Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Mielipide

Mielipide: Tilanne meni Postin kanssa umpihulluksi

  • Lukijan kirjoitus

Varatuomari Mikko Makkosen kertoma postinkulun takkuilu (Karjalainen, 29.1.) on tullut tutuksi myös meille.

Olemme vajaan kymmenen viime vuoden aikana asustelleet muutaman kerran vuodessa Hämeenlinnassa, lyhimmillään viikon tai kahden ja pisimmillään parin kuukauden pituisia jaksoja.

Vuosikausia sinne käännetyt maakuntalehdet Kainuun Sanomat ja Karjalainen sekä paikallislehti Ylä-Karjala tulivat pääsääntöisesti ilmestymistä seuraavana arkipäivänä ja kotipaikkakunnalta Nurmeksesta käännetty muu posti seuraavana päivänä.

Olisikohan pari vuotta siitä, kun tahti muuttui. Umpihulluksi tilanne meni viime syksynä loka–joulukuussa.

Koska tiistaisin ei enää jaeta kirjepostia, saimme maanantain Karjalaisen vasta keskiviikkona. Sen mukana tulivat myös perjantain, lauantain ja sunnuntain lehdet, mutta ei tiistain lehti. Sen saimme tavallisimmin vasta torstaina.

Kun otin yhteyttä Postiin, siellä vieritettiin vastuuta aluksi lehtitalolle, josta lehdet tietenkin olivat lähteneet jakeluun ihan normaalisti suoraan painosta.

Nurmeksesta maksua vastaan käännetystä postista jouduin toissa syksynä reklamoimaan Postille moneen kertaan ennen kuin sitä edes alettiin kantaa meille. Asiaa tarkistettaessa selvisi, että vika ei ollut Nurmeksen päässä, vaan kuoret olivat pysähtyneet johonkin muualle.

Viime syksyn uusi ilmiö oli, että koko postin tulo saattoi jäädä väliin. Eräänäkin perjantaina odotimme saavamme keskiviikon ja hyvässä lykyssä ehkäpä torstainkin Karjalaisen ja viikon Suomen Kuvalehden.

Illan suussa tarkistin Postin verkkosivuilta, onko asuinalueellamme ollut jakeluhäiriö. Ei ollut. Lehdet tulivat silti vasta maanantaina.

Tällainen on raivostuttavaa. Tilapäisesti toiseen osoitteeseen tulevan postin kanssa on toimittu täsmälleen Postin neuvojen mukaan.

Sekä päivä- että aikakauslehtien osoitteenmuutoksesta on ilmoitettu suoraan lehtitaloille. Muun postin edelleen lähettämisestä tai jakelun keskeyttämisestä on ilmoitettu Postin verkkosivulla ja maksettu toimenpiteestä vaadittu melko suolainen hinta. Kakkososoitteesta on tehty Postin verkkosivuilla oma ilmoituksensa.

Asiakkaat itse eivät voi tehdä enempää. Jatkuvaa reklamointia ei jaksa, jos ei kaksi tai kolmekaan kertaa tuo muutosta. Päivälehdet voi toki lukea tuoreeltaan verkossa, mutta kun Postin kannettavana olisi paljon muutakin.

Pirkko Keskinen

Nurmes

Päivitetty klo 9.42: Vaihdettu kirjotuksen kuvituskuva.