play

Mustalista: Donald auttaa Mikaa

Jouko Salmela

New York, Manhattan, 725 Fifth Avenue, Trump Tower. Puhelin soi puolen hehtaarin kokoisella työpöydällä.

– Trumpilla, Donald puhelimessa!

– Isäntä itse, niin pitikin. Aaltolan Mika soittelee Suomesta. Finland, you know. Sinä kun olet melkoinen vaalikampanjafakiiri, niin nyt olisi hyvät neuvot tarpeen. Vuosi sitten gallupit näyttivät, että minusta tulisi heittämällä Suomen seuraava presidentti. Sitten tapahtui jotain käsittämätöntä. Minua kannattavat enää muutama vanha kaveri, vaimo ja äänioikeudeton poika. Alkaa olla pientä paniikin tynkää ilmassa. Donald, onko mitään tehtävissä?

– Mika, take it easy. Lähdetään liikkeelle pahimmasta vaihtoehdosta. Jos hävät vaalit, niin so what? Pistä hirmuinen huuto ja melske päälle, väitä, että vaalitulos on varastettu sinulta vääryydellä ja viekkaudella. Värvää liuta todistajia, jotka ovat "omin silmin nähneet" kuinka äänestyslippujasi on tungettu viemäriin säkkikaupalla. Haasta kaikki vaalitoimitsijat käräjille viimeistä ovensuun lipaskerääjää myöten. Mika, miltä tämä kuulostaa?

– Niin, ennakkotapaus meillä jo onkin. Väyrysen Paavolla oli vahva epäilys, että Posti hakkeroitiin ja hänen kannattajakorttinsa muilutettiin Tallinnaan. Paavo teki havaitsemastaan kolttosesta rikosilmoituksen, mutta KRP:n tutkijat nauroivat Paavo-paran pihalle. Olisiko jotain muuta konstia?

– Piece of cake, helppo nakki. Hanki 500 000 lippalakkia ja kylttiä tekstillä "Tee Suomi suureksi jälleen". Sitten etsit 5000 karskia kaveria. Rynnäköitte parlamenttitalolle, ajatte kansanedustajat avustajineen lumihankeen, särjette paikat, mukiloitte poliisit ja vartijat henkihieveriin. Jo alkaa Lyyti kirjoittaa! Ihan tässä itselläkin veri taas kuumenee, muistuu vanhat hyvät ajat mieleen, yeah! Mika, mitäs tuumit?

– Melko reipasta menoa, kieltämättä, mutta meillä kansanedustajat ovat vielä kotvan aikaa joululomilla, lähtevät siitä sitten pikkuhiljaa pääsiäisen viettoon. Eduskunnan ovet ovat lukossa, eivät laske sisälle. Vieläkö löytyisi muita oljenkorsia?

– Löytyy, löytyy. Seuraavassa suorassa vaalilähetyksessä teet kuten minä, hauku muut ehdokkaat pataluhaksi. "Tärähtäneet kahelit, korruptoituneet kusipäät, sekopäiset koulukiusaajat, kaikkien ääliöiden äidit". Usko pois, siinä alkaa Stubbilla ja Haavistolla puntti tutista ja nenänpää vaaleta. Mika, enää et anele juontajalta puheenvuoroa nöyrästi pikkurilli pystyssä, ota tentin puheejohtajuus omiin käsiin ja sitten pirunmoinen möykkä päälle. Mika, älä ole luuseri.

– Pientä ongelmaa pukkaa tässäkin. Olen pohjoisen pallonpuoliskon paras kommentaattori. Jos en yllättäen tulekaan valituksi presidentiksi, niin lähivuodet istun taas kuin tatti Yleisradion studiossa selittämässä mikä on meininki meillä ja muualla. Jos noin rajusti räyhäisin Ylen vaalikeskustelussa, niin sen jälkeen en pääsisi ääneen edes Entisten nuorten sävellahjassa. Donald, hyvästelen sinut keksimälläni mietelmällä: Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.

– Mika, tuo oli bullshittiä. Ryhdistäydy!

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi