play

Näin säästät rahaa sähkön kilpailutuksella

Kaupallinen yhteistyö: Sahkon-kilpailutus.fi

Mainos. Vilkaisemalla sähkölaskuun selvität helposti, että laskusi koostuu kolmesta tärkeästä kulusta: sähköverosta, sähkönsiirrosta ja sähköenergian tuottamista kuluista. Siinä missä sähkön siirrosta vastaa aina oman sijaintisi verkkoalueella toimiva yritys, sähköenergian toimittaja on mahdollista valita mistä tahansa päin Suomea tahansa – omasta asuinpaikastasi riippumatta.

Osa sähkösopimuksestasi on siis mahdollista kilpailuttaa. Koska sähkön siirto määräytyy automaattisesti aina kuluttajan sijainnin mukaan, juuri sähköenergian osuus on mahdollista kilpailuttaa. Sähköenergian kilpailutuksella pystyt säästämään helposti sekä sähköenergian kuluissa että vaikuttamaan itse siihen, mistä sähkön alkuperä tulee.

Sähkön kilpailutus on helppoa ja nopeaa

On suositeltavaa, että kilpailutat sähkösopimuksesi noin kerran vuodessa tai aina kun vaihdat sähkösopimusta muista syistä (kuten muuton yhteydessä). Ennen uuden sopimuksen allekirjoittamista on kuitenkin hyvä huomioida, että mikäli nykyinen sähkösopimuksesi on määräaikainen, eikä sopimuskausi ole vielä päättynyt, et pysty irtisanomaan nykyistä sähkösopimusta ilman riittävän painavaa syytä. Näin ollen, mikäli sopimuksesi on määräaikainen, on järkevää, että odotat sopimuskauden loppuun ennen sähkön kilpailuttamista. Muuton yhteydessä sopimuksen vaihto kuitenkin onnistuu määräaikaisuudesta huolimatta.

Koska sähköenergiaa myyviä yhtiöitä löytyy Suomesta tällä hetkellä useita kymmeniä, aluksi voi tuntua siltä, että eri sähköntoimittajien vertaileminen keskenään vie liikaa aikaa ja vaivaa. Sähkösopimusten kilpailuttaminen on itse asiassa todella helppoa ja nopeaa. Voit kilpailuttaa sähkösopimukset helposti kotoa poistumatta osoitteessa www.sahkon-kilpailutus.fi, jolloin sähköyhtiön vaihtamiseen ei mene parhaimmillaan aikaa kuin muutaman minuutin verran. Palvelun käyttäminen on sinulle maksutonta, eikä sähkösopimuksen vaihtaminen edullisempaan vaikuta kuluttamasi sähkön laatuun.

Muistilista sähkön kilpailutusta varten

On tärkeää, että pyrit kiinnittämään huomiota muutamiin tärkeisiin seikkoihin ennen uuden sähkösopimuksen laatimista. Tästä syystä olemme koonneet alle lyhyen muistilistan, joka jokaisen kannattaa ottaa aina huomioon ennen uuden sähkösopimuksen solmimista:

1. Sopimuskauden kesto

Sähkösopimukset voidaan jakaa määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin sopimuksiin. Määräaikaisen sähkösopimuksen kesto voi vaihdella muutamasta kuukaudesta useampaan vuoteen. Jos solmit määräaikaisen sopimuksen, sinun tulee sitoutua sopimukseen aina määräajan loppuun saakka, eikä sopimusta ole mahdollista muuttaa ilman lisäkuluja kuin riittävän painavan syyn, kuten muuton yhteydessä.

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi puolestaan vaihtaa milloin tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Vaikka toistaiseksi voimassa oleva sopimus kuulostaa huomattavasti joustavammalta, usein juuri määräaikaiset sähkösopimukset ovat sähkösopimuksista kaikkein edullisempia. Nämä seikat kannattaa siis aina ottaa huomioon sähkösopimuksia vertailtaessa.

2. Perusmaksun osuus

Monet kiinnittävät sähkösopimuksessa heti huomiota sähköenergian tuottamiin kuluihin. Sähkön perusmaksulla on kuitenkin suuri merkitys silloin, jos asut pienemmässä asunnossa, jonka sähkönkulutus on hyvin vähäistä. Tässä mielessä perusmaksuton sähkösopimus toimii järkevänä vaihtoehtona.

Vaikka perusmaksuton sähkösopimus veloittaa usein itse sähköstä hinnasta hieman enemmän kuin perusmaksullinen sopimus, tärkeintä on aina kiinnittää huomiota sähkösopimuksen kokonaiskuluihin. Usein perusmaksuton sopimus tuleekin pienelle asunnolle huomattavasti edullisemmaksi kuin edullisemmalla sähköenergian hinnalla varustettu perusmaksullinen sopimus.


Näet helposti uuden sähkösopimuksesi kulut vuositasolla, kun kilpailutat sähkösopimukset suoraan osoitteessa sahkon-kilpailutus.fi. Vertailukone järjestää sähkösopimukset halvimmasta kalleimpaan, jolloin näet yhdellä silmäyksellä, mikä sopimuksista on juuri sinulle kaikkein edullisin.

3. Tarjoushinta vai normaali hinta?

Ennen kuin allekirjoitat uuden sähkösopimuksen, on tietysti tärkeää tutustua huolellisesti sopimusehtoihin sekä lisäksi kiinnittää huomiota mahdolliseen hintavaihteluun sopimuskauden aikana – erityisesti, jos aiot allekirjoittaa määräaikaisen sähkösopimuksen.

Monet sähköyhtiöt mainostavat määräaikaisissa sähkösopimuksissaan tarjoushintaa, joka voi olla ensimmäisenä kuukautena huomattavasti normaalia hintaa edullisempi. Tällä tapaa sopimusta markkinoidaan niin, että se vaikuttaa luonnollisesti kuluttajan mielestä muita edullisemmalta, vaikka todellisuudessa sähkön hinta kuitenkin nousee merkittävästi heti ensimmäisen kuukauden jälkeen. Lisäksi, koska kyseessä on määräaikainen sopimus, sitä ei ole mahdollista irtisanoa ennen määräaikaisuuden loppumista – tai vastaavasti muuttoa uuteen asuntoon.


Kilpailuttamalla sähkösopimukset suoraan Sahkon-kilpailutus.fi –sivustolla, saat uudelle sähkösopimuksellesi entistä realistisemman hinta-arvion, joka perustuu koko sopimuskauden todellisiin vuosikustannuksiin. Vertailukoneen hinta-arviossa ensimmäisen kuukauden tarjoushintoja ei huomioida, vaan hinta-arvio perustuu pidemmän aikavälin kustannuksiin.

4. Sähkönkulutuksen optimointi

Mahdollisuus sähkönkulutuksen optimointiin voi tuoda merkittäviä säästöjä erityisesti sähkölämmitteiseen omakotitaloon. Tällöin paras sähkösopimus on yleensä pörssisidonnainen sähkösopimus, jonka hinta määräytyy markkinahinnan mukaan.

Toki pörssisidonnaisen sähkösopimuksen huonona puolena on juuri hintojen vaihtelu, sillä teoriassa sähkön hinta voi nousta yhdestä yöstä toiseen. Pörssisidonnaisten sähkösopimusten kilpailutus on myös muihin sähkösopimuksiin verrattuna hieman monimutkaisempaa, sillä hintavaihtelun takia tarkkaa hintaa uudelle sähkösopimukselle ei ole mahdollista laatia.


Kilpailuttamalla pörssisidonnaiset sähkösopimukset Sahkon-kilpailutus.fi –sivustolla, pystyt kuitenkin arvioimaan pörssisidonnaisten sähkösopimusten hinnat mahdollisimman tarkkaan, sillä sivuston vertailukone käyttää vertailussa hyödykseen aikaisempia pörssisähkön 12 kuukauden keskiarvoja, jolloin sopimuksen hinta-arvio on mahdollisimman realistinen.

www.sahkon-kilpailutus.fi

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi