play

Mikä on parasta Lieksan Vaskiviikossa?

Kaupallinen yhteistyö: Lieksan Vaskiviikko

Mainos. Maailmallakin tunnettu Lieksan Vaskiviikko eli Lieksa Brass Week koetaan Lieksassa kesän kohokohdaksi. Vaskiviikko on kesän odotettu yhteinen ”olohuone”.

Kysyimme Facebookissa sekä lieksalaisilta että ulkopaikkakuntalaisilta, mikä on parasta Lieksan Vaskiviikossa? Vastauksissa painottuivat hyvät konsertit, tunnelma, kansainvälisyys ja yhteisöllisyys. Kommenteissa tuli esille myös Lieksan omaleimaisuus.

”Kun uskot omaan juttuun, tuo se myös muut mukaan, tässä tapauksessa kulttuurinälkäiset turistit ja Lieksasta maailmalle lähteneet.”

”Koko kaupunki ja lähialueet herää kukoistukseensa ja elämään Vaskiviikon myötä! Yritykset, paikalliset ihmiset sekä vieraat luovat ainutlaatuisen tunnelman ja erityisen viikon Lieksaan!"

Vaskiviikolla vierailleet kehuvat tunnelmaa, joka on Lieksassa koko viikon ajan: ”On jotenkin iloinen ja vapautunut fiilis!”

Tunnelmaa luovat kohtaamiset ja korkealaatuinen musiikki. Niinpä tekee mieli vain olla koko viikko Lieksassa.

Monet pitävät parhaana sitä, että Lieksasta tulee hetkeksi kansainvälinen kaupunki. Esiintyjät tulevat eri maista, ja siinä sivussa heitä kuunnellessa voi harjaannuttaa kielten kuulunymmärrystä. ”Ihanaa katsella eri maiden ihmisten kulttuurikäytöstä, osaamista ja temperamenttia.”

Vaskiviikkoon liittyy monelle mukavia muistoja monienkin vuosien takaa.

”Kauan sitten argentiinalainen seitsikko esiintyi Ruunaankosken lavalla, joka oli rakennettu männikköön. Se nouseva katsomo on jo näköjään melko lahonnut. Ikimuistoinen tapaus meille. Koirammekin istui ylärivin vieressä hievahtamatta koko konsertin ajan.”

Pohjoiskarjalainen tunnelma ja taitavat esiintyjät muistetaan. Erkki Eskelinen, tapahtuman "sielu" ja perustaja, mainittiin vastauksissa parhaana asiana. Joku taas piti Vaskiviikossa parhaana konserttien säestäjää: ”Tuomas Turriago. Mikä pianisti!”

Vaskipuhaltimien soittajille Lieksan Vaskiviikko on vuoden paras tapahtuma. Kursseilla soitetaan yhdessä ja saadaan uusia ystäviä. ”Musiikki ja ystävät, konsertit, keskustelut, huumori ja yhdessäolo sekä soittaminen - se on Vaskiviikossa parasta.”

Vaskiviikolla kuullaan paljon klassista musiikkia rennolla otteella esitettynä. Musiikkitarjontaa kyselyymme vastanneet kuvailivat mainioksi ja monipuoliseksi. Rentous ja tunnelma yhdistyvät maailman parhaimmistoon kuuluvien esiintyjien huippuosaamiseen. Hyvänä pidettiin mahdollisuutta mennä samana iltana useampaan konserttiin. Mainittiin myös kansainvälinen solistikilpailu, ”jota maallikonkin on erittäin kiinnostavaa kuunnella”. Kynttiläkonsertti Lieksan kirkossa illan ja yön hämärtyessä on ainutlaatuinen kokemus.

Monipuolisten konserttien lisäksi monia viehättää katukonsertit.

Näissä pihasoitoissa esiintymään pääsevät Vaskiviikon yhtyekurssin yhtyeet.

”Olisi kiva käydä kuuntelemassa joku konsertti. En ole aiemmin käynyt."

Lieksan Vaskiviikon avajaiset.

Lieksan Vaskiviikon avajaiset.

Lieksa odottaa myös uusia kävijöitä Vaskiviikolle.

Tervetuloa siis Vaskiviikolle 22.-29. heinäkuuta!

Lippuja voi ostaa ennakkoon Vaskiviikon verkkokaupasta. Vaskiviikon konserttien käsiohjelma löytyy täältä.

”Onnellisinta on kuunnella musiikkia!”

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi