play

Samojen laboratoriotutkimusten hinnoissa voi olla jopa 60-90 % eroa. Potilaalla on oikeus valita, mistä hän tutkimukset ostaa.

Kaupallinen yhteistyö: SYNLAB

Mainos. Laboratoriotutkimuksiin ja kuvantamiseen keskittyvä SYNLAB tarjoaa palveluita edullisemmin myös suoraan kuluttajille. Ensi viikolla avautuu Joensuuhun ensimmäinen SYNLAB:in näytteenottopiste.

Oletko jättänyt hakeutumatta hoitoon ajatellen, ettei julkiselta puolelta pääse tutkimuksiin ja ettei työnantajan työterveyshuolto kustanna kaikkia laboratoriotutkimuksia? Yksityisesti laboratoriotutkimuksiin ei viitsi mennä korkeiden hintojen takia. Entä jos maksaisitkin laboratoriotutkimuksista jopa 60-90 % vähemmän? Ja käytössäsi olisi samat laadukkaat laboratoriotutkimukset?

  • Se on nyt mahdollista. SYNLAB:in missio on, että huippudiagnostiikka on kaikkien saatavilla. Olemme yksinkertaisesi tuoneet hinnat niin alas, että ihmisillä on niihin varaa, SYNLAB:in Itä-Suomen toiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Harri Sormunen

Kyse ei ole hyväntekeväisyydestä, vaan liiketoimintamallista. Tekemällä paljon tutkimuksia yritys voi hyödyntää laboratoriolaitteistoaan maksimiteholla ja näin tarjota palveluita edullisemmin. Lisäksi se on karsinut kalliin infrastruktuurin.

  • Meillä on matala hallinto ja keskitymme tekemään vain lääketieteellistä diagnostiikkaa eli kuvantamis- ja laboratoriotutkimuksia. Emme siis ole lääkärikeskus, joka myy kuvantamista ja laboratoriopalveluja sivutuotteena. Teemme yhteistyötä julkisen sektorin kuntien ja sairaaloiden kanssa sekä lääkärikeskusten ja yksittäisten lääkäreiden kanssa, joten tutkimusmäärät ovat suuret. Lisäksi olemme olleet valmiita tinkimään omasta katteestamme. Näin pystymme tarjoamaan palveluita myös kuluttajille edullisesti. Hintamme ovatkin keskimäärin 30-50 % yleistä hintatasoa edullisempia, ja joissain tutkimuksissa jopa 90 % edullisemmat, Sormunen selvittää.

Edullinen hinta saa joskus epäilemään palvelun laatua. Tähän Sormusen on helppo vastata.

  • Laadusta emme tingi. Meillä on keskuslaboratoriot Helsingissä, Tukholmassa ja Tallinnassa, jotka kaikki on akkreditoitu. Samoin kuvantamispalveluilla on laatusertifikaatti. Henkilöstömme on kokeneita terveydenhuollon ammattilaisia ja olemme Suomen sekä Euroopan suurin yksityinen laboratoriopalvelujen tuottaja. Myös magneettikuvia lausuvat radiologit ovat omalla osaamisalueellaan Suomen huippuja.  

SYNLAB:in Helsingin keskuslaboratoriossa tehdään noin 3,5 miljoonaa analyysiä vuosittain.

SYNLAB on johtava yksityinen kuvantamis- ja laboratoriopalveluja tarjoava yritys Suomessa. Kuluttajille palvelut ovat saatavilla yli 30 toimipaikassa ympäri Suomen, lokakuun lopusta alkaen myös Joensuussa. Joensuuhun avattava laboratoriotoimipiste sijaitsee osoitteessa Siltakatu 10, yhteistyökumppanin Joensuun Uuden Apteekin Terveyspisteen tiloissa. 

  • Joensuu on kiinnostava ja vireä maakuntakeskus, uskomme että palveluillemme on täällä kysyntää. Kuluttajaystävällinen hintatasomme ja palveluiden helppo saatavuus apteekin palveluiden yhteydessä on varmasti toimiva ratkaisu monelle asiakkaalle, Sormunen toteaa. Meillä voi poiketa, vaikka ei olisi käynyt lääkärillä, koska suurin osa laboratoriotutkimuksista on saatavana myös ilman lähetettä.
  • Apteekin Terveyspiste ja henkilökunta palvelee asiakkaita kaikissa terveyteen ja lääkitykseen liittyvissä asioissa. Koemme yhteistyön SYNLAB:in kanssa parantavan palvelutarjontaamme kanta-asiakkaillemme ja lisäämään uusia asiakkaita, toteaa Apteekkari Eero Suihko.

SYNLAB avaa näytteenottopisteen yhteistyökumppanin Joensuun Uuden Apteekin Terveyspisteen tiloissa. Uskomme, että täällä on palveluillemme kysyntää, toteaa Harri Sormunen.

Tutkimuksiin myös ilman lähetettä

Moni ei tiedä, että laboratorioon voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä. Tällöin tutkimuksesta ei saa Kela-korvausta.

  • Haluamme kannustaa ihmisiä myös itse ennaltaehkäisevästi huolehtimaan itsestään, Sormunen toteaa. Omaa terveyttä voi seurata helposti laboratoriossa otettavilla verikokeilla. Tarjolla on muun muassa Terveystarkastuspaketti, joka sisältää 13 eri tutkimusta kolesteroliarvoista D-vitamiiniin.

Lääkäripalveluita SYNLAB ei tarjoa, mutta mikäli tuloksissa on jotain poikkeavaa, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

Tutkittavaksi lääkärin lähettämänä

Laboratorioon voi tulla myös yksityislääkärin lähetteellä. Lääkärin todettua laboratoriotutkimusten tarpeen hän antaa potilaalle lähetteen, jonka kanssa potilas voi mennä valitsemaansa tutkimuspaikkaan. Potilaalla on aina oikeus valita tutkimuspaikkansa itse. Lähete kannattaa pyytää kirjallisena ja sen jälkeen vertailla hintoja, sillä niissä saattaa olla suuria eroja.

SYNLAB:ssa potilas saa tutkimustulokset, sähköiseen Terveyskansio-palveluun, josta hän voi näyttää ne tarvittaessa myös lähettäneelle lääkärille. Vaihtoehtoisesti myös lääkäri voi katsoa potilaan tulokset Lääkärin Terveyskansiosta rekisteröitymisen jälkeen.

  • Asiakastyytyväisyystutkimuksissa olemme saaneet erittäin hyviä arvosanoja. Erityisesti asiakkaat arvostavat sitä, että meillä saa ystävällistä ja hyvää palvelua sekä sitä, että meille pääsee tutkimuksiin nopeasti ja ne ovat edullisia, Sormunen toteaa.

Potilaalla on aina oikeus itse valita, missä tutkimukset tehdään. Hintoja kannattaa vertailla ennen ostopäätöstä.

SYNLAB toimii tällä hetkellä Suomessa yli 30 toimipisteessä, ja henkilöstömääräkin on kivunnut jo yli 300. Joensuun keskustassa sijaitsevan toimipisteen aukioloajat voi katsoa osoitteesta www.synlab.fi.

- Ajan voi varata verkkoajanvarauksesta tai soittaa asiakaspalveluumme. Jos asioi apteekissa, voi myös pyytää apteekkihenkilökuntaa varaamaan ajan, neuvoo Sormunen.

SYNLAB Joensuu

Siltakatu 10

80100 Joensuu

Laboratorion aukioloajat osoitteesta www.synlab.fi

Ajanvaraus 010 326 3260 tai www.synlab.fi

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi