play

Onko tätä nukkumisen uusi tulevaisuus? Mitattavaa palautumista, asiantuntijan konsultaatio, 3 vuotta yhteydenpitoa

Kaupallinen yhteistyö: TEMPUR

Mainos. Entä jos voisimme mullistaa tapamme lähestyä unta ja muuttaa sen yöllisestä välttämättömyydestä kohdennetuksi hyvinvointistrategiaksi? Unta pidetään tärkeimpänä keinonamme palautumiseen, ja syystä: lähes kaikki palautuminen tapahtuu unen aikana. Nyt TEMPUR on tuonut sänkymarkkinoille täysin uuden tavan palvella vuodeliikkeessä: 3 vuoden hyvinvointiseuranta, joka tähtää entistäkin yksilöllisempään ja kokonaisvaltaisempaan asiantuntijaopastukseen paremman unen ja vireystason saavuttamiseksi.

Jokainen päivä rasittaa kehoa ja mieltä, oli se rauhallinen vapaapäivä tai raskas työpäivä. Ilman riittävää palautumista sinulla on heikommat lähtökohdat lähteä suorittamaan seuraavaa päivää. Toistuessaan heikko palautuminen vähentää fyysisiä ja henkisiä voimavaroja, aiheuttaa hälytystilaa kehoon ja altistaa monille terveysriskeille, kuten sydän- ja verisuonisairauksille, infektioalttiudella ja aineenvaihduntahäiriöille.

– Huolestuttavan moni suomalainen nukkuu huonosti. Tähän vaikuttavia tekijöitä on arjen suorittaminen, huoliajattelu ja vastuutekijät. Ylikuormittuneisuuteen ja pitkittyneeseen väsymykseen ajautuminen ei siis ole mikään poikkeus, vaan hyvin yleinen haaste, kertoo fysioterapeutti ja koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija (KNA) Juuso Pikkarainen.

Fysioterapeutti ja koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija (KNA) Juuso Pikkarainen, Tempur Brand Store Joensuu.

Fysioterapeutti ja koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija (KNA) Juuso Pikkarainen, Tempur Brand Store Joensuu.

Siirrytään yhdessä palauttavampaan huomiseen

Tarkan ja luotettavan Firstbeat -mittausdatan perusteella yöuni on selkeästi tehokkain tapa palautua, sen jälkeen vertailussa toiseksi pääsee päiväunet. Tutkimustulosten mukaan nukkuminen vähentää myös koettua kipua sekä tukee keskittymiskykyä ja pitää yllä hyvää mielialaa. Keskittymiskyky sekä iloinen mieli ovatkin useasti koetuksella ärsykkeitä tulvivassa työympäristöissä, joissa stressaavat työtehtävät ovat arkipäiväistyneet sekä alaselkä ja hartiat jumittelevat pitkän paikallaanolon vuoksi.

Unen ja nukkumisergonomian asiantuntija, TEMPUR, on aloittanut yhteistyön tarkkaa analytiikkaa mittausten kautta tarjoavan FirstBeatin kanssa: Tavoitteena on tukea yhä useamman ihmisen palautumista ja toimintakykyä. FirstBeat on yli 20 vuoden ajan tutkinut sydämen sykevälivaihtelua. Kun sykevälivaihtelu kasvaa on se merkki siitä, että palautuminen alkaa.

– Olemme erittäin innoissamme tästä palvelusta, sillä se mahdollistaa palautumisen viemisen täysin uudelle tasolle ihan jokaisella. Haluamme muuttaa sänkymarkkinaa siihen suuntaan, jossa ymmärretään unen merkitys, ja ihmiset osaisivat koostaa arkea niin, että olosuhteet laadukkaalle palautumiselle on kunnossa. Sängyn kuuluu tukea nukkujan ergonomiaa ja olla kehon ja mielen latauspaikka. Näin ei kuitenkaan läheskään aina ole ja sitä ongelmaa haluamme lähteä korjaamaan jokaisen kohdalla yksilöllisesti, kertoo Pikkarainen.

Haluatko nukkua ja palautua paremmin? Onko unesi niin tärkeä osa hyvinvointiasi, että siihen vaikuttaviin hankintoihin kannattaisi olla asiantuntijan mielipide? Pitäisikö mielestäsi sängyn vaihdon edut pystyä mittamaan? Kannattaisiko asiantuntijan tulkita sinulle mittaustulokset, jotta pystyisit nukkumaan sekä palautumaan entistä paremmin? TEMPUR x FirstBeat -huolenpitosopimus nyt saatavilla Tempur Brand Store -myymälöistä!

1. Koulutettu nukkumisergonomian ja palautumisen asiantuntija Tempurilla valitsee sinulle yksilöllisesti sopivan tyynyn, peiton ja sängyn.

2. Mittaa, oivalla ja analysoi: Mittaa palautumisen lähtötilanne, asiantuntija analysoi mittausdatan ja käy sen läpi kanssasi antaen muutosehdotukset

3. Ota uudet opit osaksi arkea ja seuraa muutoksia säännöllisillä uusintamittauksilla.

Varaa aika ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen Joensuun Tempur Brand Storeen niin saat asiantuntijan avuksesi yksilöllisesti sopivan tyynyn, peiton, patjan ja sängyn valintaan sekä pääset tutustumaan uuteen TEMPUR x FirstBeat -huolenpitopalveluun. Varaa aika tästä

Päivänaikaisille valinnoilla vaikutat seuraavan yön uniin

Oman hyvinvoinnin kokonaisvaltainen parantaminen ja etenkin oman kehon toimintojen seuraaminen mittauslaitteilla on suosittua nykypäivänä. Selkeä muutos omassa voinnissa tai mitattava hyöty kannustaa pysyvämpään elämäntapamuutokseen, on kyse unen parantamisesta, liikunnan lisäämisestä tai omien stressitasojen laskemisesta. Mittausdata auttaa huomioimaan ne asiat, jotka todella kaipaavat parannusta.

– Harva meistä pystyy todella tulkitsemaan kehonsa signaaleja oikeasta palautumisesta ilman mittalaitetta. Siksi myös palautumisen asiantuntijat mittaavat itseään säännöllisesti, Pikkarainen sanoo.

Palauttava uni rakentuu päivän valinnoista ja optimaalisesta nukkumisympäristöstä. Kun arki rakentuu säännöllisistä ruokailurytmeistä, riittävästi liikunnasta, tauoista ja sopivasta määrästä rentoutumisia, tarjoat unelle paremmat mahdollisuudet antaa palauttavaa voimaa.

Luotettavalla ja tarkkaa dataa antavalla mittauslaitteella voi tehdä oivalluksia omasta arjestaan ja tehdä muutoksia paremman palautumisen, vireystilan ja toimintakyvyn saavuttamiseksi. TEMPUR x FirstBeat -huolenpitopalvelun myötä saat asiantuntijan avuksesi analysointiin ja palautumista tukevan arjen rakentamiseen.

Luotettavalla ja tarkkaa dataa antavalla mittauslaitteella voi tehdä oivalluksia omasta arjestaan ja tehdä muutoksia paremman palautumisen, vireystilan ja toimintakyvyn saavuttamiseksi. TEMPUR x FirstBeat -huolenpitopalvelun myötä saat asiantuntijan avuksesi analysointiin ja palautumista tukevan arjen rakentamiseen.

Luotettavalla ja tarkkaa dataa antavalla mittauslaitteella voi tehdä oivalluksia omasta arjestaan ja tehdä muutoksia paremman palautumisen, vireystilan ja toimintakyvyn saavuttamiseksi. TEMPUR x FirstBeat -huolenpitopalvelun myötä saat asiantuntijan avuksesi analysointiin ja palautumista tukevan arjen rakentamiseen.

Miten kannattaa liikkua, jotta se tukee unta?

Lisäksi FirstBeat mittaa, liikutko riittävästi saadaksesi liikkumisen terveydelliset hyödyt. Liikunta pidentää unen kestoa ja parantaa sen laatua monin tavoin. Liikunta vaikuttaa positiivisesti uneen lyhentämällä nukahtamisviivettä, pidentämällä syvän univaiheen kestoa ja lyhentämällä REM-unen määrää. REM-uni, johon joskus viitataan myös vilkeunena, on unen vaihe, jossa nähdään valtaosa unista.

– Säännöllinen liikunta on yhdistetty tutkimuksissa häiriintymättömään uneen ja liikkumattomuus unihäiriöihin. Se on yksi tärkeä työkalu unenhuollon työkalupakissa, Pikkarainen selventää.

Liikunnan ajoituksella voi olla vaikutusta, usein rasittavan liikunnan ajoitusta juuri ennen nukkumaanmenoa ei suositella, se nostaa sykettä ja voi nostaa vireystasoa niin että uni ei heti tule tai se ei ole yhtä laadukasta. Firstbeat -mittaustuloksissa rasittava myöhäinen iltaliikunta saattaa näkyä koko sitä seuraavan yön heikkolaatuisena yöunena, etenkin jos päivä sitä ennen on jo ollut kuormittava. Kevyemmällä liikunnalla, kuten rauhallisella kävelyllä ja venyttelyllä tai verkkaisella liikkuvuusharjoittelulla on unta kohentava vaikutus myöhäänkin illalla suoritettuna. Liikuntasuoritusta ei siis missään nimessä kannata jättää välistä, vaikka kello olisi jo paljon, mutta lähellä nukkumaanmenoaikaa, kannattaa liikkua mieluummin maltillisesti.

Liikunnan on osoitettu parantavan unta myös epäsäännöllisessä uni-valverytmissä elävillä vuorotyöläisillä ja erityisen selkeästi kestävyysliikunta kohtuullisen kuormittavana on osoitettu auttavan unettomuuteen.

Nukkumisergonomialla parannetaan unta ja edistetään toimintakykyä

Sen lisäksi, että liikunnalla voi tukea nukkumista, myös nukkumisergonomialla ja nukkumisympäristöllä on merkittävästi vaikutusta unen laatuun. Sopivalla patjalla, tyynyllä sekä peitolla nukkuu levollisemmin ja yöllisten heräämisten määrä voi vähentyä. Tutkimustulosten mukaan katkonaisen unen jälkeen veren kortisolipitoisuudet ja verenpaine on koholla sekä rasva-aineenvaihdunnassa voi olla poikkeavuuksia. Pitkällä aikavälillä heikkolaatuinen tai liian vähäinen uni lisää riskiä ylipainoon ja keskivartalolihavuuteen. Liikunta auttaa painonhallinnassa eri tavoin, sekä energiaa kuluttavan vaikutuksen ansiosta että yksiselitteisesti parantamalla yöunen laatua.

Ota avuksi uniasioihin koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija. Hänen ammattitaitoon kuuluu taidot opastaa yksilöllisesti sopivien nukkumisen apuvälineiden, eli tyynyn, peiton, patjan ja sängyn valinnassa, sekä unen huollossa. Unen huolto käsittää laajasti erilaisia ohjeistuksia, joilla voidaan parantaa nukkumistottumusten ja elämäntapojen kautta unta sekä vireyttä. Unen huolto on myös hyvin yksilöllistä ja voidaan sovittaa juuri sinun elämääsi sopimaan – jolloin asiantuntijan opastus optimaalisen tasapainon löytämiseen voi olla tarpeen. 3 vuoden hyvinvointiseuranta auttaa kestävän elämäntapamuutoksen kanssa, jotta juuri sinä voit nukkua, palautua ja voida paremmin.

Kansallista nukkumisergonomiapäivää vietetään 4. huhtikuuta – hyödynnä erikoistarjous!

Tänä vuonna päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota nukkuma-asentoihin ja niiden terveysvaikutuksiin. Yksi nukkuma-asento on ylitse muiden ja se voi vähentää riskiä dementiasairauksien syntyyn. Lue lisää aiheesta tästä.

Merkkipäivän kunniaksi Joensuun Tempur Brand Storessa on torstaina 4. huhtikuuta huikea erikoistarjous: KAIKKI TEMPUR-tyynyt, -patjat ja -sängyt 20 % alennuksella. Paikalla koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija ja fysioterapeutti auttamassa yksilöllisesti sopivan nukkumisratkaisun valinnassa. Tarjolla myös pullakahvit. Tervetuloa!

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi