play

Joustolaina

Kaupallinen yhteistyö: Lead Group Oy

Mainos. Täyttämällä helpon lainahakemuksen Joustoluotto.com vertailupalvelumme kautta yhdistämme sinut edullisimmalle lainantarjoajalle usean pankin ja rahoituslaitoksen joukosta.

Voit hakea lainaa 2 000–60 000 euroon saakka 1–15 vuoden maksuajalla lainasummasta riippuen, jossa korko on alkaen vain 4,5 %. Täytä ilmainen hakemus sivustollamme jo tänään.

Mitä joustolaina tarkoittaa?

Joustolaina eli joustoluotto on jatkuva laina, jonka toimintaa voidaan verrata vaikkapa luottokorttiin. Joustoluoton tapauksessa pankki tai muu rahoituslaitos avaa joustoluottoa hakeneelle henkilölle erillisen luottotilin, joka on voimassa sopimuksessa määritellyn ajanjakson verran.

Joustoluotto eroaa monista muista kulutusluotoista siinä, että sitä nostetaan tilille oman tarpeen mukaan, mutta kuitenkin aina maksimissaan lainan ehdoissa myönnetyn luottolimiitin rajoissa. Näin ollen joustoluottoa ei tarvitse nostaa tilin avaamisen jälkeen ollenkaan tai laina voidaan siirtää pienemmissä summissa omalle tilille tarpeiden mukaan. Tässä tapauksessa korkoa ja kuluja maksetaan vain siitä osasta, jonka lainaaja on nostanut omalle tililleen.

Esimerkiksi: Sinulle on avattu luottotili, josta voit nostaa maksimissaan 10 000 euroa. Voit nostaa ensimmäisen kuun aikana tästä lainasummasta vaikkapa puolet eli 5 000 euroa. Tällöin korkoa ja kuluja alkaa kertyä vain nostetusta summasta. Samalla luottotilillä on edelleen käytössä toiset 5 000 euroa, jonka voit nostaa missä tahansa vaiheessa. Maksaessasi luottoa takaisin tilille sinulle vapautuu samaa tahtia uutta luottoa käytettäväksi. Tässä mielessä joustoluoton toiminta muistuttaa siis pitkälti luottokortin toimintaa.

Joustolaina heti: Mistä joustoluotto heti tilille?

Yksi joustoluoton suurimpia menestystekijöitä on ollut sen hakemisen helppous sekä kokonaan sähköinen lainahakemus, jonka voi helposti täyttää vaikkapa omalta kotisohvalta käsin. Monista muista lainoista poiketen tämä laina onkin mahdollista saada omalle tilille jopa saman vuorokauden sisällä. Miten tämä voi sitten olla mahdollista?

Kilpailu vakuudettomien kulutusluottojen lainamarkkinoilla on hiljalleen kiristynyt. Tästä syystä luotonmyöntäjien on erotuttava joukosta. Tässä onnistuakseen monet pankit ja rahoituslaitokset ovat panostaneet hakuprosessin tehokkuuteen ja siihen, että joustolaina on mahdollista saada tilille myös äkillisessä rahantarpeessa, usein siis jopa saman vuorokauden aikana.

Monet luotonmyöntäjät tekevät töitä myös normaalien toimistoaikojen ulkopuolella, jolloin vastaanotettuja lainahakemuksia käsitellään välittömästi. Tästä syystä voit saada ensimmäiset alustavat lainatarjoukset jo muutamien sekuntien sisällä lainahakemuksen lähettämisestä. Tarvittavat dokumentit, kuten tiliotteet ja palkkakuitit, on lisäksi mahdollista lähettää kokonaan verkossa ja kun vielä lainasopimuskin allekirjoitetaan sähköisesti esimerkiksi omilla verkkopankkitunnuksilla, ei lainan hakeminen voisi olla netissä enää tätä helpompaa ja nopeampaa.

Joustolainan hakeminen – Kuka sitä voi hakea?

Yleisellä tasolla joustoluottoihin pätee muiden netissä haettavien kulutusluottojen tapaan muutamia yleisiä luottokriteerejä, jotka kaikilla hakijoilla tulee olla kunnossa. Näitä ovat esimerkiksi hakijan täysi-ikäisyys, sillä joustolainaa ei myönnetä alle 18-vuotiaalle henkilölle. Usein minimi-ikä voi myös olla tätä korkeampi, sillä monet pankit ja rahoituslaitokset vaativat hakijoiltaan vähintään 20–25 vuoden ikää.

Täysi-ikäisyyden lisäksi hakijoiden luottotiedot tarkistetaan poikkeuksetta, jolloin luottotietojen tulee olla moitteettomat. Samalla tapaa hakijalla tulee olla säännöllisiä tuloja, joiden tulee kattaa pankin tai rahoituslaitoksen asettamat minimiehdot. Monissa tapauksissa hakijan tulee myös todistaa tulonsa palkkakuittien tai muiden tositteiden avulla. Pienempi laina ei välttämättä vaadi ollenkaan tulojen todistamista.

Näiden kriteerien lisäksi silloin, kun joustoluottoa haetaan suomalaiselta luotonmyöntäjältä, hakijan tulee asua Suomessa ja hänellä tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Lainarahojen maksua varten hakija tarvitsee luonnollisesti myös suomalaisen pankkitilin ja lainasopimuksen allekirjoittamista varten suomalaiset verkkopankkitunnukset.

Joustoluotto netissä lainoja vertaillen

Tänä päivänä tärkeiden raha-asioiden hoitaminen verkossa on varsin mutkatonta. Samalla tapaa myös erilaisten kulutusluottojen hakeminen ja vertaileminen onnistuu verkossa vaivattomasti vain muutamissa minuuteissa, vaikkapa mukavasti omalla kotisohvalla loikoillen.

Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että tutustut huolellisesti markkinoiden eri lainatyyppeihin sekä perehdyt eri pankkien ja rahoituspalveluiden tarjoamien lainojen ehtoihin ja korkotasoon. Markkinoilla on tänä päivänä valtava valikoima erilaisia lainatyyppejä, joihin liittyy erilaisia ehtoja ja kuluja, ja tästä syystä myös täsmälleen sama laina voi lainantarjoajasta riippuen koitua jopa yllättävän kalliiksi.

Vertailupalvelumme kautta voit vertailla parhaimpia joustolainoja halutuilla lainasummilla tai vastaavasti voit täyttää helpon lainahakemuksen vain muutamissa minuuteissa ja vertailla saamiasi lainatarjouksia kätevästi keskenään. Palvelun käyttäminen ei maksa sinulle mitään eikä sido sinua mihinkään, minkä ansiosta voit tehdä lopullisen lainapäätöksen vasta lainatarjouksien huolellisen vertailun jälkeen. Voit löytää edullisimman joustolainan palvelumme kautta lähes heti ja näet samalla kaikki edullisimmat vaihtoehdot kätevästi yhdellä silmäyksellä.

Paljon joustolainaa voi hakea ilman vakuuksia?

Joustolainojen summat vaihtelevat suuresti hakijasta ja luotonmyöntäjästä riippuen; siinä missä toinen hakee 1 000 euron luottorajalla varustettua joustoluottoa, toinen voi hakea sitä 10 000 euron luottorajalla varustettuna.

Ennen joustolainan hakemista on tärkeää, että mietit tarkkaan, kuinka paljon rahaa tulet todennäköisesti tarvitsemaan. Liian suuri laina ei missään nimessä kannata, sillä tällöin kiusaus lainarahojen käyttämiseksi voi nousta suureksi. Joustoluoton yksi parhaimpia puolia on myös takaisinmaksun joustavuus, sillä voit maksaa lainaa takaisin sovitussa ajassa tai halutessasi tätä nopeammin, jolloin säästät myös lainan koroissa ja kuluissa.

Se, kuinka paljon pankki tai muu rahoituslaitos tulee sinulle myöntämään vakuudetonta joustolainaa, riippuu pitkälti siitä, kuinka hyvän maksukyvyn pystyt osoittamaan. Suurempien lainasummien saaminen on helpompaa silloin, kun tulosi ovat säännölliset ja riittävät lyhennysten maksamiseen niin, että rahaa jää riittävästi muuhunkin elämiseen.

Suuremman joustolainan saamismahdollisuuksia voi kasvattaa myös sillä, että haet lainaa yhdessä toisen hakijan, esimerkiksi avo- tai aviopuolison kanssa. Tällöin pankit ja rahoituslaitokset pystyvät luokittelemaan yhteisen maksukykynne paremmaksi yksittäiseen hakijaan verrattuna, jolloin myös suuremman joustolainan saaminen on todennäköistä.

Paljonko joustolainan korko on?

Joustoluottosi lopullinen korko riippuu monista eri tekijöistä. Ensinnäkin sinun on pystyttävä osoittamaan luotonmyöntäjälle, että pystyt maksamaan lainasi korkoineen ja kuluineen ajoissa pois. Tätä varten luotonmyöntäjät tekevät hakemuksesi pohjalta kartoituksen, jonka avulla he selvittävät, kuinka hyvä maksukelpoisuus sinulla on. Luottotietojen tarkistamisen lisäksi luotonmyöntäjä voi vaatia sinulta tositteita saamistasi tuloista sekä muista veloista.

Tästä syystä kaikki samaa joustolainaa hakevat henkilöt eivät saa samalla korolla varustettua lainaa. Näin ollen, mitä paremman maksukyvyn pystyt joustoluotolle osoittamaan, sitä paremmalla korolla varustettua lainaa luotonmyöntäjä pystyy sinulle myös tarjoamaan. Asiakaskohtaisen koron lisäksi pankki tai muu rahoituslaitos lisää tähän päälle vielä oman viitekorkonsa, joka voi olla esimerkiksi euromaiden yhteinen viitekorko Euribor tai pankin oma Prime-korko.

Korkotasot voivat vaihdella samojen lainatyyppien sisällä kuitenkin valtavasti. Voit siis lähettää täsmälleen saman lainahakemuksen samoilla tiedoilla täytettynä usealle eri pankille ja rahoituslaitokselle, ja saada takaisin usealla eri korolla varustettuja lainatarjouksia. Tästä syystä onkin tärkeää, että vertailet saamiasi lainatarjouksia ensin palvelussamme, jonka avulla näet selkeästi, mikä laina on varustettu edullisimmalla korolla.

Kannattaako joustolaina hakea pankista?

Vaikka pankit tarjoavat edelleen todella edullisilla koroilla varustettuja vakuudellisia joustolainoja, vakuudettomien joustolainojen kohdalla tilanne ei kuitenkaan ole sama. Joustolainatarjous kannattaa toki pyytää rohkeasti myös omasta pankista, mutta tarjousta ei kannata hyväksyä samalta istumalta, sillä on tärkeää, että lainatarjouksia pyydetään useammalta eri luotonmyöntäjältä, jotta niitä voitaisiin vertailla keskenään.

Yksittäisten lainatarjousten vertaileminen keskenään voi kuitenkin olla todella vaikeaa, ellei lähes mahdotonta, joten voit täyttää lainahakemuksen suoraan palvelussamme, jonka jälkeen me yhdistämme sinut parhaimmille pankeille ja rahoituslaitoksille. Voit saada ensimmäiset alustavat lainatarjoukset sähköpostiisi jo muutamien minuuttien kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä.

Miten löytyy halvin joustolaina?

Halvimman joustolainan löytämiseen ei ole olemassa yhtä ja oikeaa kaavaa, sillä lainamarkkinat elävät ja muuttuvat koko ajan, ja niin tekevät myös lainatarjoukset. Halvimman joustolainan löytäminen ei kuitenkaan ole mahdoton tehtävä, sillä tässä onnistumiseen tarvitset vain hieman aikaa ja huolellisuutta.

Koska me hoidamme kaikkein haastavimman osan puolestasi, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää helppo lainahakemus sivustomme kautta, jolloin me yhdistämme sinut edullisimmille luotonmyöntäjille jopa muutamissa minuuteissa. Halvin laina löytyykin helposti vertailemalla lainatarjouksia palvelussamme, joka järjestää edullisimmalla korolla varustetut joustolainat selkeästi yhdelle ja samalle sivulle.

Mitä tarkoittaa joustolainan todellinen vuosikorko?

Joustoluottojen vertailu perustuu nimenomaan lainojen todellisen vuosikoron vertailuun, jossa on otettu huomioon lainan tavallisen koron eli nimelliskoron lisäksi myös muut kulut, kuten avausmaksut ja nostomaksut. Moniin joustolainoihin liittyy myös niin kutsuttu luotonvarausprovisio, jonka luotonmyöntäjä voi veloittaa kuukausittain, vaikka luotolta ei olisi nostettu yhtäkään euroa.

Kaikki nämä joustoluoton kulut kasvattavat lainan todellista vuosikorkoa, vaikka itse nimelliskorko olisikin edullinen. Tästä syystä käytämme lainojen vertailussa viitteenä nimenomaan todellista vuosikorkoa, jonka ansiosta asiakkaamme voivat helposti nähdä, mikä laina tulee todellisuudessa kaikkein edullisimmaksi.

Voiko joustolainalle saada lyhennysvapaata?

Joustotiliä avattaessa luotonmyöntäjä määrittelee lainasopimuksessa joustoluoton maksusuunnitelman. Kuten nimikin jo kertoo, maksusuunnitelma pyritään räätälöimään joustavasti hakijan omien tarpeiden ja maksumahdollisuuksien mukaan.

Toisinaan elämä voi kuitenkin yllättää esimerkiksi työttömyyden tai pitkän sairastumisen merkeissä. Tällöin lainan lyhennykset voivat helposti vaikeutua, koska tulotkin tippuvat. Joustolainalle on mahdollista hakea näissä tilanteissa myös lyhennysvapaata, jonka aikana maksat lainastasi kuukausittain vain korkoja ja muita kuluja.

Lyhennysvapaata haetaan aina suoraan sen pankin tai rahoituslaitoksen kanssa, josta joustolaina on otettu. Lyhennysvapaaseen liittyy normaalisti myös erilaisia palvelumaksuja, jotka kannattaa selvittää luotonmyöntäjän kanssa ennen lyhennysvapaan hakemista.

Miksi en saanut joustolainaa?

Joustolainan hylkäämiselle on monia eri syitä. Yleisimpiä syitä luottohakemuksen hylkäämiselle ovat hakijan puutteelliset tai väärät tiedot sekä se, että hakija ei yksinkertaisesti täytä kaikkia luotonmyöntäjän asettamia kriteerejä.

Luottokriteerit voivat vaihdella eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä paljonkin. Ennen lainahakemuksen täyttämistä onkin tärkeää, että tarkistat huolellisesti vaaditut luottokriteerit ja että täytät ne. Tällä tapaa varmistat myös, että lainan hakeminen tapahtuisi mahdollisimman mutkattomasti, sillä mikäli lähetät lainahakemuksen ilman, että kaikki luottokriteetit täyttyisivät, on todennäköistä, että luotonmyöntäjä hylkää lainahakemuksesi samalta istumalta.

Mitä eroa on vakuudellisella ja vakuudettomalla joustolainalla?

Vakuudellisen ja vakuudettoman joustolainan erona on se, että vakuudellisen joustolainan saamiseksi sinun tulee esittää lainallesi vakuutena joko nimissäsi olevaa omaisuutta tai henkilötakaajan, joka sitoutuu ottamaan kanssasi vastuun lainan takaisinmaksusta.

Vakuudellinen joustolaina on luotonmyöntäjälle vakuudetonta lainaa pienempi riski, jonka ansiosta hakijalle voidaan myöntää edullisemmalla korolla varustettua joustolainaa. Vakuudettoman lainan hakeminen on kuitenkin järkevää silloin, kun et syystä tai toisesta voi hakea vakuudellista lainaa. Tällöin on tärkeää, että vertailet lainoja palvelumme kautta, jolloin selvität helposti, mikä laina sopii parhaiten juuri omaan tilanteeseesi.

Onko joustolaina sama asia kuin pikalaina?

Joustolaina kuuluu pikalainan tapaan kulutusluottoihin, mutta ei ole sama asia kuin pikalaina. Ensinnäkin joustolainan tapauksessa lainasummat voivat olla pikalainaa huomattavasti suuremmat, sillä jotkut luotonmyöntäjät myöntävät joustolainaa jopa 60 000 euroon saakka.

Joustoluoton hyviä puolia pikalainaan verrattuna on suurempien lainasummien lisäksi myös sen joustavuus; lainaa on mahdollista nostaa omalle tilille oman tarpeen mukaan ja lainan takaisinmaksusuunnitelmakin on monissa tapauksissa pikalainaa joustavampi.

Miten joustolainoja kannattaa vertailla?

Joustoluottojen vertailu on palvelumme kautta helppoa ja nopeaa! Joustoluottojen vertailu tapahtuu yksinkertaisesti niin, että täytät helpon lainahakemuksen sivustomme kautta ja lähetät sen. Saat ensimmäiset alustavat lainatarjoukset välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Käytämme vertailussa viitteenä lainojen todellisia vuosikorkoja, joiden ansiosta näet helposti, millaisia kuluja lainaan liittyy nimelliskoron lisäksi ja selvität näin, mitkä joustolainat ovat kaikkein edullisimpia.

Mistä tiedän, että mikä on paras joustolaina?

Täyttämällä helpon lainahakemuksen vertailupalvelumme kautta yhdistämme sinut parhaimmalle lainantarjoajalle jopa kymmenien eri pankkien ja rahoituslaitosten joukosta. Voit hakea lainaa 2 000–60 000 euroa jopa 15 vuoden maksuajalla lainasummasta riippuen. Hakemalla lainaa palvelumme kautta lainan korko on alkaen vain 4,5 %. Täytä ilmainen hakemus sivustollamme jo tänään!

Kannattaako joustolaina hakea pankista vai jostain muualta?

Monelle ei tulisi mieleenkään, että lainaa voisi mahdollisesti saada jostakin muualta halvemmalla kuin omasta pankista. Tämä yleinen uskomus johtuu siitä, että kuluttajat kuvittelevat, että pankin asiakkaana he ovat oikeutettuja muita parempiin tarjouksiin – myös lainojen suhteen.

On yllättävää, miten monet muut pankit ja rahoitulaitokset voivat tarjota omaa pankkiasi edullisemmalla korolla varustettua joustolainaa. Lainatarjous kannattaa ehdottomasti pyytää myös omasta pankista, mutta on tärkeää, että vertailet eri lainoja palvelumme kautta huolellisesti keskenään, sillä yllättäen omaa pankkia edullisempi joustolaina voikin löytyä netistä.

Joustoluotto.com on osa Creditler.com -palvelua, joka on puolueeton rahoitustuotteiden vertailupalvelu Euroopassa.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi