play

Konepajasta Joensuun vaikuttavin juhlatila

Utran Uittotupa

MAINOS. Pielisjoen rannalla Joensuussa sijaitseva Utran Uittotupa on vaikuttava näky. Entisen konepajan tilat on restauroitu tyylikkääksi juhlatilaksi hyvällä maulla vanhaa kunnioittaen. Historia huokuu Uittotuvan seinistä. Tuolla ovat työskennelleet uhkarohkeat uittajat ja tuolla on sijainnut ahjo, jossa taitavat sepät ovat taivuttaneet rautaa. Käsityöläisyyden perinne elää Uittotuvalla vahvana.

Alasimien kilinän sijaan Uittotuvalla soivat nykyisin kokinveitset. Muunneltaviin tiloihin jaettu paja palvelee tilausravintolana ja juhlapaikkana, jossa voi maistella kansainväliset standardit täyttävää lähiruokaa. Lukuisat yritykset ja vieraat saapuvat Uittotuvalle kaukaakin perinteikkään ilmapiirin, huipputaitoisen henkilökunnan ja yllätyksellisen ruuan kutsumina. 

"Ollaan tuotu Uittotuvalle useita, pääosin kansainvälisistä yritysvieraista koostuvia ryhmiä ja aina toiminut mainiosti. Talon tarina uittoineen on vetoava. Juuri tuotiin ryhmä Pielisjokea pitkin laivalla kauniiseen pihapiiriin ja olivat hyvin vaikuttuneita kokemastaan. Ammattitaitoinen palvelu, upea miljöö ja mieleenpainuva ruoka tekevät paikasta toimivan. Eräskin asiakas kehui saaneensa Uittotuvalla parasta järvikalaa, jota on eläessään syönyt. Siinä syyt miksi tuomme asiakkaamme hyvin mielellään Uittotuvalle", kertoo Villi Pohjola Oy:n Sisko Hirvonen kokemuksistaan. 

Milloin maitohorsma on makeimmillaan 

Uittotuvan keittiö elää vahvasti suomalaisen luonnon sesonkien mukaan. Keittiömestari Pasi Venäläinen joukkoineen suunnittelee menun vuodenaikaa mukaillen, mutta asiakkaiden toiveita kuunnellen. Keittiön tärkein ohje on nauttia luonnon raaka-aineet silloin, kun ne ovat parhaimmillaan. Kevätsesonki käynnistyy maitohorsman versojen ja pihlajansilmujen pilkottaessa lumen alta. Joukkoon liittyvät nokkoset, vuohenputket ja koivunmahla. Kesällä kerätään korvasieniä ja kuusenkerkkiä ja kesäkuun auringosta voimaa imevät varhaisperunat ja sonnit, jotka mittailevat Huhmarin rinteitä. Ruoka tulee läheltä, tutuilta kasvattajilta. Mahdollisimman paljon käsitellään ja säilötään itse – näin säilytetään korkea laatu, josta Uittotupa tunnetaan.

Seppien ja uittajien henki elää 

Uittotuvalla vallitseva käsityöläisyyden henki elää talossa yhä vahvana. Omin käsin tekeminen, oli kyse ruhon leikkaamisesta tai villiyrttien varastoinnista, on Uittiksen väelle kunnia-asia. Ylpeys omasta tekemistä ulottuu myös Uittotuvalla järjestettäviin juhliin häistä yritystilaisuuksiin. Kattaus, tarjoilu ja juhlijoiden palvelu hoidetaan ammattitaidolla ja tilaisuuteen sopivalla tyylillä. Uittotuvan monipuolisissa tiloissa voi järjestää intiimin hetken, jossa kokki viimeistelee annokset pöydissä tai järjestää jättimäiset kesäbileet, joissa bändit soittavat Joensuun suurimmassa ulkoilmateatterissa. Huipennukseksi keittiön käsityömestarit loihtivat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen sopivan ruokalistan, joka yllättää kokeneenkin kulinaristin. 

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi