Tiistai, 18.12.2018 
Aapo, Aappo, Rami
Mielipide

Mielipide: Sirkkalassa vaaranpaikat Karsikon koululaisille

  • Lukijan kirjoitus

Kirjoitan pienen ekaluokkalaisen isänä ja huolestuneena kaupunkilaisena. Olen seurannut Karsikon koulun edustalla liikennettä tämän syksyn aikana ja tehnyt huomioita oppilaiden jättö- ja noutoliikenteestä.

Tiedostan, ettei Sirkkalankadulla tai muualla aivan koulun välittömässä läheisyydessä juuri luvallisia parkkipaikkoja ole. Ymmärrän myös sen, että joskus on kiire ja lapsi pitää tuoda kouluun autolla. Toivoisin kuitenkin, että oma kiire tai mukavuudenhalu ei menisi yli toisten lasten tai muun liikenteen turvallisuudesta.

Jos ja kun toivomme lapsillemme turvallista koulutietä, on sen alettava omasta esimerkistämme.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun odottelet mukavasti lämpimässä autossa Sirkkalankadun pysähtymiskieltoalueella lastasi, vaarannat kaikkien muiden turvallisuuden. Eniten kuitenkin vaarannat oman lapsesi luottamuksen liikennesääntöihin ja niiden noudattamisen tärkeyteen.

Pieni lapsi omaksuu juuri sinun liikennekäyttäytymistavat, hyvät ja kehitettävät.

Hyvät kaupungin vastuuhenkilöt. Voisitteko ystävällisesti tehdä pian vastuullisia päätöksiä Karsikon koulun uudisrakentamisen suhteen. Koulun palauttaminen omalle paikalleen poistaisi myös tämän liikennöintiongelman. Evakkovuosia on kertynyt jo riittävästi, eivätkä asiat odottelemalla parane. Raha on aina vain priorisointikysymys.

Teksti: Jarkko Riikonen