Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Mielipide

Mielipide: Polkan tahtiin tallotaan työntekijöiden varpaille

  • Lukijan kirjoitus
Kirjoittaja varoittaa, että Polkan ruuanvalmistajat eivät pian jaksa. Kirjoittaja varoittaa, että Polkan ruuanvalmistajat eivät pian jaksa.

Haluan tuoda esille meidän Polkka Oy työntekijöiden pahan olon, koska johto ei meitä kuuntele eikä meistä välitä. Paljon on katkeruutta joka puolella. Asioille pitää tehdä jotain.

Polkka on ollut toiminnassa alle vuoden, mutta työntekijät voivat pahoin. Työaika ei riitä kaiken työn tekemiseen. Virheitä tulee väistämättä, koska kiire ei anna armoa. Onko oikein, että perhe ja koti kärsivät, kun voimat menevät työnantajan hyväksi?

Miksi Polkassa on lisätty palveluohjaajia, jotka ennen tekivät käytännön työtä? Onko Polkassa näille kaikille riittävästi järkeviä työtehtäviä? Kyllä ihmiset katkeroituvat, kun joillakin on aikaa ajella edestakaisin tuomassa tai viemässä jotain useamman kerran päivässä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Esimiehet eivät aina ole tehtäviensä tasalla ja tietoa pantataan ja siirretään toisille hoidettavaksi. Vaikuttaa siltä, että johdolla kaikki asiat eivät ole hallinnassa.

Totuus on, että käytännön työtä tekevät pyörittävät arjen kouluissa ja päiväkodeissa. Ilman heidän työpanostaan Polkassa ei toimisi johtokaan. Meitä kaikkia tarvitaan, mutta  arvostusta on saatava meidänkin, jotka ruokaa laitamme ja jaamme.

Esimiehiltä kuuntelemisen ja keskustelemisen taito on hukassa. Sanelu ei ole nykypäivää, eikä sillä voiteta mitään. Johto, pohtikaa mielessänne tai kahvipöydässä sellaista skenaariota, että kahtena päivänä kukaan Polkka Oy:n työntekijä ei tule töihin.

Siilaisen uudesta keittiöstä ei saa mitään negatiivista tuoda esille, miksi? Jos siellä eivät asiat toimi niin kuin pitäisi, miksi asiaa hyssytellään ja miksi annetaan väärää tietoa julkisuudessa? Miksi annetaan ymmärtää, että Siilainen tekee kaiken ruuan? Sitä ei kerrota, että koululla oleva työntekijä tilaa itse tavarat, keittää perunat, tilaa ja myös lämmittää kappaletavarat kuten jauhelihapihvit ja kokoaa salaatin.

Tekstiviestipalstalla on todella usein ei-niin-hyvää mainosta Polkalle. Olisiko aika katsoa johdon ja esimiesten peiliin ja ottaa todesta se, että Polkassa kaikki ei ole hyvin? Onko tarkoituksenmukaista, että lehden palstalla joutuu asiat tuomaan esille?  Muuten ei  kuunnella eikä välitetä työntekijöiden hyvinvoinnista.

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Miksi olla lojaali sellaiselle, joka ei välitä? Työtahtia vain kiristetään välittämättä siitä, miten kaiken pystyy tekemään, mitä teet tai jätät tekemättä. Kuka vastaa, jos jotakin peruuttamatonta sattuu? Jos tämä kaikki johtuu Polkka-nimestä, olisin todella toivonut, että yhtiölle keksitty parempi nimi.

Kaikkien polkkalaisten puolesta

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Kirjoitus julkaistiin 16.12.2017 Karjalaisen mielipidepalstalla.