play

Lainan hakeminen netistä - 7 vinkkiä onnistumiseen

Kaupallinen yhteistyö: Webbipiste

Mainos. Lainan hakeminen netistä ei ole koskaan ollut yhtä helppoa kuin nykyään. Lainahakemuksen voi täyttää parissa minuutissa ja rahat saa parhaassa tapauksessa tilille jo saman päivän aikana. Enää ei tarvitse lähteä pankkiin hattu kourassa hakemaan lainaa, vaan voit tehdä lainahakemuksen suoraan netissä missä ja milloin vain.

Lainahakemus tehdään digitaalisesti netissä eikä lainan hakemiseen tarvita edes vakuuksia tai takaajia. Mutta mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin haet lainaa netistä?

Tässä artikkelissa kerromme parhaat vinkin lainan hakemiseen netistä.

1. Lue hakijoiden vaatimukset läpi huolellisesti

Kukin yksityinen luotonantaja toimii omalla tavallaan ja kullakin on omia vaatimuksia lainanhakijoita varten. Yleensä perusvaatimukset ovat samat, eli sinun pitää olla täysi-ikäinen ja pysyvästi Suomessa asuva henkilö.

Joskus ikä- ja tulovaatimukset voivat kuitenkin vaihdella paljon lainantarjoajien välillä. Esimerkiksi pikavipin hakeminen on helpompaa nuorelle, juuri 18-vuotta täyttäneelle aikuiselle kuin esimerkiksi suuren kulutusluoton hakeminen.

Monet pankit tarjoavat lainoja suomalaisille myös silloin, kun asiakkaalla on pienemmät tulot. Toisaalta kulutusluottoa hakiessa pankki saattaa kiinnittää tuloihin ja menoihin huomiota paljon enemmän. Muista siis tarkistaa lainavaatimukset, jotta lainan hakemisesta tulee mutkattomampaa.

2. Kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon

Ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen, kiinnitä huomiota lainatarjouksessa mainittuun todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää sekä nimelliskoron että lainaan liittyvät kulut. Muita kuluja voivat olla esimerkiksi tilinavausmaksu ja laskutuslisä. Todellinen vuosikorko kertoo siis sinulle lainan kokonaiskustannukset. Joissakin lainoissa saattaa nimittäin olla pieni nimelliskorko, mutta lainan muut kulut nostavat lainan hinnan taivaisiin.

Todellinen vuosikorko ilmoitetaan aina lainatarjouksen ja -sopimuksen yhteydessä. Lainan hakeminen netistä mahdollistaa sen, että voit vertailla rauhassa eri lainatarjouksia ennen kuin valitset niistä itsellesi sopivan.

3. Ota huomioon maksuaika ja kuukausilyhennys

Lainat maksetaan yleensä takaisin kuukausittaisissa lyhennyksissä. Kun teet lainahakemusta, ota huomioon maksuaika ja kuukausilyhennys. Mitä pidemmän maksuajan valitset, sen pienempi kuukausierä on, mutta sen kalliimmaksi laina tulee pitkällä juoksulla. Lyhyempi laina-aika taas tarkoittaa suurempaa kuukausilyhennystä, mutta lainan kokonaiskustannukset ovat edullisemmat.

Hakemalla vakuudetonta kulutusluottoa netissä voit säätää laina-ajan ja kuukausittaisen lyhennyksen itsellesi sopivaksi. Muista, että kuukausittaisen lyhennyksen ei pitäisi vetää talouttasi liian tiukalle. Jos sinun pitää tulevaisuudessa muuttaa kuukausittaisen lyhennyksen määrää, voit yleensä tehdä niin pientä kulua vastaan ottamalla yhteyttä lainantarjoajaan.

4. Kulutusluotto, joustoluotto vai pikavippi?

Lainamarkkinoilla on tällä hetkellä tarjolla muutamia erilaisia lainoja, joista lainanhakijat voivat valita sellaisen, mikä sopii heille parhaiten. Ennen kuin teet lainahakemuksen, mieti saatavilla olevia vaihtoehtoja ja sitä, mikä niistä on sinulle sopivin.

Kulutusluotto on erinomainen ratkaisu suurempaan lainantarpeeseen, kuten esimerkiksi remonttiin, auton ostamiseen tai häiden maksamiseen. Luottojen summat voivat olla jopa 70 000 euroa ja laina-aika jopa 15-20 vuotta. Joustoluotto sen sijaan toimii kuin luottokortti ja se on sopiva ratkaisu, jos haet arkeen lisää joustoa. Jos rahantarpeesi on pieni, pikavippi voi olla hyvä vaihtoehto.

5. Varmista, että tiedot ovat oikein

Lainahakemuksen täyttämisessä on oltava tarkkana. Hakemuksessa kysytään esimerkiksi nimeä, osoitetta, puhelinnumeroa, tuloja, menoja ja tietoja muista lainoista. Täytä lainahakemus mahdollisimman tarkasti ja varmista, ettei siinä ole virheitä. Etenkin tulot, menot ja tiedot muista lainoista kannattaa täyttää huolellisesti, sillä niissä olevat virheet voivat vaikuttaa negatiivisesti lainahakemukseen.

Jokainen vastuullinen lainanmyöntäjä pyytää myös lainanhakijalta verotuspäätöksen ja palkkakuitteja todisteena tuloista. Varmista, että hakemukseesi kirjoittamat tiedot täsmäävät tositteiden kanssa. Tositteet kannattaa kerätä jo valmiiksi, jotta ne ovat helposti saatavilla, kun lainantarjoaja pyytää sinua lähettämään ne.

6. Maksuvapaat kuukaudet kannattaa jättää väliin

Hakemuksessa kysytään usein myös, haluatko pitää maksuvapaita kuukausia. On tyypillistä, että lainantarjoaja antaa sinulle mahdollisuuden valita kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa, eivätkä ne saa olla peräkkäisiä kuukausia. Maksuvapaat kuukaudet eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun ei tarvitse maksaa mitään.

Maksuvapaiden kuukausien aikana maksat edelleen lainan korot ja juoksevat kulut. Ainoastaan lainan pääomaa ei tarvitse lyhentää. Vaikka kuukausimaksu saattaa olla pienempi, lainan maksuaika pitenee, kun pääomaa ei lyhennetä. Tällöin lainasta tulee myös pitkällä juoksulla kalliimpi.

Kannattaa siis harkita, tarvitsetko maksuvapaita kuukausia.

7. Onko sinulla varaa ottaa lainaa?

Itse kullekin voi tulla vastaan tilanne, jolloin talous on tiukalla ja yllättävät kulut koputtavat ovelle. Laina voi pelastaa tällaisessa tilanteessa, mutta lainaa ei koskaan tulisi ottaa kevyin mielin. Ennen kuin allekirjoitat lainahakemuksen, tutki omaa talouttasi ja määrittele, kuinka paljon sinulla on varaa ottaa lainaa. Mitä suurempi lainasumma, sen enemmän maksat kuukausittain lainaa takaisin. Sen kauemmin lainaa myös maksetaan takaisin.

Lainaa hakiessa on aina parasta lainata tarvittava summa, sillä liian pieni laina voi johtaa siihen, että joudut hakemaan myöhemmin uutta lainaa.

Suunnittele takaisinmaksu myös huolellisesti. Se tulee ottaa huomioon omassa budjetissa. Päivittäisten ja kuukausittaisten kulujen maksamisesta ei pitäisi tulla lainanlyhennyksen maksamisen jälkeen liian työlästä.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi