play

Juuret syvällä – elämänturva lähellä

"Kaikki lähtee asiakkaasta. Jokainen asiakas on omistaja ja pystyy halutessaan vaikuttamaan asioihin ja tästä olemme erityisen ylpeitä", toteaa LähiTapiola Idän toimitusjohtaja Juha Mäkinen.

"Kaikki lähtee asiakkaasta. Jokainen asiakas on omistaja ja pystyy halutessaan vaikuttamaan asioihin ja tästä olemme erityisen ylpeitä", toteaa LähiTapiola Idän toimitusjohtaja Juha Mäkinen. Kuva: Matias Honkamaa

Kaupallinen yhteistyö: LähiTapiola Itä

Mainos. Vuonna 1771 perustettiin Kesälahdelle ensimmäinen vakuutusyritys, Kesälahden paloapuyhdistys, Suomen vanhin laatuaan. Alun perin paloapuyhdistys turvasi talouksia pelkästään tulipalojen varalta.

LähiTapiola Itä Keskinäisen Vakuutusyhtiön juuret juontavat tuonne 250 vuoden päähän ja tänä päivänä yritys tarjoaa kokonaisvaltaista elämänturvaa Pohjois-Karjalassa, Ylä-Savossa ja Koillis-Savossa omaisuuden, terveyden ja talouden osalta. LähiTapiola Idän toimitusjohtaja Juha Mäkinen aloitti vakuutusuransa kesäkuulla 1981 samaisessa yhtiössä. Ensimmäinen työpäivä jää yleensä hyvin muistiin ja sitä Juha muistelee huvittuneena:

- Kävelin ovesta sisälle käytävää, jonka molemmin puolin oli sähkömoottoreita. Kolmen hengen toimisto oli sankkana nortin savusta eikä siihen aikaan tunnettu sanaa perehdytys. Seurasin päivän aikana, miten vakuutusvirkailija teki vakuutuksia asiakkaille ja seuraavana päivänä lähdinkin jo omin päin kentälle. Oppia ikä kaikki ja kantapään kautta piti monia asioita opetella. Mutta jo silloin LähiTapiola oli edelläkävijä: Sähkömoottorit oli tarkoitettu asiakkaiden ukkosen särkemiin laitteisiin vaihtomoottoreiksi. Sitä palvelua ei ollut kellään muulla tarjolla.

Viidellä vuosikymmenellä vakuutusalaa seurannut Juha Mäkinen on ylpeä LähiTapiolan merkityksestä alueen elivoimaisuudelle. "Olemme alueellinen kehittäjä ja työllistäjä, ja paikallisuus on meille äärimmäisen tärkeää."

Viidellä vuosikymmenellä vakuutusalaa seurannut Juha Mäkinen on ylpeä LähiTapiolan merkityksestä alueen elivoimaisuudelle. "Olemme alueellinen kehittäjä ja työllistäjä, ja paikallisuus on meille äärimmäisen tärkeää." Kuva: Matias Honkamaa

Asiakkaan asialla kaikissa elämäntilanteissa

Mäkisen työura lähtikin vauhdilla liikkeelle, pian hän siirtyi vakuutustarkastajaksi, sitten myyntijohtajaksi ja lopulta vuonna 1998 toimitusjohtajaksi. Vielä 40 vuoden jälkeenkin hän on innostunut työstään. Taustalla on tahto tarjota paikallista vakuutuspalvelua mahdollisimman kattavasti sekä säilyttää alueelta kerätty vakuutusmaksutulo toimialueella ja näin vahvistaa alueen taloutta.

-LähiTapiola Itä on omistaja-asiakkaitamme varten ja vakuuttamalla itsensä ja omaisuutensa voi säästyä paljolta mielipahalta. Nämä ovat olleet todella mielenkiintoiset 40 vuotta ja vielä jatkuukin muutaman vuoden. Olen päässyt näkemään vakuutusalaa ja vaikuttamaan sen kehitykseen niin valtakunnan tasolla kuin Pohjois-Karjalan osalta.

Tämän päivän LähiTapiola on elämänturvayhtiö, joka auttaa omistaja-asiakkaitaan turvaamaan sekä yksityiselämäänsä että liiketoimintaansa. Yhtiön arvot hyväntahtoisuus, intohimo ja rohkeus näkyvät tekoina joka ikinen päivä. Asiakas on kaiken toiminnan keskiössä, siksi LähiTapiola haluaa tarjota palvelua paikallisesti. Tätä Mäkinen pitää erityisen tärkeänä erottautumistekijänä.

-Kaikki lähtee asiakkaasta. Jokainen asiakas on omistaja ja pystyy halutessaan vaikuttamaan asioihin. Haluamme tarjota hyvät palvelut ja kattavan elämänturvan kaikissa elämän vaiheissa. Asiakkaamme arvostavat sitä, että olemme lähellä. Toimintamallimme on rakennettu alueen yrityksiä ja kotitalouksia varten. Olemme alueellinen kehittäjä ja työllistäjä, ja paikallisuus on meille äärimmäisen tärkeää.

Yhteiskuntavastuullisuus palvelee omistaja-asiakkaita

Hyväntahtoisuus arvona näkyy LähiTapiolan toiminnassa monellakin tavalla. Alueen elinvoiman edistäminen lahjoituksilla on tärkeä osa yhtiön yhteiskuntavastuuta.

-Yhteiskuntavastuullisuus kuuluu jo itsessään keskinäisen yhtiön arvomaailmaan. Idän alueella teemme lahjoituksia n. 200.000 euroa vuosittain paikallisille toimijoille. Tänä vuonna on lisäksi esillä sekä Joensuussa että Iisalmessa kultakauden taiteilijoiden töitä LähiTapiola-ryhmän omista kokoelmista. Näyttelyyn on kaikilla vapaa pääsy.

-Tuemme rahallisesti muun muassa syöpä- ja mielenterveysjärjestöjä, vapaaehtoista pelastuspalvelua ja nuorten työllistymistä. Viime vuonna lahjoitimme muun muassa kirjastoille verenpainemittareita ja alueen koronatoimien kehittämiseen 50.000 euroa. Paikallisena toimijana tiedämme, mihin tukea ja rahaa tarvitaan. Myös tuleva taidenäyttely on osa hyväntahtoisuuttamme, tuomme taiteen kaikkien nähtäville. Lahjoitusvaramme tulevat sijoitustoimintamme tuotoista. Olemme monella tavalla asiakkaitamme varten, myös edistämällä alueen elinvoimaa.

Lähellä -näyttely tuo taiteen ihmisten luo

LähiTapiola Itä juhlistaa 250-vuotista historiaansa tuomalla kultakauden taiteilijoiden töitä nähtäville Joensuuhun syksyllä 2021. Taiteilijoiden elämäntarinat ja teosten aiheet luonto, kotiympäristö ja arkiset askareet linkittyvät läheisesti itäsuomalaisen elämänpiiriin.

Näyttelyn nimi Lähellä symboloi LähiTapiola tapaa toimia lähellä ihmistä ja asiakkaitaan. Mukana näyttelyssä on teoksia muun muassa Edelfeltiltä, Kallen-Kallelalta, Järnefeltiltä, Schjerfbeckiltä ja Thesleffiltä. Kaikki teokset ovat LähiTapiolan omista kokoelmista.

Tervetuloa Lähellä -taidenäyttelyyn! Näyttely on avoinna Taidekeskus Ahjossa 6.10-26.10. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi