play

Kattoremontti suunnitteilla? Lue tämä ensin ja säästät!

Ruukki Tiilikainen musta.

Ruukki Tiilikainen musta.

Kaupallinen yhteistyö: Kattokeskus

Mainos. Kattoremontti on yleensä omakotitalon isoin yksittäinen remontti. Ennen remontin aloittamista kannattaakin miettiä mikä ratkaisu sopii parhaiten. Lisäksi kattoremontin kustannukset ja kesto mietityttävät monia.

Lue Kattokeskuksen napakka tietopaketti kattoremonttiin liittyvistä kysymyksistä.

Vanhan katon korjaus vai kokonaan uusi katto?

Joskus kattoremonttia voi siirtää tulevaisuuteen katon hyvällä huollolla. Monesti kuitenkaan ei ole järkevää esimerkiksi tehdä uutta katon pinnoitusta, joka ei useinkaan vaikuta katon vesitiiveyteen, vaan on enemmänkin ulkonäköseikka. Asiansa osaava kattoasiantuntija osaa opastaa teitä, voiko vanhan katon käyttöaikaa vielä pidentää vai kannattaako mieluummin tehdä kokonaan uusi vesikatto.

Niin tiili- kuin peltikattokin tarvitsee ennen pitkää saneerausta. Pääasiallinen remonttitarve koskee vanhempia kiinteistöjä, mutta uusissakin taloissa voi joskus olla korjattavaa.

Kattoremontin suunnittelu

Kun päätös kattoremontin teettämisestä on tehty, voi alkaa miettiä, millaisen uuden katon taloonsa haluaisi. On olemassa eri värisiä ja eri materiaalista valmistettuja kattoja. Joissakin tapauksissa on vain muutama vaihtoehto, joista valita, toisissa tapauksissa mahdollisuuksien kirjo on laajempi.

Katemateriaalin valintaan vaikuttaa katon kaltevuus ja kantavien rakenteiden mitoitus. Lisäksi joillakin alueilla on määritelty, minkä värinen ja mitä materiaalia katon tulee olla. Mikäli asuinkaava sen sallii, katemateriaalin vaihto toiseksi onnistuu suurimmassa osassa kiinteistöjä. Esimerkiksi vanhan tiilikaton vaihto peltikattoon onnistuu lähes aina, sillä pelti on kevyempää kuin tiili. Mikäli taas haluaisitte vaihtaa kevyemmästä materiaalista painavampaan, kattoasiantuntijan tulee selvittää, ovatko katon rakenteet tarpeeksi kestäviä.

Paljonko kattoremontti maksaa?

Kattoremontin hintaan vaikuttavat muun muassa katon pinta-ala, käytettävä materiaali sekä katon erityispiirteet, vaikkapa mahdolliset kattoikkunat. Lisäksi hintaan vaikuttaa se, kuinka laaja remontti on, ja mitä kaikkea se sisältää. Myös remontin ajankohdalla saattaa olla vaikutusta sen hintaan. Täsmällisen hinnan oman kattonne remonttiin saatte kutsumalla paikalle asiantuntijan, joka laskee tarjouksen kattoremontista.

Laske hinta-arvio kattoremontillesi kattolaskurin avulla

Kattoremontti ylhäältä päin.

Kattoremontti ylhäältä päin.

Tarjousten vertailu

Mikäli saatte useammasta paikasta tarjouksen kattoremontista, kannattaa vertailla saamianne remonttitarjouksia kokonaisvaltaisesti. Hinnan lisäksi kannattaa vertailla myös tarjouksen sisältöä. Eri toimijoilta saatujen tarjousten sisältö vaihtelee, ja eri urakoitsijat käyttävät eri valmistajien materiaaleja. Katemateriaaleissa on eroja, joten kannattaa punnita ja vertailla myös materiaalien laatua.

Mikä ratkaisu sopii minulle?

Mikäli et tiedä mikä ratkaisu sinulle sopii, kannattaa tilata maksuton katon kuntokartoitus, jossa saat kirjallisen raportin kattosi kunnosta sekä mahdolliset toimenpide-ehdotukset.

Kattoasentaja asentaa otsalautaa.

Kattoasentaja asentaa otsalautaa.

Kattokeskus remontin tekijänä

Kattokeskuksen toimintamalliin kuuluvat avoimuuden ja rehellisyyden lisäksi oma, vakituisessa työsuhteessa oleva henkilöstö ja oma kalusto. Yhdessä ne takaavat asiakkaalle nopean ja laadukkaan remontin.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi