play

Kesä, kärpäset ja vitamiinit: Huolehdi terveydestä myös lomalla

Kaupallinen yhteistyö: Oiva apteekki

Mainos. Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa! Aurinko, sauna ja loma tuovat monelle elinvoimaa ja olo on virkeämpi kuin aikoihin. Tunne ei kuitenkaan ole pysyvä, tai välttämättä heijasta todellista terveydentilaa, jos hyvinvoinnista ei huolehdi kokonaisvaltaisesti. Yksi tärkeimmistä terveyden tukipilareista on monipuolinen ravinto.

Terveellisen ruokavalio varmistaminen voi matkustelun ja mökkeilyn takia olla lomalla hankalaa. Vitamiinien tarpeeseen vaikuttaa myös aineenvaihdunta, joka voi kesäisin olla erityisen vilkas kuumuudesta ja saunomisesta johtuvan hikoilun sekä uimisen ja pyöräilyn muodossa lisääntyneen liikunnan vuoksi. Helpoin tapa varmistaa saavansa kaikki tärkeät vitamiinit joka päivä on käyttää ravintolisiä, joiden valikoima on laajentunut tableteista ja kapseleista huimasti.

Parhaat vitamiinilisät perinteisten tablettien tilalle

Kesäkiireiden keskellä tekee mieli oikoa turhat mutkat pois ja mennä helpoimman kautta. Jos haluat kattaa kaikkien kehon tarvitsemien vitamiinien saannin kerralla, on paras vaihtoehto monivitamiini.

hey’Mo:n pehmeä, mansikanmakuinen monivitamiinikarkki maistuu myös perinteisiä tabletteja kaihtaville. Tuotteessa on 11 vitamiinin lisäksi hyödyllisiä kivennäisaineita, joten ottamalla näitä kaksi kappaletta päivässä tukee kehon toimintoja päästä varpaisiin.

Yksittäisten ravintoaineiden kohdalla kesällä kannattaa ainakin huolehtia vastustuskykyä puolustavien vitamiinien, kuten A-vitamiinin saannista. On ikävää, jos jokin mukava tapahtuma tai kaunis päivä jää välistä kesäflunssan vuoksi. A-vitamiini tukee myös näkökykyä, ihoa ja limakalvoja.

Lääkkeiden nielemisen ongelmista kärsiville sopivat Biomedin A-vitamiinitipat. Tipat voi nauttia kielen alle lisättynä tai lähes minkä tahansa ruoan kanssa. A-vitamiini imeytyy tipasta tehokkaasti, ja se tarvitsee ottaa vain kerran päivässä.

Myös B12-vitamiini vahvistaa immuunijärjestelmää, ja muun muassa aivot tarvitsevat sitä päivittäin. Elimistömme ei itse pysty valmistamaan B12-vitamiinia, joten se on saatava ravinnosta.

Paras B12-vitamiinin lähde on eläinperäinen ruoka, miksi varsinkin vegaaneille ja kasvissyöjille usein suositellaan B12-vitamiinilisää. Puhdistamon vitamiini-imeskelytabletit liukenevat suussa nopeasti ja maistuvat vadelmalta.

Vastustuskyvyn tukemisen lisäksi C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, erityisesti liikuntasuorituksen aikana ja sen päätyttyä.

Puhdas+:n C-vitamiinijauhe on kätevä ratkaisu myös hikoilun jälkeiseen nesteytykseen, ja sen voi sekoittaa joko veteen, mehuun tai smoothien sekaan.

Vitamiinilisien käytössä tärkeintä on noudattaa annostusohjeita, ja tarvittaessa konsultoida terveydenhuollon ammattilaista. Ammattilainen voi antaa yksilöllisiä suosituksia vitamiinien ja muiden ravintolisien käytöstä ottaen huomioon henkilökohtaiset tarpeesi, terveydentilasi ja mahdollisten reseptilääkkeiden vaikutukset. 

Suomalainen Oiva Apteekki on vastuullinen luontaistuotekauppa netissä, joka myy vain huolellisesti valikoitujen valmistajien tuotteita puhtautta ja kotimaisuutta painottaen. Tilauksesi käsitellään 1-3 arkipäivässä, ja toimitetaan luotettavasti joko noutopisteeseen tai kotiin asti. Oivalta saat niin ravintolisät, vitamiinit kuin terveystuotteet laatutakuulla!

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi