play

Kolumni: Miljoonan euron sijoituksella saa kaksi ja puoli takaisin

Jouko Kempas

Vaalit on vakava juttu, osa kolme. Gallupit eivät äänestä, eikä saa vaaliveikkauksistakaan laskea leikkiä.

Eduskuntavaaleihin on pari viikkoa, mutta voittajat ovat tiedossa jo nyt, jos uskomme vedonlyöntifirmoja – ja miksi emme uskoisi.

Vedonlyönnin mahdollisuus on lisääntynyt vaali vaalilta. Potkupalloveikkauksessa ei itse pysty osallistumaan otteluun, jotta voi vaikuttaa lopputulokseen. Vaaliveikkauksessa on eri juttu. Pitää itse äänestää, jotta osumatarkkuus paranee ja voitto varmistuu.

Potkupalloveikkauksessa voi äänestää voittajaa, mutta varmistukseksi myös toista ja tasapeliäkin. Tämä mahdollisuus pitää saada vaaliveikkauksiin.

Ja Pitkävedon malli. Samalla lapulla veikataan kolmea maailman tärkeintä asiaa: Kuka voittaa Maajussille morsiamen? Kuka tulee toiseksi Euroviisuissa? Kuka eduskuntaan valittu saa vähiten ääniä?

Vaaliveikkaus on polku äkkirikastumiseen. Veikkaaminen on varma sijoitus. Rikastumista on vaikea välttää. Taitaa tulla ennenaikainen lähtö eläkkeelle. Lottoon perustuva eläkehakemus kun on ollut pettymys toisensa jälkeen. Pakko kokeilla uutta.

Vaaliveikkauksessa himottaa veikata kuin yllätys­hevosta raveissa tai tasapeliä lätkäpelissä. Ehkä on viisaampaa ottaa varman päälle.

Unibet-yhtiön mukaan vaalit Savo-Karjalassa voittaa perussuomalaiset. Jos tähän täkyyn sijoittaa euron, voi saada kaksi ja puoli takaisin. Miljoonan sijoituksella voittajasta tulee monimiljonääri. Eli varmalla pohjalla ollaan, kuten politiikassa yleensä aina.

Keskusta jää niukasti kakkoseksi, mutta sekin voi vielä nousta voittajaksi. Voiton voivat ratkaista hyvin pienet seikat, kuten vaikka vaalipäivän sää, Unibet toteaa tiedotteessaan. Joku vaalikonsulentti on sanonut, että voiton ratkaisee kaksi asiaa: ”sää ja mää”.

Toinen tippausfirma Betsson on julkaissut oman ennusteensa. Siinä nimetään 200 uutta kansanedustajaa. Ennen viime vaaleja Betsson nimesi oikein 144 edustajaa 200:sta. Nyt pitää pystyä parempaan.

Ennusteessa mainitaan Savo-Karjalastakin varmat läpimenijät, joita on 11, joukossa yksi uusi demari Savosta. Lisäksi nimetään neljä melko varmaa ja toistakymmentä senaattorin paikan kärkkyjää. Listalla on tuttuja nimiä ja jokunen yllätyskin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi