Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Mielipide

Mielipide: Tiet aurataan häpeällisen huonosti

  • Lukijan kirjoitus
Linja-auton kuljettaja joutuu työssä ja vapaalla todistamaan luokatonta tienhoitoa. Linja-auton kuljettaja joutuu työssä ja vapaalla todistamaan luokatonta tienhoitoa.

”Yön sankarit liikenteessä”, kuten Karjalaisen juttu kertoi torstaina. Se olisi hienoa.

Torstaiaamuna kuitenkin starttasin neljältä hotelli Kimmelistä kohti Kuopion lentokenttää kyydissä venäläisvieraita. Tiedossa oli ollut, että lunta sataa useita senttejä koko yön ja aamun.

Järkytys oli, kun keulan käänsi kohti Savoa, ettei tietä ollut aurattu ollenkaan! Hieno nelikaistainen ylpeytemme, eikä hiirenhyppäystä tiellä!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ylämyllyltä Outokummun risteykseen asti oli aurattu kunnolla, ja sitten loppumatka oli umpihankea!

Palasin takaisin heti saatuani porukan Kuopioon – ja sama tilanne kuuden jälkeen aamulla!

Mikä luokitus lie valtatie 9 Joensuu–Kuopio?

Ullan Shellin edestä sitten tuli oikea ”yön sankari” eteen... Kyllä. Aura ja auraaja, joka ei näe kuin eteenpäin! Vähän ennen Viinijärveä oli pakko lähteä ohi, koska aikatauluni oli tiukka. Sitä ennen ”sankarilla” ei ollut aikomustakaan laskea mieletöntä jonoa takaa ohi esimerkiksi menemällä bussipysäkille.

”Sankari” jatkoi välittämästä mitään.

Jos nämä veijarit ovat lehdissä olevinaan öisin liikenteessä, niin ainakaan keskiviikon ja torstain välisen yön he huilasivat, jotta voivat paukutella henkseleitä jossain Esson baarissa.

Luulen, että samat sankarit auraavat Tikkamäki–Hukanhauta-alueella kadut. Aurausta ei ollenkaan, kuten torstainakin. Koko päivänä en nähnyt yhtään auraa sillä alueelle!

Satoiko nyt taas muka huonoon aikaan? Mikä on huono aika? Eikö auraus kannata tehdä vaikka ” huonoon aikaan”; polannetta syntyisi vähemmän?

Koomisinta on, että kuulema Destialla ei ole edes tiekarhua polanteen poistoon! Millä perusteella urakat annetaan tekijöille?

Kun yrittää antaa palautetta aurauksesta vastaaville (Destia ja kaupungin urakoitsijavastaavalle), kukaan ei vastaa soittoihin tai viesteihin! Tosin ei vastannut kaupunginjohtajakaan.

Näin surkeaa teiden ja katujen hoitoa ei voi sallia. Ainakin meidän asuinalueen kadut eivät voi olla huonommassa kunnossa kuin nyt, vaikka niitä ei aurattaisi ollenkaan (eli samalla tavalla kuin nyt).

Sen takia luulen, että jokainen omakotitalolähiö ottaa mielellään vastatakseen auraukset alueellaan, jos saa samat rahat, mitä kaupunki maksaa auraamattomista kadusta urakoitsijalle!

Tämä talvi ei ole ollut mikään normaalista poikkeava, joten luulen että ”sankarit” ovat yössä.

Ensio Rieppo

linja-autonkuljettaja