play

Timo Elon valinta edesauttaisi Pohjois-Karjalan menestystä

Häkkäsen mielestä: ” Itä-Suomi tarvitsee taitavaa edunvalvojaa, joka ymmärtää elinvoiman ja hyvinvoinnin perustan sekä puolustaa suomalaisia arvoja”

Häkkäsen mielestä: ” Itä-Suomi tarvitsee taitavaa edunvalvojaa, joka ymmärtää elinvoiman ja hyvinvoinnin perustan sekä puolustaa suomalaisia arvoja”

Kaupallinen yhteistyö: Timo Elo Eduskuntaan nro 24

Mainos. Timo Elo on nyt nosteessa. Kokoomuksen kunnanvaltuutetut maakunnassa tuntevat Timon ja tukevat laajasti tämän valintaa eduskuntaan: ”Pohjois-Karjala on viime aikoina jäänyt pääkaupunkiseudun jalkoihin. Tämän kehityksen on loputtava ja Itä-Suomen äänen on kuuluttava jatkossa paremmin. Tarvitsemme kansanedustajan, joka pystyy valvomaan etujamme ja viemään tavoitteemme päätökseen saakka sekä tekemään laajaa yhteistyötä yli puoluerajojen. Tämän vuoksi tulisi varmistaa vahvan toimijan valinta Pohjois-Karjalasta. Timo Elo on vastuunkantoon valmis.”

”Timo pitää sen minkä lupaa, eikä lupaa sitä mitä ei voi pitää”, sanoo kaupunginvaltuutettu Petja Vuojärvi. Kaupunginhallituksen jäsenen Anssi Törmälän mukaan Timo Elo on joukkuepelaaja, joka rakentaa avarakatseisesti yhteiskuntaa.”

Suomessa äänestetään sekä puoluetta että ihmistä. Kansanedustajan keskeinen työ on lakien säätäminen. Kansanedustajan työ ei kuitenkaan ole vain napin painallusta suuressa salissa. Iso osa työstä tapahtuu valiokunnissa, joiden työskentelyyn ja sisältöihin on pystyttävä ja haluttava paneutua voidakseen tehdä päätöksiä. Tämän lisäksi odotamme omien kansanedustajiemme ajavan myös alueellisia etujamme ja hankkeitamme eteenpäin. Hyvä kansanedustaja on yhteistyökykyinen. Työ vaatii vahvan arvopohjan ja paljon asiaosaamista sekä kykyä ja halua sitoutua asioihin. Tässä työssä auttaa tiedot ja taidot, kokemus sekä ennen kaikkea valmiit, todelliset ja toimivat yhteistyöverkostot. Äänestäjän on arvioitava, kenellä on parhaat ominaisuudet ja mahdollisuudet näitä tehtäviä hoitaa

Kaupungistuminen ja väestön ikääntyminen ovat totta myös Itä-Suomessa. Haasteisiin tulee vastata ja huolehtia palveluista myös jatkossa. Itä-Suomi tarvitsee vahvan vaikuttajan. ”Meidän tulee pitää huolta omien keskuskaupunkiemme eduista ja elinvoimasta, jolloin myös ympärillä oleva maaseutu ja maakunnan ihmiset voivat hyvin”, sanoo Timo Elo.

Kokoomuksen ehdokaslistalla on viisitoista ehdokasta, joista viisi on Pohjois-Karjalasta. Kahden maakunnan vaalipiirissä käytännössä näistä vain yksi voi tulla valituksi. Tämäkin vaatii laajaa yksituumaisuutta maakunnan äänestäjiltä kuten aiemminkin on kirjoitettu. Sukupuoli tai ammatti saattavat olla valintakriteereitä, mutta olennaisinta on se, kenestä maakunnalle olisi eniten hyötyä kansanedustajana tai vielä raadollisemmin, kenelle äänet antamalla varmistetaan maakunnan oman ehdokkaan valinta.

Timo Elo nousi aikoinaan Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi jo 36 vuotiaana, nuorempana kuin kukaan aiemmin tai sen jälkeen. ”Hänellä on monipuolinen, pitkäaikainen ja merkittävä kokemus kuntapäättäjänä”, toteaa myös lääkintöneuvos ja kunnallisvaikuttaja Matti Ketonen ja jatkaa ”Elolla on erinomaiset valmiudet tulla valituksi kansanedustajaksi.”  Elo on toiminut 24 vuotta kaupunginvaltuutettuna ja 10 vuotta kaupunginhallituksen puheenjohtajistossa. Lisäksi hän on johtanut Joensuun kaupunginteatterin johtokuntaa 10 vuotta. Kasvatusasiat ovat opettajan poikana ja kahden peruskoulua käyvän pojan isänä Elon sydäntä lähellä. Koulutusasioihin hän on perehtynyt myös Joensuun kauppaoppilaitoksen johtokunnan sekä koulutuslautakunnan puheenjohtajana. Elo oli keskeisenä päättäjänä synnyttämässä Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulua Careliaa ja kehittämässä toisen asteen koulutusta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Riverian valtuuston puheenjohtajana lähes 20 vuoden ajan. Timo Elo on toiminut myös Joensuun kaupunginhenkilöstöasioista päättävien elinten ja mm. yhteistyötoimikunnan sekä tasa-arvotoimikunnan puheenjohtajana. Kokemusta ja näyttöjä on.

Vapaa-ajallaan Timo Elo tekee vapaaehtoistyötä mm. koripallon parissa.

Valtakunnan tasolla Elo tunnettaan hyvin. Oikeusministeri Antti Häkkäsen mukaan ”Timo Elolla on vaikuttamisen taitoa ja verkostoja.” ”Timo on rautainen osaaja, ammattilainen”, puolestaan luonnehtii opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Elo on tehnyt työtä Ilkka Suomisesta alkaen kaikkien Kokoomuksen puheenjohtajien kanssa. Nimet ovat tuttuja: Pertti Salolainen, Sauli Niinistö, Ville Itälä, Jyrki Katainen ja Alex Stubb. Petteri Orpon johtamassa Kokoomuksessa Elo on ollut Kokoomuksen johtoryhmän jäsen ja puoluesihteerin varahenkilö. Hän on päässyt seuraamaan ja myös vaikuttamaan syvällisesti maan päätöksentekoon. Vaikutuskanavia ja arvostusta on.

Timo Elo tunnetaan myös toiminnastaan Suomen Kuntaliiton opetus- ja kulttuuripoliittisen neuvottelukunnan jäsenenä sekä eduskunnan asettaman parlamentaarisen työryhmän puheenjohtajana. Järjestökokemusta ja verkostoja on kertynyt jo opiskelijapolitiikasta Suomen Kauppaopiskelijain liiton puheenjohtajana sekä laajasti urheilupiireissä Suomen koripalloliiton valtuuston puheenjohtajana sekä Kalervo Kummolan johtamassa Suomen olympiakomitean valtuuskunnassa. Todettakoon, että molemmat näistä valtuustoista Elo on ollut lakkauttamassa. ”Minusta turhaa hallintoa pitää aina purkaa ja maksimoida voimavarat itse toimintaan, olipa kyse urheilusta, koulutuksesta tai terveydenhuollosta.” toteaa Elo. Liikunta- ja urheiluharrastuksen lisäksi Onttolassa sissikoulutuksen saanut Elo on osallistunut aktiivisesti maanpuolustusyhdistyksen toimintaan osallistuttuaan valtakunnalliselle maanpuolustuskurssille viitisen vuotta sitten. Verkostoja ja näyttöjä on.

Työ lähes 20 vuotta Pohjois-Karjalan Kokoomuksen toiminnanjohtajana antoi Elolle mahdollisuuden tutustua Pohjois-Karjalaan, sen kuntiin, erilaisiin organisaatioihin ja ennen kaikkea ihmisiin. Eri puolilla maakuntaa luotetaan Eloon: ”Tietoa, taitoa ja rohkeutta”, tiivistää kunnanvaltuutettu Asko Mäkinen Ilomantsista. Elon vaalilupaukset ovat tiukassa. Hän sanoo, että kaikkea päätöksentekoa tulee ohjata halu lopettaa isänmaan velkaantuminen. Pari asiaa Elo haluaa erityisesti hoitaa: ”Vanhustenhoito on saatava kuntoon sekä tuloverotusta alennettava niin palkansaajilla kuin eläkeläisilläkin.”

Kokoomuskentällä nähdään laajasti, että Timo Elo on Kokoomuksen ehdokkaista politiikassa kokenein, osaavin ja verkostoitunein. Timo Elo on se, jonka valinnasta maakunnalle on eniten hyötyä. Aktiivinen senioritoimija Ulla Mikkola tiivistää: ”Minä äänestän Timoa, sillä mielestäni hänellä on sellaista tietoa, taitoa ja osaamista sekä sellaisia verkostoja, joita kansanedustaja tarvitsee”.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi