play

Lelut auttavat lasta oppimaan eläimet ja ymmärtämään biologiaa

Kaupallinen yhteistyö: HobbyHall.fi

Mainos. Lelut voivat toimia ajanvietteen lisäksi monella tavalla lapsen kehityksessä.

Lelujen kautta voi oppia ymmärtämään maailmaa, erilaisia ihmisiä sekä hyvän ja pahan eron. Pienet eläinlelut auttavat kasvuiässä olevaa myös oppimaan eri eläimet ja ymmärtämään niiden käyttäytymistä. Parhaimmillaan lelut tarjoavatkin lapselle viihdettä ja hauskuutta sekä ripauksen uuden oppimista.

Mieleenpainuvampaa oppimista

Lelujen avulla lapset voivat oppia tunnistamaan myös sellaisia eläinlajeja, joita ei Suomessa nähdä. Leijonat, tiikerit, pingviinit ja kirahvit jäävät huomattavasti paremmin mieleen, kun niistä on olemassa jokin konkreettinen kappale käsin kosketeltavissa. Vanhemmat ja opettajat voivat käyttää leluja myös eläin- ja tarinakirjojen apuna, jolloin oppiminen on varmasti mieleenpainuvampaa.

Esimerkiksi Schleich valmistaa laadukkaita eläinleluja, joita voi ostaa ainakin Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Schleich-eläinlelut tunnetaan yksityiskohtaisesta ja realistisesta muotoilustaan, mikä tekee niistä erityisen hyödyllisiä oppimisen välineitä. Schleichin valikoima kattaa laajasti sekä Afrikan villieläimiä että kotimaisia maatilan eläimiä, joten lapset voivat luoda monipuolisia leikkejä ja oppia lisää sekä kotimaan että ulkomaan eläimistä.

Opettavaisista lelumerkeistä voidaan mainita myös Lego ja Brio, joita saa niin ikään Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Lego-palikat kehittävät lasten rakentelutaitoja, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä, ja mikä parasta, kaikki tapahtuu leikin kautta. Brion legendaariset puiset junaradat puolestaan auttavat lapsia ymmärtämään syy-seuraussuhteita, suunnittelua ja järjestystä. Tämäkin tapahtuu kuitenkin leikin hurmiossa ilman minkäänlaista pakottamista.

Opettaa ymmärtämään luontoa ja sen moninaisuutta

Eläinlelut voivat olla suuresti avuksi, kun lapselle opetetaan eläinten käyttäytymistä ja biologiaa. Tätä kautta lapsi voi oppia esimerkiksi sen, mitä eri eläimet syövät, miten eläimet tulevat keskenään toimeen ja millainen ravintoketju luonnossa on. Tällainen tieto voi olla alku ymmärrykselle eläinten käyttäytymistavoista ja niiden biologisista tarpeista.

Luonto voi olla kovin julmaa, joten eläimistä ja ravintoketjuista kertominen on syytä tehdä aina lapsen ikä huomioiden. Varsinkin videot luonnosta ja siellä tapahtuvasta saalistamisesta voivat järkyttää pieniä katsojia, joten eläinlelut voivat olla siinäkin mielessä parempi vaihtoehto luonnosta ja biologiasta kertomiseen.

Leikkiminen erilaisilla eläinleluilla kehittää myös lapsen kognitiivisia taitoja. Kognitiivisiin taitoihin kuuluu esimerkiksi looginen ajattelu ja ongelmanratkaisukyky, jota nykyisin peräänkuulutetaan sekä koulutuksessa että työelämässä. Eläinleluja järjestelemällä lapsi voi esimerkiksi ratkaista sen, miten sijoittaa eläimet omassa leikkiympäristössään niin, että ne kaikki voivat elää sulassa sovussa.

Esiteinit tarvitsevat erilaista virikettä

Eläinlelut stimuloivat lapsen luovuutta ja mielikuvitusta, samalla kun toimivat myös oppimateriaalina luonnon ja elämän ymmärtämisessä. Leikkiessään lapsi voi luoda omia tarinoita ja seikkailuja, joissa omat eläimet ovat pääosassa. Tämä kehittää lapsen kykyä ajatella luovasti ja ilmaista itseään.

Eläinlelut ovatkin erinomainen virike perheen pienemmille. Kaikki vanhemmat kuitenkin tietävät, että jo varhaisteinit on vaikea saada irrotettua nykyisin puhelimistaan ja videopeleistä, eivätkä lelut kiinnosta enää siinä iässä. Esiteineille onkin jo keksittävä usein erilaista aktiviteettia, sekä kotiin että mökille. Seuraavista vinkeistä voi olla hyötyä varsinkin niille vanhemmille, jotka pohtivat, miten saada teinit viihtymään kesämökillä.

Pienet eläinlelut ovat siis paljon muutakin kuin pelkkiä leikkikaluja. Ne ovat myös oppimisvälineitä, joiden avulla lapset voivat oppia tärkeitä luontoon ja biologiaan liittyviä konsepteja. Monet verkkokaupat, kuten Hobbyhall.fi, myyvät edullisesti laadukkaita eläinleluja ja oheisrekvisiittaa, joilla vanhemmat ja lapset voivat saada hauskoja leikkihetkiä aikaiseksi myös keskenään.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi