play

Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Kärkäs mielipidekirjoituksessaan: ”Jos teemme virheitä päätöksenteossa, korjaamme ne”

Joensuun kaupunginvaltuusto kokousti maanantaina Tiedepuistolla.

Joensuun kaupunginvaltuusto kokousti maanantaina Tiedepuistolla. Kuva: Minna Raitavuo

Lukijan kirjoitus

Maanantain valtuuston kokous oli juuri niin haastava kuin ennakoin. Jopa hieman enemmän. Epäilemättä suurin näytös syntyi eteläisen alueen kouluverkkopäätöksestä.

Valtuuston mielestä tulevaisuudessa suurehkoa aluetta palvelevan koulun sijainti olisi sopivampi alueen keskellä kuin pohjoisessa reunassa.

Jos joku sanoo, että nämä hallituksen pohjasta eronneet esitykset tulivat puskista, se on valhe. Niittylahden asia on ollut pinnalla paljon pidempään kuin eilisen illan. Se mikä tuli yllätyksenä, oli muutosesitysten saama laaja tuki. Kyse ei ollutkaan yksittäisistä kapinallisista valtuutetuista.

Edellä mainitusta johtuneekin, että muutosesityksen vaikutusten arviointi ja kuntalaisten kuuleminen on jäänyt puutteelliseksi. Hallitus ja neuvotteluryhmä eivät todennäköisesti uskoneet, että pieni joukko soraääniä kasvaisi valtuuston enemmistöksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uskon, että koulun sijainti olisi toimiva kummassakin esitetyistä paikoista. Lisäselvityksellä myös vaihtoehtojen välistä kustannuseroa saataneen tasattua. Voi olla, että Reijola–Niittylahti-asian kanssa tulisi ottaa vielä askel taaksepäin ja palata asiaan paremmin valmistauduttuamme.

Opimme tästä kuitenkin kaikki, että esiin nousevat erilaiset näkemykset tulee ottaa tosissaan. Hallituksen mielipide ei ole aina sama asia kuin valtuuston mielipide. Ja jos teemme päätöksenteossa virheitä, korjaamme ne varmasti.

Lisäksi totean, että tämä yhden alueen kouluratkaisu on saanut valtavan määrän huomiota. Samaan aikaan kun taistelemme näistä muutamasta kilometristä lakkautamme lukuisia alueellisesti hyvin merkittäviä kouluja muualta Joensuusta. Niiden osalta valtuustossa vallitsi maanantaina miltei täysi hiljaisuus.

Joakim Kärkäs

Joensuun kaupunginvaltuuston

puheenjohtaja (sd.)

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi