Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Mielipide

Mielipide: Olemme uimaharjulaisia, emme enolaisia

  • Lukijan kirjoitus
  • Janina Sivonen
Uimaharjun liikuntakeskuksessa pelattiin sählyä viime huhtikuussa. Uimaharjun liikuntakeskuksessa pelattiin sählyä viime huhtikuussa.

Uimaharjun yläkoulua ollaan siirtämässä pois Uimaharjusta. Olemme muuttaneet perheen kanssa paikkakunnalle 2005. Nyt lasten aloittaessa koulutien olemme olleet tyytyväisiä siitä, että lapset voivat käydä opintonsa omassa taajamassa ja hyvässä uudessa koulussa.

Uuteen kouluun ja sen motivoituneisiin opettajiin olemme hyvin tyytyväisiä. Joensuun kaupungin suunnitelma tuntuu käsittämättömältä ja kohtuuttomalta.

Yhtenä kummallisena kuriositeettinä olen kiinnittänyt huomiota siihen, että Joensuun kaupunki mieltää edelleen uimaharjulaiset enolaisiksi. Miksi? Enon kunta lakkautettiin lähes kymmenen vuotta sitten. Me olemme uimaharjulaisia, emme enää millään muotoa enolaisia.

Tosin on todettava, että Joensuun kaupunki on tehnyt kaikkensa, ettei Uimaharjussa ole helppoa asua. Alueelta on lopetettu peruspalvelu toisensa jälkeen. Muistan, että Enon kuntaan liittymisen yhteydessä kaupunki lupasi, ettei peruspalveluita alueelta lopeteta. Tämä ei ole pitänyt paikkaansa – se nähdään myös tässä yläkouluasiassa.

Myös harrastusmahdollisuudet on nostettu perusteluissa esille. Lapsistamme kumpikaan ei ole koskaan harrastanut mitään sellaista lajia, jonka vuoksi meidän tulisi käydä harrastamassa Enossa. Harrastukset ovat joko täällä kotona tai sitten Joensuussa tai sitäkin kauempana.

En ymmärrä, mitä harrastusmahdollisuuksia perusteluissa tarkoitetaan, jollei nyt viitata vain ja ainoastaan jääkiekkoon, jota toki lapset näyttävät pelaavan myös täällä ulkojäällä.

Perheestämme kukaan ei työskentele tehtaalla, mutta se vaikuttaa tämän alueen arkeen monella tavalla. Miksi näissä kaupungin päätöksissä ei oteta huomioon alueen teollisuuden talousvaikutuksia koko Joensuun seutukunnalle?

Onko Joensuun seutu todella niin rikas, että sillä on vara ajaa Uimaharjun alue alas ja ahdistaa lapsiperheet pois Uimaharjusta? 

Ville Aalto

filosofian maisteri

Uimaharju