play

Juurevan urbaanit kengät

Kaupallinen yhteistyö: Pikitikki

Mainos. Kenkäperinne kestää ja tarvitsee muokkaamista. Ikiaikaisten käsintehtyjen kenkämallien on aika astella maailmaan uusin muodoin. Tanhukengistä tutut kippurakärjet sovellettuina modernisti bootseihin ja sandaaleihin todellakin erottuvat katukuvassa. Niiden valmistus on haastavaa ja taidon osaa enää todella harva Suomessa - Pikitikki on yksi harvoista valmistajista.

Erottuvat kengät jalustana persoonalliselle pukeutumiselle

Kippurakärkiset varsikengät kääntävät katseet. Nämä persoonalliset jalkineet ovat tilaustuote ja valmistetaan sinulle. Voit valita värin, korkeuden sekä leveyden omien mieltymystesi mukaan. Myös lestit voidaan muokata mittoihisi, jolloin jalkineet ovat juuri jalkoihisi tehdyt. Jokainen malliston kenkäpari numeroidaan valmistusjärjestyksessä. Nämä jalkineet voit tilata sekä vuorillisina tai ilman.

Myös kasviparkitusta nahasta valmistettu kestävärakenteinen sandaali tuo esiin Pikitikin uutta mallistoa. Näillä keveillä kesäkengillä kävelet polkujasi pitkään. Ne valmistetaan laadukkaista materiaaleista huolella käsityönä ja siksi kestävät jaloissa ja silmissä - ja ovat myös korjattavissa.

Jalkineesi voit aina lähettää huollettaviksi Verstaalle, jossa arvioidaan korjaustarpeet, huolletaan jalkine taas ryhtiin ja pinnat uuteen kiiltoon. Huollattamalla jalkineet Pikitikissä, pidennät niiden käyttöikää entisestään.

Tuupovaaran vanhan kansakoulun hirsiseinien suojissa valmistuvat yhä myös supikkaat ja muut perinnejalkineet. Kaikki jalkineet voidaan toteuttaa myös mittatilauksena.

Pikitikki valmistaa jalkineita vielä perinteisin menetelmin​

Tuupovaarassa Pikitikin verstaalla Hanna Piipponen valmistaa jalkineita vielä käsityönä. Jalkineet valmistetaan kestävästä kasviparkitusta nahasta, joka kuormittaa ympäristöään vähemmän. Kappaleet leikataan ja ohennetaan käsin. Myös pikilanka valmistetaan itse yksisäikeisestä pellavalangasta kolminkertaiseksi kertaamalla, päät ohentamalla ja punomalla. Lanka kierretään, pietään ja päihin kiepautetaan neulaksi halkaistut villisian harjakset. Neulominen tapahtuu tikki kerrallaan materiaalia rypyttäen eli kuuvittaen, jolloin saadaan muodostumaan jalkineelle tunnuksenomainen kippura. Yritys onkin saanut nimensä tästä pikilangalla ja villisianharjaksella tehtävästä ompeleesta.

Hanna Piipponen

Hanna Piipponen

Täydennä persoonallista pukeutumista käsintehdyillä nahkakoruilla

Pikitikin nahkakorut ovat saaneet inspiraationsa Tuupovaaran miljööstä ja tunnelmista. Korut on valmistettu käsin kasviparkitusta nahasta veitsellä leikaten ja ohentaen, jonka jälkeen ne kosteana on kuvioitu tai muokattu muotoonsa. Nahat myös värjätään käsin. Koruosat ovat ruostumatonta kirurginterästä. Myös ryhdikäs Asento rusetti on saanut nimensä Tuupovaaran kylän mukaan. Jokainen rusetti on uniikki, sillä nahkaan on painettu kuviot Hannan itse kaivertamilla puulaatoilla. Rusetin materiaalina on kestävä kasviparkittu nahka. Se patinoituu ja tummuu ajan kanssa valon vaikutuksesta punertavaksi.

Löydä valikoimista oma persoonallinen tuotteesi. On sinun hetkesi erottua.

pikitikki.fi

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi