play

9 syytä hankkia oma sähköpotkulauta

Kaupallinen yhteistyö: Hobbyhall.fi

Mainos. Jos olet katsellut kaihoisasti sähköpotkulaudalla viilettävien ohikulkijoiden rentoa kulkemista, saattaisi oma sähköpotkulauta olla ajankohtainen hankinta. Lue, mitkä ovat yhdeksän hyvää syytä hankkia sähköpotkulauta omaksi!

Miksi oma sähköpotkulauta on hyvä hankinta?

Sähköpotkulaudat ovat suosittuja liikkumisvälineitä varsinkin kesäisin. Pieneen tilaan mahtuva kulkuväline tuo vapautta ja sujuvuutta sekä arjen että loman liikkumiseen.

Sähköpotkulauta on hyödyllinen, asuitpa sitten kaupungissa tai maaseudulla. Tässä 9 syytä hankkia oma sähköpotkulauta! 

1. Kipaise nopeasti kaupassa

Haluaisitko kokeilla ruoanlaitossa uusia reseptejä, mutta kaapista puuttuvat tarvittavat raaka-aineet? Huomasitko suosikkituotteesi olevan hyvässä tarjouksessa Black Friday - tai sesonkialessa ja haluaisit hakea tuotteen ennen kuin kauppa menee kiinni?

Sähköpotkulaudan avulla kipaiset nopeasti kaupassa, vaikka kauppaan olisi matkaa muutama kilometri. Potkulaudalla hoidat myös muut nopeat asioinnit sujuvasti.

2. Luo omat aikataulusi

Sähköpotkulaudan myötä et ole enää riippuvainen paikallisbussin aikatauluista, vaan voit hurauttaa muutaman kilometrin matkat milloin itse haluat. Sinun ei tarvitse enää ehtiä bussipysäkille ajoissa tai hermostua bussin myöhästymisestä.

Sähköpotkulauta voi myös lyhentää matka-aikaa, kun siirtymä bussipysäkille jää pois ja voit kurvailla potkulaudalla suoraan kohteeseen. Sähköpotkulauta helpottaa arjen lisäksi myös lomamatkojen liikkumista: esimerkiksi matka Tampere hotellin ja kaupunkinähtävyyden välillä sujuu loistavasti sähköpotkulaudalla. 

3. Ei enää liikenneruuhkia

Olet varmaan joskus istunut bussissa tai autossa keskellä ruuhkaa ja miettinyt, että kävellen olisit jo perillä. No, omalla sähköpotkulaudalla olisit vieläkin nopeammin perillä. Sähköpotkulaudalla voit kulkea sujuvasti kevyen liikenteen väylillä välittämättä ruuhkaisista autoteistä. 

4. Vähemmän pysäköintiongelmia

Auton pysäköinti kaupungissa aiheuttaa monesti harmaita hiuksia: pysäköinti maksaa paljon tai pysäköintipaikkoja ei ole tarjolla sopivalla etäisyydellä. Pysäköintiongelma koskettaa myös pyöräilijöitä: monesti pyörätelineet ovat täynnä ja liikkeiden ikkunoiden eteen ei saa jättää pyörää parkkiin.

Sähköpotkulaudalle pysäköintipaikka on helppo löytää, sillä potkulauta vie vain vähän tilaa. Voit hankkia kokoontaitettavan sähköpotkulaudan, jolloin potkulaudan voi helposti ottaa sisätiloihin säilöön vaikkapa työpäivän tai harrastustapaamisen ajaksi. Hobbyhall.fi-verkkokaupassa kokoontaitettavia sähköpotkulautoja on muun muassa Segway- ja Xiaomi-merkeillä.

5. Säästä rahaa pitkällä aikavälillä

Sähköpotkulauta käy nimensä mukaisesti sähköllä, joten potkulaudan latauksen hinta riippuu sähkösopimuksesi hinnoittelusta. Sähköpotkulaudalla pääsee liikkumaan yhdellä latauksella yleensä noin 20–60 kilometriä. Lataus maksaa yleensä merkittävästi vähemmän kuin vastaavalle matkalle tarvittava auton polttoaine tai bussiliput. 

Edullisemmissa, noin 100–200 euroa maksavissa sähköpotkulaudoissa teho on yleensä pienempi. Edullisemmat sähköpotkulaudat ovatkin usein tarkoitettu lapsille. Pienempitehoisten sähköpotkulautojen maksiminopeus on yleensä 15 km/h, kun taas suuritehoisella sähköpotkulaudalla voi nopeus olla parhaimmillaan jopa 40 km/h.

Mitä enemmän sähköpotkulaudassa on tehoa, sitä suurempi on yleensä myös hinta. Hyvän sähköpotkulaudan voi kuitenkin löytää jo 300 eurolla Hobbyhall.fi-verkkokaupasta esimerkiksi Razor- tai PRIME3-merkeiltä.

6. Säästä aikaa arjessa

Sähköpotkulaudalla matkanteko vie vähemmän aikaa kuin kävellen. Ruuhkaisissa kaupungeissa sähköpotkulauta saattaa päihittää matka-ajassa jopa bussin tai auton.

Jos liikut esimerkiksi työmatkat julkisilla kulkuvälineillä, voit ottaa sähköpotkulaudan mukaan matkaan ja liikkua sillä matkat pysäkin ja kohteen välillä. Näin säästät aikaa siirtymissä.

Sähköpotkulauta voi myös tuoda helpotusta lasten kuljettamiseen. Teini-ikäiset lapset voivat kulkea sähköpotkulaudalla itse harrastuksiin tai kavereille, eikä sinun tarvitse käyttää aikaa kuljettamiseen. Oma sähköpotkulauta on hyvä lahjaidea paitsi teinille, myös esimerkiksi kaupungissa asuvalle nuorelle naiselle.

7. Sähköpotkulauta on ympäristöystävällisempi vaihtoehto

Sähköpotkulaudan avulla voit vähentää autoilua lyhyillä matkoilla ja näin vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Voit lisätä ympäristöystävällisyyttä myös lataamalla sähköpotkulautaa sähköllä, joka on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla.

8. Hyödynnä teknologisia ominaisuuksia

Monissa sähköpotkulaudoissa on teknologisia ominaisuuksia tai sovellus, jonka kautta voit esimerkiksi seurata sijaintia tai ajamaasi matkaa. Sähköpotkulaudassa voi olla erilaisia ajotiloja, jolloin voit säädellä esimerkiksi maksimiajonopeutta tai akun kulutusta. Jotkut sähköpotkulaudat on varusteltu myös Bluetooth-yhteydellä.

9. Viimeisin, muttei suinkaan vähäisin syy: hauskuus!

Listassamme on jo kahdeksan järkisyytä sähköpotkulaudan ostamiseen, mutta mikään niistä ei ole niin merkityksellinen kuin sähköpotkulautailun herättämä tunne. Sähköpotkulaudalla ajaminen on yksinkertaisesti hauskaa! Tunnet ilmavirran hyväilevän kasvojasi ja koet vauhdikkuuden. Tehokkaalla sähköpotkulaudalla voit ajaa jopa maastossa.

Kypärä ja suojukset eivät ole pakollisia sähköpotkulaudalla ajaessa, mutta ne ovat erittäin suositeltavia. Löydät myös kypärät Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi