play

Perhearki on tässä ja nyt - Maksuttomassa lapsiperheiden hyvinvointivalmennuksessa keskitytään ongelmien sijaan ratkaisuihin.

Kuva: Sydänliitto / Anna Kara

Kaupallinen yhteistyö: Sydänliitto Pohjois-Karjala

Mainos. “Perhearki on ihanaa ja antoisaa, mutta usein myös samaan aikaan kiireistä sekä voimavaroja vaativaa. Esimerkiksi lapsen ruokailuun, ruutuaikaan, perheen yhteiseen liikuntaan ja vanhempien jaksamiseen liittyviin asioihin kaivataan tukea”, kertoo hyvinvointivalmennuksen ohjaaja sairaanhoitaja Mari Tahvanainen.

Sydänliitto Pohjois-Karjala tarjoaa maksutonta lapsiperheiden hyvinvointivalmennusta perheiden arjen tueksi. Hyvinvointivalmennus on osa STEA:n rahoittamaa Perheen Sydän Ratkaisee –hanketta. “Perheet ovat aina oman arkensa asiantuntijoita. Toteutammekin valmennusta joustavasti, ratkaisukeskeisesti ja perheen omien tarpeiden pohjalta”, valmennuksen toinen ohjaaja sairaanhoitaja Salla Orozco kertoo.

Hyvinvointivalmennuksessa hyödynnetään monipuolisesti mm. Neuvokkaan perheen materiaalia.

Hyvinvointivalmennuksessa hyödynnetään monipuolisesti mm. Neuvokkaan perheen materiaalia. Kuva: Sydänliitto / Neuvokas perhe

Hyvinvointivalmennuksen sisältö on monipuolista

Valmennus sisältää yksilö- ja ryhmätapaamisia. Ryhmätapaamisilla aiheina ovat yhteinen ruoanlaitto sekä liikuntalajikokeilu. Ryhmä pitää säännöllisesti yhteyttä myös TEAMS:in kautta.  Vanhemmat saavat käyttöönsä Verkkopuntari-verkko-ohjelman elintapaohjauksen tueksi. Perheen lapset huomioidaan ikätason mukaisesti.

“Valmennuksen alussa ja lopussa teemme terveysmittauksia perheen aikuisille, kuten kolesteroli- sekä kehonkoostumusmittaukset. Mittaaminen ei ole kuitenkaan valmennuksen keskiössä eikä siihen pakoteta ketään. Hyvinvointi on kokonaisuus.”, Tahvanainen kertoo.

Valmennus on kestoltaan vuoden mittainen. Ensimmäinen valmennusryhmä päättyi viime syksynä. “Saimme perheiltä positiivista palautetta valmennuksesta. Pienet konkreettiset muutokset, joihin saa pitkäkestoisesti tukea, juurtuvat osaksi perheen arkea. Valmennukseen kannattaa lähteä mukaan jo siinä vaiheessa, kun kaipaa pientäkin muutosta arkeen”,Orozco toteaa.

Erityisesti koko perheen yhteiset ruoanlaitot ovat olleet pidettyä toimintaa.

Erityisesti koko perheen yhteiset ruoanlaitot ovat olleet pidettyä toimintaa. Kuva: Sydänliitto/Anna Kara

Seuraavaan hyvinvointivalmennusryhmään on mahdollista päästä mukaan maaliskuussa

Uusi valmennusryhmä aloittaa Joensuussa 18.3.2024. Ilmoittautumisaikaa valmennukseen on 29.2.2024 saakka. “Mikäli ryhmä ei ole täynnä, huomioimme myös ilmoittautumisajan jälkeen kiinnostuneet perheet”, Tahvanainen sanoo.

Mukaan valmennukseen pääsee, mikäli perheessä on ainakin yksi alle 16-vuotias lapsi ja perheellä on arjen hyvinvointiin liittyviä muutostoiveita. Valmennusryhmään otetaan mukaan 8–10 perhettä.

 “Valmennuksen tarkoitus on lisätä jaksamista ja hyvinvointia arjessa, ei lisätä kuormitusta. Vuoden aikana tilanne perheessäkin saattaa vaihdella, mikä on normaalia ja ymmärrettävää. Mukana voi olla sellaisella intensiteetillä, kuin se oman perheen tilanteen kannalta on parasta”, Orozco summaa.

Lisätietoja hyvinvointivalmennuksesta alla olevan linkin kautta:
Toimintaa lapsiperheille

Sivustolta pääsee myös ilmoittautumaan suoraan mukaan valmennukseen!

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi