play

Pohjoiskarjalaista osaamista ja asiakkaasta välittämistä

Yrittäjä Petri Mutanen kertoo, että Joen Optiikka myy japanilaisen Hoyan linssejä.

Yrittäjä Petri Mutanen kertoo, että Joen Optiikka myy japanilaisen Hoyan linssejä.

Kaupallinen yhteistyö: Joen Optiikka

Mainos. Joen Optiikassa asiakas saa kätevästi saman katon alta kaikki palvelut perusteellisesta näöntarkastuksesta silmälasien viimeistelyyn. Liikkeeseen on helppo saapua asioimaan, sillä se sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa kauppakeskus Ison Myyn katutasossa.

Myymälän valikoima on monipuolinen.

Myymälän valikoima on monipuolinen.

Vuonna 2013 perustetussa Joen Optiikassa työskentelee yrittäjien lisäksi kolme työntekijää.

Yksityisessä, ketjuihin kuulumattomassa optikkoliikkeessä on panostettu silmälääkäritoimintaan. Joen Optiikassa tehdään myös työnäkötutkimuksia.

– Meillä on kokemusta sekä optisen alan myynnistä että näöntarkastuksista pitkältä ajalta, yrittäjä Petri Mutanen mainitsee.

Palveluketju säilyy Joen Optiikassa katkeamattomana.

– Kun näöntutkimus on tehty, valitsemme oikeanlaiset linssit istuvaan kehykseen asiakkaan tarpeen mukaan. Palvelemme asiakkaan saman katon alla siihen asti, että hän voi lähteä täältä valmiit lasit kädessään, Mutanen esittelee.

Myymälän puolelta löytyy laaja valikoima laadukkaita silmä- ja aurinkolaseja sekä piilolinssejä. Joen Optiikassa on myynnissä yksilöllisiä silmälasikehyksiä, joita ei löydy ketjuliikkeistä.

Silmälaseihin mitoitetaan tasokkaat ja kestävät Hoyan linssit.

– Silmälasien loppuviimeistely tehdään paikan päällä, joten toimitamme valmiit silmälasit suoraan asiakkaalle ilman välikäsiä, Mutanen kertoo.

Tämä mahdollistaa nopeat toimitusajat ja kilpailukykyiset hinnat. Yksiteholasit saadaan valmiiksi jopa vuorokaudessa ja moniteholasit viikossa.

Joen Optiikassa pääsee asioimaan esteettömästi. Liikkeestä löytyy pyörätuolihissi ja tutkimushuoneet ovat tilavia.

Silmälääkäriajan voi varata Joen Optiikan verkkosivuilta tai puhelimitse.

– Meillä on käytössä uusimmat potilasjärjestelmät ja sähköiset reseptit. Myös tietosuojasta on huolehdittu, Mutanen vakuuttaa.

Aikaa asiakkaalle

– Perusteellinen näöntutkimus luo pohjan toimivien silmälasien valmistamiselle, Petri Mutanen kertoo.

Hän rinnastaa silmälasien valmistamisen portaisiin. Hyvä ja laaja yhteisnäkötutkimus muodostaa ensimmäisen portaan. Toisena portaana ovat linssien mitoitus ja silmälasien säätäminen, joka vaatii taitoa. Viimeisenä tulee asiakkaan valinta esteettisesti miellyttävistä kehyksistä.

– Jos pohja on huono, on turha tehdä keikkuvaa taloa. Silmälasien valmistaminen on kuin rakentamista, Mutanen vertaa.

Silmälasit valmistetaan Joen Optiikassa huolellisesti digitaalisen mitoituksen perusteella. Se pohjautuu laadukkaaseen näöntutkimukseen.

Joen Optiikassa uskotaan, että laadukkuus saavutetaan antamalla riittävästi aikaa jokaiselle asiakkaalle.

Joen Optiikan laadukkaat ja nykyaikaiset laitteet mahdollistavat sairaalatasoiset tutkimukset.

Joen Optiikan laadukkaat ja nykyaikaiset laitteet mahdollistavat sairaalatasoiset tutkimukset.

Laadukas silmälääkärintutkimus

Lääkärintutkimukseen on varattu tavallisesta poikkeavasti 40 minuuttia. Tämän vuoksi samalla vastaanottokäynnillä voidaan tehdä kattavasti sekä laaja näkötutkimus että silmän lääketieteellinen tutkimus.

Hyvin toimivat silmälasit vaativat perusteellisen karsastustutkimuksen, jossa löydetään usein näkemistä haittaavat piilokarsastukset. Pitkä vastaanottoaika ainoastaan mahdollistaa tämäntyyppisen tutkimuksen.

– Teemme kaikille potilaille karsastustutkimuksen eli yhteisnäkötutkimuksen laajana, silmätautien erikoislääkäri Petri Taskinen esittelee.

Pitkä aikavaraus mahdollistaa samalla käynnillä myös erillistutkimusten tekemisen, kuten OCT-tutkimuksen ja lasertoimenpiteet.

– Haluamme aina luoda potilaalle tunteen, että hänestä pidetään hyvää huolta. Potilaamme ovat todella tyytyväisiä, kun heihin ja tutkimiseen käytetään aikaa, Taskinen sanoo.

Silmätautien erikoislääkäri Petri Taskisella on 24 vuoden kokemus silmäsairauksien parissa työskentelemisestä.

Silmätautien erikoislääkäri Petri Taskisella on 24 vuoden kokemus silmäsairauksien parissa työskentelemisestä.

Tarkkuutta ja huolenpitoa

Esitarkastukseen kuuluu aina pupillien laajentaminen lääkeainetipoilla, jolloin silmän sisärakenteiden ja silmänpohjan näkemiseen ei tule esteitä. Katvealueillakin mahdollisesti olevat muutokset voidaan löytää ja saattaa hoidon piiriin.

– Näkymä silmänpohjaan saadaan jopa 30–40 prosenttia leveämmäksi, Taskinen selittää.

Mustuaisen laajentaminen auttaa havaitsemaan nopeammin mahdolliset silmänpohjassa olevat sairaudet. Tällaisia ovat esimerkiksi glaukooma, verkkokalvon reiät ja repeämät sekä silmänpohjanrappeuma.

Myös vakava suonikalvon melanooma on mahdollista huomata paremmin silmänpohjatutkimuksessa, jossa pupillit on laajennettu.

– Koska silmänpohjaan nähdään laajemmin, silmäsairaudet eivät jää havaitsematta sen takia, ettei tehdä riittävää tutkimusta, Taskinen perustelee.

Sairaalatason tutkimuksia

Nykyajan kiireiselle ihmiselle on tärkeää, että samalla käynnillä pystytään tekemään erilaisia lääketieteellisiä sairaalatasoisia tutkimuksia, esimerkiksi silmänpohjanrappeuma- ja glaukoomatutkimuksia.

Myös pitkät välimatkat Pohjois-Karjalassa voidaan ottaa huomioon, sillä potilaan ei tarvitse ajella useita kertoja edestakaisin.

Silmälääkäri Taskisella on käytössään OCT-viipalekuvauslaite eli valokerroskuvauslaite. Sen avulla voidaan tutkia silmän rakenteita viipalemaisesti ja kolmiulotteisesti ilman haittaavia röntgensäteitä.

Tutkimustulokset valmistuvat saman käynnin yhteydessä. Sen vuoksi hoitotoimenpiteet voidaan suunnitella ja aloittaa nopeassa aikataulussa.

Kaihileikkaukset ovat nykyään yleinen toimenpide. Tutkimusten mukaan noin kymmenessä prosentissa tapauksista tekomykiön taakse syntyy kalvo, mitä kutsutaan jälkikaihiksi.

Kalvo voidaan poistaa laserilla. Tähän Taskisella on käytössään uusinta teknologiaa edustava YAG-laser.

– Potilaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä, että jälkikaihi voidaan leikata saman käynnin yhteydessä. Näkö paranee välittömästi eikä jälkihoitoa tarvita, Taskinen kertoo.

Torikatu 25, 80100 Joensuu (Kauppakeskus Iso Myy)

Puh. 050 4410 640

joenoptiikka@joenoptiikka.fi

www.joenoptiikka.fi

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi