play

Lukijan kirjoitus: Ei ymmärrystä Ylen kirjautumispakolle

Kuva: Lehtikuva

Lukijan kirjoitus

Yle Areenan katsominen vaatii kirjautumista. Miksi veroilla ylläpidetyn palvelun käyttö edellyttää, että minun on hyväksyttävä seuranta ja mieltymyksieni profilointi? Minä en kaipaa tiettyjen ohjelmien ”syöttämistä” itselleni. Osaan kyllä itse etsiä ne ohjelmat, jotka minua kiinnostavat.

Kirjautumisen lisäksi minua seuraavat evästeet. Ne evästävät oikein roppakaupalla algoritmeja. Niiden avulla vaikutetaan ja ohjataan ihmisten käyttäytymistä. Harva ihminen tätä sisäistää, vaikka niistä aika-ajoin kerrotaan. Isoissa pihdeissä ihmiset ovat, ilman mitään salaliittohöpinää.

On melkoinen määrä erilaisia yrityksiä, jotka saisivat tiedot seuraamistani ohjelmista. Se on käsittämätöntä yksityisyyden piiriin tunkeutumista. Ja mikä kummallista, ihmiset tuntuvat tämän hyväksyvän muitta mutinoitta. Ymmärrän, että kaupalliset toimijat yrittävät tunkeutua elämääni. Ylen toimintatapaa taas en ymmärrä ollenkaan.

Joutuu kysymään: Paljonko Yle saa rahaa evästeitä hallinnoivilta yrityksiltä? Ei kai kansalaisten seurantadataa ole ilmaiseksi annettu. Mahtaisiko ketään kansanedustajaa tämä asia kiinnostaa?

Antero Pesonen

Kitee

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi