Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Mielipide

Mielipide: Rantakylän liikuntahalli kaupungin omana hankkeena

  • Lukijan kirjoitus
  • Samuli Kuittinen

Kaupunginhallitus päätti 18.4.2017 myöntää 500 000 euron avustuksen Rantakylän liikuntahalliin, joka olisi kooltaan 120 x 80 metrin teräsrakenteinen halli. Sen kustannusarvio oli 3,1 miljoonaa euroa, mutta käyttökustannukset olivat tipahtaneet vain noin 70.000 euroon. Ylipainehallin käyttökustannukset oli arvioitu 200 000–300 000 euroksi. Merkittävimpänä hyötynä oli koululiikunnan lisätila hallin etuosassa, jota voidaan käyttää myös erilaisia tilaisuuksia varten. Hanke oli erinomainen.

Rahoitusta eikä vakuuksia hanketta vetävillä seuroilla ei ollut. Rahat oli suunniteltu kerättäväksi pelaavien junioreiden vanhemmilta, lisensseillä sekä kuukausittaista käyttöoikeusmaksua maksamalla. Se on ongelma. Se eriarvoistaa lapset ja perheet, mutta suurempi ongelma on, ettei kaupunkilaisilla ole pääsyä seurojen omistamaan halliin. Se olisi yksityinen urheilupaikka.

Rantakyläläiset ansaitsevat hallin, kuten myös jalkapalloilijat. Hanke on ollut vireillä toistakymmentä vuotta. Kun kaupunki antaa avustusta, maksaa kaikki käyttökorvaukset ja takaa myös lainat, on perusteltua, toteuttaa kokonaisuus kaupungin omana hankkeena. Silloin tehtäisiin hyvä ja monipuolisesti koko kaupunkia ja myös kuntalaisia palveleva investointi. Pelkkä kenttä hallin alla maksaa liki miljoonan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rantakylässä on 15 000 asukasta. Ajatus siitä, että vanheneva väestö pääsisi käyttämään kaupungin hallia, olisi kiehtova. Talviaikaankin se tarjoaisi hyvät olosuhteet liikuntaan. Päiväkäyttö ei häiritsisi iltakäyttäjiä mutta nostaisi käyttöasteen korkeaksi. Iloa tulisi entistä useammalle.

Siihen on turha vedota, ettei kaupungilla ole mahdollisuutta toteuttaa hanketta. Haluttaessa on. Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti valtuuston talousarviokokouksessa 27.11. Rantakylän liikuntahallia kaupungin omaksi hankkeeksi. Toivottavasti se myös toteutuu. Kaikki voittavat.

Teksti: Jussi Wihonen

Joensuun kaupunginvaltuutettu (ps.)

Kirjoitus julkaistiin Karjalaisen mielipidepalstalla 9.12.2017.