play

Osta juoksumatto kotiin näillä vinkeillä

Gorilla Sports

Mainos. Juoksumaton avulla pidät kuntoa helposti yllä vuodenajasta riippumatta. Valinta on helppoa näillä vinkeillä.

Lenkkeily on ehdottomasti yksi helpommista tavoista kasvattaa kuntoa. Lenkkarit vain jalkaan ja lenkkipolulle. Juokseminen vahvistaa jalkoja ja keskivartaloa, parantaa verenkiertoa, kehittää kuntoa ja siitä saa jopa helpotuksen stressiin.

Suomen juoksukelit ovat kuitenkin auttamattoman vähissä, ja kuntosalilla jono juoksumatolle on pitkä. Onneksi juoksumatto on helppo ostaa myös kotiin. Näillä Gorilla Sportsin vinkeillä ostat juuri sopivan juoksumaton itsellesi.

Gorilla Sportsilla  on vuosien kokemus juoksumatoista, sekä kahden vuoden takuu kaikille kuntosalilaitteille. Asiakaspalvelu auttaa arkisin juoksumaton valinnassa.

Mikä juoksumatto sopii budjettiisi

Etenkin hieman kalliimpia kuntosalilaitteita ostaessa budjettia kannattaa miettiä. Juoksumaton hinnan kanssa ei kannata nuukailla jos haluat pitkäikäisen treenilaiteen, jolla treenaaminen on mukavaa ja hiljaista.

Jos epäilet että tulet käyttämään juoksumattoa vain harvoin, eikä taloudessa ole useita juoksijoita, halvimmillakin malleilla pääsee kyllä hyvin vauhtiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä enemmän juoksumattoon on valmis panostamaan, sitä enemmän ominaisuuksia ja laatua saa.

Juoksumatto mahtuu pienempäänkin tilaan

Juoksumatot eivät ole kotisalin pienimpiä laitteita, mutta unelmia omasta juoksumatosta ei kannata haudata vaikka asuisit pienessäkin asunnossa.

Monet uusista juoksumattomalleista on helppo kokoontaittaa, jolloin ne varastoituu pieneen tilaan. Laite voidaan ottaa esiin tarvittaessa, mutta piilottaa kun sitä ei tarvita.

Laitteen ympärillä kannattaa kuitenkin olla riittävästi tilaa, jotta juokseminen olisi turvallista.

1. Juoksumaton tärkeimmät ominaisuudet

Sopivan juoksumaton valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin seikkoihin.

2. Juoksumaton moottorin teho

Juoksumaton moottori määrää kuinka kovaa juoksumatolla voi juosta. Esimerkiksi 2 hevosvoiman moottori tarjoaa jopa 16 km/h juoksuvauhdin. Kannattaa siis pohtia kuinka lujaa tahdot lenkeilläsi juosta, ja valita juoksumatto tarpeeksi suurella moottorilla.

 Saatavilla on myös moottoroimattomia laitteita, mutta ne ovat usein vaikeita käyttää varsinkin aloittelijoille.

3. Juoksumaton pituus

Asunnon koko vaikuttaa valitsemasi juoksumaton kokoon, mutta niin vaikuttaa myös pituutesi. Pitemmillä ihmisillä juoksuaskel on pitempi, jolloin kannattaa varustautua juoksumatolla jonka juoksupinta riitää askelluksellesi. Yli 180 cm pitkän juoksijan kannattaa valita vähintään 130 - 140 cm pitkä juoksualusta.

4. Juoksumaton turvallisuus

Vaikka juokseminen onkin monille erittäin yksinkertainen asia, kannattaa juoksumatosta löytyä muutamia turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia.

Kaiteet juoksumaton sivuilla antavat tukea juoksun alkuvaiheessa, sekä juoksun aikana jos askel alkaa tuntua raskaalta.

Kannattaa myös tarkistaa että juoksumatosta löytyy niin sanottu tappokytkin, jonka avulla juoksumatto pysähtyy jos juoksija tipahtaa juoksualustalta.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi