play

Monta lainaa, monet kulut – Yhdistelylaina voi helpottaa kenen tahansa meistä arkea

Kaupallinen yhteistyö: Uno Laina

Mainos. Rahoituksella ostettu auto, osamaksusopimuksella hankittu uusi kodinkone, yksi tai kaksi luottokorttia ja kenties vielä kulutusluotto arjen yllättävän menoerän kattamiseksi. Kuulostaako tutulta?

Monella meistä on useampia samanaikaisia lainoja eikä siinä sinänsä ole mitään epätavallista. Harva kuitenkaan ehtii pysähtyä pohtimaan sitä, voisiko saman lainamäärän kenties hoitaa helpomminkin ja ennen kaikkea pienemmillä kuluilla.

Suurin ongelma monen lainan kohdalla onkin se, että korkoja ja kuluja kerryttää useampi velka. Lisäksi oman talouden hallintaan voi tuoda haasteita muistaa suorittaa jokaisen lainan lyhennykset ajallaan. Yhdistelylaina tarjoaa kenelle tahansa meistä mahdollisuuden karsia Ylimääräisiä lainakuluja sekä selkeyttää omaa taloudellista tilannettaan.

Yhdistelylaina on yksi uusi laina vanhojen tilalle

Yhdistelylaina on nimensä mukaisesti laina, jonka tarkoituksena on yhdistää vanhat ja mahdollisesti kalliit lainat yhdeksi edullisemmaksi kokonaisuudeksi. Käytännössä yhdistäminen yhdistelylainan avulla tapahtuu siten, että lainatulla summalla maksetaan kaikki vanhat lainat pois ja näin jäljelle jää lyhennettäväksi ainoastaan uusi yhdistelylaina. Lainojen yhdistämisestä puhutaankin toisinaan myös lainojen uudelleenrahoittamisena, mikä on myös varsin kuvaava termi.

5 syytä harkita yhdistelylainaa:

  • Rahaa säästyy, kun kuluja on vain yhdestä lainasta

  • Rahaa säästyy, kun kalliit lainat korvataan yhdellä edullisella

  • Oman talouden hallinta helpottuu

  • Yhdistelylainan myötä asionti vain yhden lainanantajan kanssa

  • Takaisinmaksuaika on yleensä joustavampi uuden lainan kohdalla ja tällä voi säätää kuukausierää itselle sopivammaksi

Vaikka yhdistelylainaan sisältyykin paljon hyviä puolia ja mahdollisuuksia, on syytä muistaa, että yhdistelylainakaan ei ole täsmäratkaisu, joka sopii jokaiseen tilanteeseen. Ennen yhdistelylainan ottamista on suositeltavaa tehdä huolellinen talousarvio ja arvioida, kuinka hyvin se sopii omaan tilanteeseen.

Yhdistelylainasta saa suurimman hyödyn irti kilpailuttamalla

Yhdistelylaina tarjoaa siis sekä säästöjä että selkeyttä, mutta mistä yhdistelylaina kannattaa sitten ottaa ja millaisilla ehdoilla? Helpoin tapa löytää sopiva yhdistelylaina juuri omien lainojen yhdistämiseksi on kilpailuttaa useampia eri pankkeja. Kilpailuttamisen myötä avautuu mahdollisuus vertailla vaihtoehtoja ennen yhdistelylainan ottamista.

Yhdistelylainoja vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomioita ainakin näihin:

  • Korko

  • Muut kulut (perustamismaksut, lainanhoitokulut jne.) 

  • Takaisinmaksuaika ja muut ehdot

  • Kuukausierän suuruus

Ja mikäli kilpailuttaminen ja vertailu vaikuttaa äkkiseltään vaikealta tai vaivalloiselta, ei se todellisuudessa ole lainkaan sitä. Kaikki tämä kun hoituu nykyään netin helppokäyttöisten lainavertailupalveluiden avulla yhdellä ainoalla hakemuksella.

Vertailupalvelut ovat lähes poikkeuksetta maksuttomia ja lisäksi niissä on se hyvä puoli, että yhdistelylainoja voi kilpailuttaa ja vertailla ilman sitoumuksia. Yhdistelylainaa ei siis ole pakko ottaa, jos sopivaa vaihtoehtoa ei tunnut löytyvän.

Esimerkiksi uuden luotettavan vertailupalvelu Uno Lainan kautta yhdistelylainasta tarvitsee tehdä vain yksi hakemus, joka toimitetaan automaattisesti useille eri lainantarjoajille. Näin yhdistelylainan kilpailutus hoituu käytännössä miltei itsestään ja näin hakijan tarvitsee enää tutustua lainatarjouksiin ja valita mieleisensä, jos sellainen siis löytyy. Vaivatonta, nopeaa ja riskitöntä.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin toimittamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi