play

Kolumni: Naapurin johdossa on herkkä ja syvästi tunteva ihminen

Jouko Kempas

Tänäkin vuonna Karjalainen julkaisee tekstiviestejä, koska ne kiinnostavat ja niitä luetaan. Kaikki kelvolliset julkaistaan. Joskus se ottaa aikaa, päiviä tai jopa viikon tai pari, kun julkaisujono on niin pitkä.

Tekstiviestejä tulee keskimäärin noin 30 kappaletta joka yönseutu. Nyrkkituntuman mukaan niistä noin 70 prosenttia julkaistaan. Tilaa julkaisemiselle on vaihtelevasti mutta yleensä liian vähän. Toimitus valitsee julkaistavat viestit.

Käsittelyvaihe ennen julkaisupäätöstä on nopea. Yleensä tekstiviestit lukee läpi vähintään kaksi silmäparia, ja vasta sitten ne julkaistaan. Silti virheitä sattuu – anteeksi niistä. Joskus julki päätyy virheellisiä, valheellisia ja lukijan mielen pahoittavia viestejä, jotka jälkikäteen harkittuna olisivat saaneet jäädä julkaisematta.

Kaikki tekstiviestit eivät ole fiksuja, viisaita tai hauskoja. Niitä toisenlaisiakin julkaistaan, koska ihmiset niin ajattelevat ja haluavat viestiä. Nimetöntä puskasta huutelua ei hyväksytä. Tosin virheitä sattuu tässäkin. Etuajo-oikeus on ajankohtaisilla, hauskoilla ja kiitos-terveisillä.

Joskus viestit ovat ajankohtaisia tietämättään, kuten tämä viime vuoden ensimmäisessä lehdessä: "Naapurin pieni mies vaientaa väkivalloin omaa väkeään ja uhkailee aseineen naapurin porstuassa. Mitä tehdä, kun järkipuhe ei auta? Sitä miettivät Euroopan johtajat."

Myöhemmin tämä pieni suuri mies näytti vääräksi myös epäilyn, jota ei julkaistu, että hänkin on herkkä ja syvästi tunteva ihminen.

Heti helmikuun alussa oltiin kiinni ajankohtaisissa asioissa. Pari esimerkkiä: "Bravo hallitus! Sähköautoilu on kohta yhtä kallista kuin muilla kulkuneuvoilla. Ilmastonmuutos edellä toimitaan, kaikki hinnat nousee." Ja toinen: "Nyt voisi sitä sähkön siirtohintaa alentaa, kun saavat suuret voitot sähkön korkealla hinnalla."

Maaliskuussa (1.3.) kannettiin huolta ukrainalaisista: "Jos Ukrainan presidentti menee neuvotteluihin venäläisten luo, sille tielle hän jää. Syyttävät rauhaa rakentavien venäläisten murhista ja kahlehtivat."

Huhtikuussa (1.4.) ennakoitiin tulevaa: "Hallitus, eikö Nato-apu kelpaa? Emme pärjää yksin."

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi