play

Lainan hakeminen netistä on helpompaa kuin koskaan

Kaupallinen yhteistyö: Matchbanker

Mainos. Internet on mullistanut lainanhakemisen, tehden siitä aiempaa helpompaa, nopeampaa ja vaivattomampaa. Riskitöntä se ei kuitenkaan ole, sillä kaikkeen lainaamiseen liittyy omat riskinsä olipa lainattava summa kymmenen tai kymmenen tuhatta euroa.

Lainaa voi tänä päivänä hakea suoraan tietokoneelta, tabletilta tai älypuhelimen kautta. Lukuisat nettisivustot tarjoavat toinen toistaan houkuttelevimpia lainoja, joten lainan ottaminen on vain muutaman hiiren klikkauksen päässä. Lainamarkkinoiden mullistuminen on tehnyt lainan ottamisesta entistä houkuttelevampaa. Pikavippiin, kulutusluottoon ja isompiin lainoihin pääsee käsiksi muutamassa minuutissa ja lainanoton kynnys on monelle suomalaiselle matalampi kuin aiemmin. Helppoon saatavuuteen sisältyy kuitenkin myös riskejä.

Lainanhakeminen netistä helpottaa monen ihmisen arkea. Lainan hakemiselle ei tarvitse enää varata pankista aikaa, eikä pankkiin tarvitse henkilökohtaisesti mennä. Etenkin pitkien välimatkojen päässä asuville nettistä haettu laina säästää aikaa ja ajokilometrejä. Tiedot lainoista ja niiden ehdoista löytää suoraan netistä, joten ehtoihin ja kuluihin on mahdollista tutustua itsenäisesti ja sillloin kuin se sinulle sopii. Lisäksi lainarahat siirretään hakijan tilille usein hyvin nopeasti, mikä osaltaa lyhentää hakuprosessiin käytettävää aikaa. Nopeasti lisää rahaa tarvitseville henkilöille nettilainan ottaminen on siis erittäin houkutteleva vaihtoehto.

Lainaa vastuullisesti

Helposti haettava laina ei kuitenkaan tarkoita riskitöntä lainaa. Kaikkeen lainan ottamiseen liittyy riskejä, joihin pitää osata varautua. Jos oman talouden hoito on valmiiksi epävakaalla pohjalla, ei uusi nettilaina useinkaan ole järkevä ratkaisu. Huolimattomalle rahankäyttäjälle nettilaina voi myös laukaista velkakierteen, josta on vaikea päästä eroon. Ennalta-arvaamattomat muutokset, kuten oman tulotason merkittävä madaltuminen tai työttömyys, voivat myös muuttaa helposti saadun lainan ongelmalliseksi.

Nettilainan ottamisessa ei kuitenkaan ole suuria riskejä, kun se on otettu vakaassa elämäntilanteessa ja hyvin ennalta suunnitellusti. Asuntolainaan verrattuna netistä haetun yksittäisen pikalainan tai kulutusluoton ottaminen on riskittömämpää, sillä se ei sido omaa taloutta vuosikymmeniksi eteenpäin lainan takaisinmaksusuunnitelmaan. Nettilainaa ei kuitenkaan pidä ottaa ilman tarkkaa harkintaa siitä, kuinka suuren ja minkä tyyppisen lainan ottaminen on omaan tilanteeseen sopivaa.

Kun lainaa lähtee hakemaan verkosta, on vastassa melkoinen lainaviidakko. Netissä on tarjolla paljon erityyppisiä lainoja eri käyttötarkoituksia varten. Apu on kuitenkin lähellä: lainanvertailupalvelu voi auttaa sinua valitsemaan tilanteeseesi parhaiten sopivan lainan. Suomessakin toimiva kansainvälinen LoanScouter lainojenvertailupalvelu auttaa ymmärtämään lainojen suurimpia eroja, kuten laina-aikoja, lainan takaisinmaksuaikoja ja todellisia vuosikorkoja. LoanScouterin tavoitteena on löytää  hakijan tarpeeseen parhaiten sopiva ja mahdollisimman edullinen laina, jonka saa omalle tilille nopealla aikataululla.

Tunne eri lainatyypit

Erilaisten lainatyyppien ominaisuudet kannattaa tuntea ennen kuin lainaa lähtee netistä hakemaan. Isompi, monien tuhansien eurojen nettilaina sopii kalliimpien menojen, kuten remontin tai vaikkapa uuden auton ostamiseen. Kulutusluotto on arjen pienempiin ja suurempiin menoihin sopiva lainatyyppi, jonka saa monilta lainatarjoajilta joko vakuuksilla tai ilman. Joustoluoto on nimensä mukaisesti joustava laina, joka mahdollistaa useamman lainanoston omien tarpeiden mukaan. Se sopii henkilölle, joka haluaa saada lisärahaa käyttöönsä juuri sen verran kuin kussakin tilanteessa on tarpeen. Pienien lainasummien hakemiseen netistä sopii vakuudeton pikavippi. Se sopii henkilölle, joka tarvitsee pienen lainan nopeasti, sillä sitä voi hakea nopeasti esimerkiksi mobiilisovelluksella. Yhdistelylainan avulla useat pienemmät lainat voi kerätä yhteen yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Se mahdollistaa lainakulujen pienentämisen, sillä yhdistelylainassa maksetaan vain yhdestä lainasta ja yhdestä laskusta. Yhdistelylaina sopiikin henkilölle, jolla oman talouden rasitteena ovat useammat pienemmät lainat.

Nettilainan hakemiseksi riittää sähköisen lainahakemuksen täyttäminen, joka onnistuu milloin ja missä vain kun nettiyhteys on käytössä. LoanScouterin lainahakemus on täysin sähköinen, joten sen täyttäminen onnistuu niin tietokoneella kuin älypuhelimellakin. Vaikka lainan hakeminen tapahtuu muutamassa minuutissa, kannattaa aikaa panostaa siihen, että lainojen eroja ja lainaehtoja vertailee riittävästi. Näin lainaan hakemisen riskit pienenevät eikä omaan tarpeeseen tule otettua liian suurta ja kallista lainaa. LoanScouter kerää suositut lainat yhdelle sivulle, jolloin säästät aikaa ja rahaa.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi