play

Pääkirjoitus: PKO:n pilotti suorista ulkomaanlennoista Joensuuhun hyödyttää koko maakuntaa

Kuva: Anniriitta Tolvanen

Karjalainen

S-ryhmä aloittaa ensi vuonna tilauslennot Keski-Euroopasta Pohjois-Karjalaan (Yle, 1.7.). Etelä-Euroopasta ja saksankielisestä Keski-Euroopasta lähtevien Joensuun-lentojen on tarkoitus alkaa kesällä 2025.

Kyse on S-ryhmän testistä, jolla selvitetään, miten turisteja saisi Keski-Euroopasta lomailemaan Järvi-Suomeen. Pohjois-Karjalassa saatuja kokemuksia aiotaan hyödyntää myöhemmin toimintamalleiksi muualle Suomeen.

Turistien vaatimat fasiliteetit alkavatkin Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO:lla olla kunnossa. PKO on investoinut maakunnan hotellien ja matkailupalveluiden kehittämiseen neljän vuoden aikana noin 65 miljoonaa euroa. Tavoitteena osuuskaupalla on maakunnan matkailijamäärän tuplaus miljoonaan yöpymisvuorokauteen vuoteen 2030 mennessä.

Suomessa ajankohta matkailuinvestointeihin on nyt hyvä. Etelä-Eurooppaa viime vuosina koetelleet hirmuhelteet ovat kääntäneet ihmisten matkustusinnon kohti pohjoisen muuta Eurooppaa viileämpiin kesälomamaisemiin.

Viime viikolla Visit Finlandista kerrottiin, että keskeisten matkailusanojen Google-haut Suomeen ovat kasvaneet 15 prosenttia (Yle, 27.6.). Kaikkiin Pohjoismaihin liittyneiden hakujen määrä kasvoi samaan aikaan hiukan vähemmän eli 12,6 prosenttia.

Matkailijamäärien nostaminen edellyttää paikallisten investointien ohella myös uusia tuulia ja suuntia markkinoinnissa. Turisteista puuttuvat venäläiset, joille palveluja on Suomen puolella pitkälti räätälöity.

Venäjän hyökkäyssodan seurauksena lentoreitit Aasiaan muuttuivat, ja tämä näkyy japanilaisten ja kiinalaisten matkailijoiden määrän selvänä vähentymisenä Suomessa.

Pohjois-Karjalan talvi tarjoaa turisteille paljon samoja elementtejä kuin Lappi. Maakunnan kesäsesonki on puolestaan täynnä turistien kaipaamia luontoelämyksiä. Suorat lennot ulkomailta nostivat Lapin matkailun kukoistukseen, ja sama resepti on edellytys myös Pohjois-Karjalan matkailun piristymiselle.

S-ryhmän pilotti suorista Keski-Euroopan lennoista Joensuuhun on tervetullut päänavaus, josta hyötyvät myös Pohjois-Karjalan muut toimijat. Samalla hanke on jälleen yksi esimerkki siitä, miksi Joensuussa on oltava aktiivinen lentoasema kotimaan- ja ulkomaanlentoineen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi