play

Maaseutuammattiin ry vie nuoria tutustumaan maaseudulle

Maaseutuammattiin ry tarjoaa yläkoululaisille, lukiolaisille ja opettajille opintoretkiä, joissa tutustutaan maaseudun ammatteihin, maaseutuyrittämiseen ja alan oppilaitoksiin.

Maaseutuammattiin ry tarjoaa yläkoululaisille, lukiolaisille ja opettajille opintoretkiä, joissa tutustutaan maaseudun ammatteihin, maaseutuyrittämiseen ja alan oppilaitoksiin.

Kaupallinen yhteistyö: ProAgria Itä-Suomi

Mainos. Maaseutuammattiin ry aloittaa nyt toimintansa myös Pohjois-Karjalassa. Yhdistyksen laajeneminen on yksi Asiakaslähtöinen omistajanvaihdos -hankkeen tuloksista ja jää elämään hankkeen päättymisen jälkeen.

Jatkossa Pohjois-Karjalan yläkouluille ja lukioille on mahdollista järjestää maksuton opintoretkipäivä maatiloille, metsätyömaille, muihin maaseutuyrityksiin sekä alan oppilaitoksiin Maaseutuammattiin ry:n kautta!

Maaseutuammattiin ry:n toiminnan tavoitteena on saada uusia yrittäjiä ja osaavia ammattilaisia metsätalouteen sekä lisätä alan tunnettavuutta ja verkostoitumista.

- Yhdistys on toiminut Pohjois-Savossa jo 12 vuotta ja sen järjestämille opintoretkille ja tapahtumiin on osallistunut yli 40 000 oppilasta ja opettajaa, kertoo Maaseutuammattiin ry:n toiminnanjohtaja Niina Mäntyniemi. Lisäksi hallinnoitavana on ollut ydintoimintaa tukevia hankkeita, kuten viimeksi päättynyt Biotalouden mahdollisuudet ja luova yrittäjyys -hanke.

Toimialueen laajenemisen myötä jatkossa myös Pohjois-Karjalan kouluilla on mahdollisuus hyödyntää yhdistyksen palveluita.

Hankkeen jalanjäljissä

Pohjois-Karjalan maatilojen omistajanvaihdoksien edistämiseen keskittynyt ProAgria Itä-Suomen hallinnoima Asiakaslähtöinen omistajanvaihdos -hanke valmisteli yhdistyksen laajenemista toiminta-aikanaan. Hankkeen toteuttajina on ProAgrian lisäksi PIKES, Riveria ja MTK Pohjois-Karjala. Hanketta rahoittavat Pohjois-Karjalan ELY-keskus, EU:n Maaseuturahasto sekä Pohjois-Karjalan kunnat Maaseutupalveluiden kautta.

- Nuorien tutustuttaminen maa-, metsätalous- ja maaseutuammatteihin on todella tärkeää, koska yhä useammalle ei ole ollenkaan selvää, mitä kaikkia ammattivaihtoehtoja esimerkiksi metsäalalla on nykyään tai mitä töitä kuuluu nykyaikaiselle maatilalle, kuvailee hankevastaava Annika Lehtonen.

Hanke on tehnyt yhdistyksen jalkautustyötä ja hankeajan retkille osallistui noin 1 000 oppilasta ja opettajaa eripuolilta Pohjois-Karjalaa.

- Kouluilla oli mahdollisuus toivoa teemaa tai mieluisaa retkikohdetta sopivalle päivälle. Positiivista palautetta saatiin paljon ja opettajatkin kehuivat yritysvierailujen olleen ajatuksia avartavaa, iloitsee Lehtonen.

- Toki retkille osallistuneista suurin osa lähtee ihan muille aloille, mutta täytyy muistaa, että nuoret ovat muutamien vuosien päästä kuluttajia ja valinnoillaan tulevat ohjailemaan esimerkiksi ruoantuotannon suuntaa, Lehtonen lisää.

Retkitoiminta jatkuu syksyllä yhdistyksen nimissä ja käytännön tekemiseen osallistuu Pohjois-Karjalan MTK:n maaseutunuoria, kertoo Mäntyniemi.

Lanseeraus Silva-messuilla

Maaseutuammattiin ry:n toimintaan pääsee tutustumaan Silva-messuilla.

- Olemme näytteilleasettajana Silva-messuilla ja messut toimivatkin virallisena toiminnan laajenemisen lanseerauspaikkana. Tapahtumaan on tulossa vierailemaan bussilasteittain yläkoululaisia ja heille on suunniteltu teemaan sopivaa tekemistä, kuvailee Mäntyniemi.

Asiakaslähtöinen omistajanvaihdos -hanke kiittää Maaseutuammattiin ry:tä yhteistyöstä, kaikkia laajenemisen eteen töitä tehneitä henkilöitä ja laajenemisen mahdolliseksi tehneitä jäsenyrityksiä, -organisaatioita, -yhdistyksiä ja kuntia Pohjois-Karjalasta.

Maaseutuammattiin ry:n toimintaan voit tutustua osoitteessa www.maaseutuammattiin.fi ja Asiakaslähtöinen omistajanvaihdos -hankkeen materiaaliin osoitteessa www.proagria.fi/hankkeet/asiakaslahtoinen-omistajanvaihdos

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi