play

Kun arjen katastrofi yllättää, vakuutus ja laina auttavat selviytymään

Kaupallinen yhteistyö: Lead Supply

Mainos. Vakuutus on useimmille ensisijainen tapa turvata oma selusta ikävien sattumusten varalta. Lainalla voi kuitenkin paikata aukkoja vakuutusturvassa.

Elämässä tulee väistämättä vastaan onnettomuuksia, joihin ei voi täysin varautua. Vanha hyvin palvellut auto voi lähteä alta onnettomuudessa ja uuden hankkiminen maksaa enemmän kuin vanhalla autolla oli arvoa. Sairaus tai tapaturma voi yllättää matkalla ja matkavakuutus on saattanut unohtua. Myös ero ja potkut ovat usein taloudellisesti valtavia muutoksia, joihin on hankala varautua.

Laina vakuutuksen tukena

Ikävistä sattumuksista selviytymisessä tilapäistä apua voi hakea pienestä tai suurestakin lainasta. Lainavaihtoehtoja on lukuisia, mutta lainan tai lainojen yhdistelmän valitsemiseen löytyy verkosta apukeinoja. Lainaa-Helposti.fi -vertailupalvelu on ilmainen sivusto, jonka avulla voi verrata eri suuruisia lainoja helposti. Vertailu auttaa löytämään edullisimman koron.

On lukuisia vahinkoja, joita vakuutukset eivät kata. Samoin voi olla, että vakuutus kattaa vahingosta vain osan.

Esimerkkinä tilanteesta, jossa lainasta voisi olla tukea vakuutuksen tarjoamaan turvaan, olisi tapaus, jossa työnkäyntiin tai yritystoimintaan tarvittava auto on mennyt ajokelvottomaksi liikenneonnettomuudessa. Autovakuutus korvaa auton, mutta vakuutus maksaa sen vasta ajan kanssa. Kannattaako ottaa uusi autolaina tai lyhytkestoinen laina uuden hankintaa varten? Tilanteesta riippuen tämä voi olla mahdollista. Korvausasian käsittelyyn voi mennä pitkä aika. Lyhytkestoinen laina voi myös olla koroltaan pieni, kun sen hankkii autolainana. Pienen lainan voi myös hakea saman tien, jopa samana päivänä. Laina on tässä tapauksessa väliaikainen tuki, jonka avulla pääsee yli vaikeasta tilanteesta.

Entä tilanne, jossa korvauksen summa on niin pieni, että sillä on vakava vaikutus muuten henkilön tai yrityksen elämäntapaan? Vakuutus ei kata tulvan tapauksessa pihalta pois huuhtoutunutta omaisuutta. Tällöin osa päättää rahoittaa välttämättömimmät hankinnat lainalla, jotta elämäntapaa ei tarvitse täysin muuttaa.

Tärkeintä on päästä takaisin jaloilleen

Suhtautuminen rahan lainaamiseen vaihtelee suomalaisten keskuudessa laidasta laitaan. Osa on oppinut, että aina säästetään ennen kuin hankinta tehdään. Monet kuitenkin ostavat mukavuuksia lainalla, luotolla tai osamaksulla, sillä elintasosta ei haluta tinkiä. Jälkimmäinen tapa on toki suurempi riski, mutta jos työtilanne on vakaa ja laina on kohtuullinen, moni valitsee mukavuuden ensin. Harkiten tehtynä laina voikin olla oikea ratkaisu, mutta tilanteet ovat yksilöllisiä ja velkakierteeseen joutumista on syytä varoa.

Kyse ei aina ole vain menetetyn omaisuuden korvaamisesta onnettomuuden jälkeen, vaan myös uuden tulevaisuuden rakentamisesta. Tuleva hyvinvointi ei välttämättä näytä samalta kuin vanha. Kummassakin apauksessa on kyse jollain tasolla uudesta alusta, ja siihen voi suhtautua avoimella ja hyvällä asenteella, sillä ikävätkin muutokset voivat johtaa johonkin hyvään.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi