play

Lainojen vertailulla voi saada isoja säästöjä

Kaupallinen yhteistyö: Lead Supply

Mainos. Taloustutkimuksen tutkimuksen mukaan noin puolet suomalaisista kilpailuttaa asuntolainan, mutta vain harva kilpailuttaa tai vertailee kulutusluottoja. Samalla kulutusluotot ovat yleistyneet ja jo joka neljännellä suomalaisella on jokin kulutusluotto, kuten autolaina tai pikavippi. Kulutusluotot voi kilpailuttaa siinä missä asuntolainatkin, ja kilpailutus on varmin keino löytää edullisin laina.

Oma pankki saattaa olla edullisin, mutta asiasta kannattaa varmistua kilpailuttamalla laina. Lainoja voi vertailla esimerkiksi Lainat 24 vertailu –sivuston avulla. Lainat 24 -sivuston kautta voi valita palvelun, lähettää lainahakemuksen monelle eri rahoitusyhtiölle ja pankille ja saada henkilökohtaiset lainatarjoukset täyttämällä vain yhden hakemuksen.

Vanhatkin kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa

Vuosi 2021 on erityisen hyvä aika kilpailuttaa vanhat lainat, sillä koronan vuoksi on asetettu entistä tiukempi, tosin väliaikainen, 10 % korkokatto. Aiemmin otetuissa pienissä kulutusluotoissa ja osamaksuissa saattaa olla nykyistä korkokattoa suurempi korko. Tällöin voi olla edullisempaa ottaa uusi laina ja maksaa vanhat luotot sillä pois.

Vanhojen luottojen kilpailutuksessa kannattaa pitää mielessä pari asiaa. Ensinnäkin lainan ennenaikaiseen maksuun saattaa liittyä pieni kulu, joka ei kuitenkaan saa lain mukaan ylittää tiettyä prosenttimäärää. Toisekseen on hyvä pitää mielessä, että väliaikainen 10 % korkokatto on voimassa vain vuoden 2021 syyskuun loppuun asti. Siksi lainaehdoista tulisi tarkistaa, muuttuuko korko loppuvuodesta.

Kun koronan vuoksi asetettu väliaikainen korkokatto päättyy, palataan pysyvään 20 % korkokattoon, joka asetettiin vuonna 2019.

Lainan hakeminen on aina tärkeä päätös, joten eri kulut kannattaa laskea tarkasti. Jo ennen lainan ottoa tulisi selvittää kuinka pitkään lainaa maksetaan ja millainen kuukausierä sille tulee.

Vinkkejä lainojen kilpailutukseen

Lainavertailu saattaa kuulostaa hieman vaikealta tai monimutkaiselta prosessilta, mutta sitä se ei käytännössä ole. Lainojen vertailun voi tehdä käytännössä täysin maksuttomasti ulkoistaen sen lainavertailusivustolle.

Koska lainojen hinnat ovat yksilöllisiä, perusteellinen vertailu vaatii lainahakemuksen lähettämisen. Tämän voi kuitenkin tehdä täyttämällä yhden hakemuksen, jonka lainapalvelu lähettää parhaimmillaan 25 eri rahoittajalle ja pankille. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että yksikään lainavertailusivusto ei kata kaikkia Suomen pankkeja ja rahoituslaitoksia. Kaikkien vaihtoehtojen vertailu vaatii siis manuaalistakin työtä.

Kun eri lainatarjouksia on saanut tarpeeksi, voi alkaa vertailla hintoja. Koron vertailu on monelle tuttua, mutta on hyvä pitää mielessä, että nimelliskoron sijaan todellinen vuosikorko on tärkein mittari lainoja vertaillessa. Todellinen vuosikorko sisältää koron lisäksi muutkin kulut, kuten avausmaksun ja tilinhoitokulut. Lisäksi on hyvä katsoa, millaisia palvelumaksuja lainaan voi liittyä. Esimerkiksi laskutusmaksu ja eri muutosmaksut ovat tyypillisiä monella pankilla. On aina hyvä pitää mielessä, että lainaaminen on pankille bisnestä.

Eri kulujen lisäksi on hyvä vertailla eri laina-aikoja. Pidempi laina-aika on luonnollisesti kalliimpi, sillä tällöin lainan kuluja ja korkoa maksetaan pidemmän aikaa. Toisaalta laina-ajan ei tulisi olla niin lyhyt, että lainanlyhennykset tuntuvat liikaa budjetissa.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi