play

Elinkeinoministeri Wille Rydman vastaa päätoimittaja Pasi Koivumaalle: Itä-Suomi on hallitukselle prioriteetti

Lukijan kirjoitus

Tietokilpailukysymys: Millainen lehti ja kirjoittaja otsikoi tekstinsä seuraavasti: ”Orpon-Purran-Rydmanin hallitus suhtautuu Itä-Suomeen yhtä nuivasti kuin maahanmuuttajiin”?

Ehkä oppositiokansanedustaja sävyltään yhtä ärhäkässä kuin faktoissaan säästeliäässä kuukausikolumnissaan?

Tai ehkä klikkejä maksimoiva, suurelle yleisölle tuntematon Uuden Suomen blogikirjoittaja?

Ei, vaan sanomalehti Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa lehtensä pääkirjoitussivulla (11.11.).

Sinänsä taitava suoritus saada yhteen otsikkoon mahtumaan kolmekin voimakkaan asenteellista ja totuusarvoltaan vähäistä ilmaisua: hallituksen tarkoitushakuinen uudelleennimeäminen, Itä-Suomen rinnastaminen maahanmuuttajiin ja vielä väite hallituksen nuivasta suhtautumisesta molempiin.

Painetussa lehdessä kolumnin otsikko oli sentään verkkoversiota typistetympi, mutta samalla hallituksen uudelleennimeämisellä tuokin teksti alkoi.

Sanomalehti Karjalainen on aiemminkin kunnostautunut hyvin asenteellisella ja politisoituneella linjallaan, mutta päätoimittaja Koivumaan tämänkertainen suoritus rikkoi silti uusia ennätyksiä.

Kun esitetyt väitteet ovat tarpeeksi absurdeja, muodostuu vastauksen kirjoittaminenkin vaikeaksi. Yritetään silti.

Ensinnäkään hallitus ei suhtaudu maahanmuuttajiin nuivasti.

Sen sijaan se suhtautuu kielteisesti jengiväkivaltaan, islamistiseen ääriajatteluun ja sosiaaliturvan väärinkäyttöön, joita huonosti hoidettu maahanmuuttopolitiikka on omiaan synnyttämään. Näitä hallitus pyrkii maahanmuuttopolitiikan kiristyksillä torjumaan.

Toisekseen Itä-Suomen vertaaminen maahanmuuttajiin on niin käsittämätön rinnastus, että sellainen herättää melkoisia kysymyksiä esittäjästään. Minulle kaikki suomalaiset ovat suomalaisia: tämän kansakunnan juurevia rakentajia ja esivanhemmiltamme perityn yhteisen maamme omistajia.

Kolmannekseen sitten Itä-Suomen nykyisestä tilanteesta. Hallitus on täysin tietoinen siitä, että itärajan sulkeutuminen on merkinnyt erityisen kovaa iskua nimenomaisesti itäiselle Suomelle.

Aluepolitiikan osalta itäinen Suomi on siksi hallituksen erityisen huomion kohteena.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hallitus huomioi itäistä Suomea yhtä hyvin rakennemuutosrahoituksen, alueellisten yritystukien kuin Euroopan aluekehitysrahaston varojen jakautumisessa – mainitakseni vain muutamia asioita, joita on työpöydälläni.

Erilaisia aluepoliittisia tukia tärkeämpää on silti se, että Itä-Suomen elinvoimaa saadaan vahvistettua uusilla yksityisillä investoinneilla. Olen tällä viikolla lähdössä Lontooseen vienninedistämismatkalle. Matkaohjelmaan sisältyy myös keskusteluita koskien eräitä vireillä olevia Itä-Suomeen kohdistuvia ulkomaisia investointeja. Teen parhaani vauhdittaakseni niiden toteutumista.

Päätoimittaja Koivumaa teki kirjoituksessaan selväksi, että panostuksista itäisen Suomen hyväksi on turha kiitoksia odottaa ainakaan maakuntalehden sivuilla. Erikoista alueellista edunvalvontaa sellainen.

Tästä huolimatta en tule muuttamaan poliittista linjaani: näissä geopoliittisissa olosuhteissa Itä-Suomi tulee pysymään hallituksen erityisen aluepoliittisen huomion kohteena.

Wille Rydman,

Elinkeinoministeri (ps.)

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi