play

Kannattaako lainojen yhdistely todellisuudessa?

Kaupallinen yhteistyö: lainat.fi

Mainos. Pankkien ja rahalaitosten mainokset lainojen yhdistämisestä ovat suurelle osalle tuttuja. Samaan aikaan etenkin rahoituslaitoksia on toisinaan arvosteltu siitä, että lainaa tarjotaan liiankin herkästi ja korot ovat korkeat. Onko lainojen yhdistelystä siis hyötyä, vai onko kyseessä vain markkinointikikka?

Mitä yhdistelylainalla tarkoitetaan?

Yhdistelylaina tarkoittaa yksinkertaisuudessaan lainaa, joka on otettu siitä syystä, että sillä halutaan maksaa aiemmin otettuja lainoja pois. Jatkossa lyhennykset kohdistuvat sitten ainoastaan tähän uuteen lainaan. Monilla lainan tarjoajilla on erikseen yhdistelylainoja, mutta periaatteessa yhdistelylaina voi olla mikä tahansa vakuudeton luotto, jonka suuruus vaihtelee tarpeen mukaan. Toisinaan pankeilla tai rahoituslaitoksilla saattaa olla eriäviä lainaehtoja yhdistelylainalle ja tavalliselle vakuudettomalle luotolle.

Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä voi olla?

Lainoja yhdistämällä pyritään ensisijaisesti säästämään rahaa lainan kuluissa ja vakauttamaan taloutta. Toisinaan yhdistelylainaa aletaan harkitsemaan siinä vaiheessa, kun taustalla on ylivelkaantumista ja useiden kalliiden pienempien lainojen kuluihin menee huomattava summa rahaa kuukaudessa, mikä vain pahentaa taloudellista ahdinkoa entisestään. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy hakea yhdistelylainaa. Toinen merkittävä syy on se, että omat luotot ovat useita vuosia sitten otettuja. Lainojen korot ja muut lainaehdot ovat saattaneet muuttua edullisempaan suuntaan, joka tarkoittaa, että uudella lainalla olisi alhaisempi korko tai sen kuukausittaiset tilinhoitomaksut olisivat pienemmät. Kolmanneksi yhden lainan maksaminen usean sijaan, tuo monille kaivattua selkeyttä talouden hoitoon. Tästä voi olla hyötyä etenkin, mikäli tuntuu, että omat talousasiat eivät ole hallinnassa niin hyvin kuin haluaisi. Yhdistelylainan etuna on se, että jatkossa lainalla on vain yksi eräpäivä kuukaudessa sekä yksi korko ja lainanhoitokulut.

Mistä tietää, sopiiko yhdistelylaina omaan tilanteeseen?

Siihen, onko yhdistelylaina sopiva vaihtoehto itselle ja omaan tilanteeseen, on olemassa selkeä vastaus. Asia selviää lainojen kilpailuttamisella. Lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että selvittää minkälaisilla ehdoilla saisi uuden lainan, jolla maksaa vanhat luotot pois. Kilpailuttamista on mahdollista tehdä itse pyytämällä lainatarjouksia pankeilta ja luottoyhtiöiltä. Kuitenkin huomattavasti kätevämpi tapa on käyttää lainanvertailusivustoa. Lainojen vertailuun voi tutustua osoitteessa https://www.lainat.fi/ . Lainanvertailusivustot toimivat niin, että sivustolle syötetään haluttu lainasumma ja laina-aika, ja sivusto hakee lainatarjoukset usealta eri lainan tarjoajalta. Näin lainojen ehtojen vertailu on helppoa, kun usean lainantarjoajan olennaiset tiedot lainoista ovat nähtävissä yhdellä sivulla. Lainatarjousten pyytäminen ei ole millään lailla sitovaa, joten vertailemalla lainoja ei voi hävitä mitään. Yhdistelylainaa hakeville on lainanvertailusivustolla oma kohta, jonka rastittamalla saa paremmin räätälöityjä tarjouksia yhdistelylainoista.

Sopiiko yhdistelylaina kaikille?

Yhdistelylaina on ehdottomasti vaihtoehto, joka kannattaa pitää mielessä (ja kilpailuttaa lainat), etenkin jos omaa useampia pieniä tai keskisuuria luottoja. Se ei kuitenkaan ole ihmekeino, joka poistaa ylivelkaantumisen yhdellä napin painalluksella. Esimerkiksi tilanteissa, joissa velallisella on kohtuullisen hyvät tulot, ja velkaa on tullut haalittua miettimättä omia kulutustottumuksia, voi olla järkevämpää maksaa yksittäin pois pienempiä luottoja nopeammalla tahdilla.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi