Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Mielipide

Mielipide: Tunteet kuumenevat myös Uimaharjussa

  • Lukijan kirjoitus

Tunteet kuumenevat myös Uimaharjussa – ja ennemminkin siitä, mitä on saatu viime päivinä lukea mielipidekirjoituksissa. Eikö meillä uimaharjulaisilla ole väliä? Sitä on saanut kysyä useita kertoja tämän syksyn aikana. 

Enossa järjestetty kuulemistilaisuus oli yhteinen, joten tilaisuudessa jaettu informaatio oli kaikille sama, myös meille uimaharjulaisille.

Me uskomme päättäjien selvittävän faktat ja perehtyvän asioihin ennen päätöksentekoa. Uimaharjun lapset ja nuoret sekä koko Uimaharjun taajama asetetaan eriarvoiseen asemaan Joensuun muihin taajamiin nähden, jos yläkoulu siirretään meiltä pois.

Me uimaharjulaiset vetoammekin nyt teihin, arvon päättäjät, että teette yhtä viisaita päätöksiä kuin teitte muutama vuosi sitten. Yläkoulun sijoittaminen Uimaharjuun on viisas päätös kuntarahoituksessa. Tämän on todennut myös hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen esittäessään Uimaharjua ainoaksi yläkouluksi.

Päättäkää tukea Joensuun reuna-alueita. Näillä päätöksillä on todella suuri merkitys niin alueen asukkaille kuin alueen yrittäjille. Me uimaharjulaiset olemme täällä reuna-alueella hyvin riippuvaisia näistä palveluista, mitä meillä on, ja on erittäin tärkeää, että ne palvelut pysyvät myös täällä.

Teksti:

Kati Valtonen, Aija Vartiainen, Marja-Liisa Vänskä

Uimaharjun koulun vanhempaintoimikunta

Kirjoitus julkaistiin Karjalaisen mielipidepalstalla 12.12.2017.

Karjalaisen aiempia uutisia aiheesta:

Kaupunki teki menettelytapavirheen Enon yläkouluasiassa

Enon yläkoululaiset ehdotetaan keskitettäväksi Uimaharjuun