa kohta paremmin tämän artikkelin ansiosta!

Toinen painava syy artikkelin julkaisemiselle ja siitä maksamiselle on hakukoneoptimointi. Googlen järjestäessä hakutuloksia, verkkosivustolle johtavat linkit ratkaisevat sijoitukset. Tämä käy ihan järkeenkin, koska eihän luotettava uutissivustokaan antaisi linkittää mihin tahansa. Tämä kertoo lukijan lisäksi Googlellekin, että tästä artikkelista linkitetyt verkkosivustot ovat luotettavia.

Yksinkertaistettuna: Google näkee verkkosivuston luotettavampana, koska sinne linkitetään luotettavilta verkkosivustoilta ja näin Google näyttää sivuston sopivilla hakusanoilla haettaessa hakutulosten kärkipäässä.

Odotamme tämän artikkelin siis vaikuttavan positiivisesti Googlen kautta verkkosivustoillemme löytävien kävijöiden määrään vuosien ajan.

Olisiko tonnin voinut sijoittaa paremmin?

Jos markkinoitavalla tuotteella ei olisi niin kova kilpailu, voisi sillä sijoittua Googlen haussa kärkisijoille ilman natiivimainontaakin. Lainojen kohdalla uskomme natiivimainonnan olevan loistava ratkaisu ja hintansa väärti.

Jos emme keskittyisi Google-optimointiin, ei rahoja luultavasti kannattaisi sijoittaa tähän artikkeliin.

Yhteenveto: Natiivimainonta on usein erittäin kilpailtujen alojen/tuotteiden kohdalla kannattavaa. Vähemmän kilpailluilla aloilla natiivimainonta ei usein ole paras mahdollinen markkinointitapa.

Artikkeli on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

Sisällöntuotanto SEOSEON Digitoimisto.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi