Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Mielipide

Mielipide: Halli jalkapalloilijoille on yhtä tärkeä kuin kiekkohalli

  • Lukijan kirjoitus

Jalkapallovanhempina emme vastusta investointeja jääkiekon harjoitteluun, mutta toteutuessaan päätös vie pohjan väitteeltä, etteikö kaupungilla olisi varaa myös vastaavaan investointiin jalkapallohalliin. Uuden harjoitusjäähallin rakentamiskustannuksilla toteuttaisi energiatehokkaan jalkapalloharjoitushallin Rantakylään suunnitellulla tavalla.

Nykyiset talviharjoittelumahdollisuudet eivät sovellu lajin tarpeisiin ja ovat merkittävin yksittäinen haaste joensuulaisen jalkapallon kehittymiselle.

Mikäli kaupunki suuntaa tukensa vain muiden – vähemmänkin harrastettujen lajien – harjoitusedellytysten parantamiseen, vaadimme päättäjiä tuomaan esille perustelut tähän. Nuorisoliikunnasta puhuttaessa liigamenestys ei ole pätevä peruste. Maailma muuttuu, ja tämän päivän lapset voivat menestyä missä tahansa, mihin me aikuiset annamme heille mahdollisuuden.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jalkapallon harrastusolosuhteiden parantamisella olisi myös merkittäviä sosiaalisia kerrannaisvaikutuksia. Hallin sijoittaminen Rantakylään mahdollistaisi monien sellaistenkin lasten urheiluharrastuksen, jotka nykyisellään ovat kaikkien harrastusten ulkopuolella.

Jalkapallon harrastaminen ei vaadi lasten vanhemmilta suuria panostuksia, mutta hallin se vaatii siinä missä jääkiekkokin. Ainakin Jippo Junioreiden osallistumismaksuissa on kerätty 15 euron kuukausittaista olosuhdelisää, joka itsessään on jo jättänyt pelaajia pois. Miksi Joensuun kaupunki haluaa vielä tällä tavoin heikentää nuorten osallistumismahdollisuuksia lajiin, jonka harrastamiseen heillä muuten olisi vielä varaa?

Miksi odotetaan, että jalkapalloa harrastavien lasten vanhemmat rahoittaisivat harjoittelun kannalta välttämättömän sisähallin itse toisin kuin jääkiekkoa harrastavien? Etenkin kun hallin potentiaalinen käyttäjämäärä on jopa suurempi?

Teksti: Satu Räsänen

Kirjoitus julkaistiin Karjalaisen mielipidepalstalla tiistaina 21. marraskuuta.